בוקר טוב
- גמישות יתר

liat ziv

New member
בוקר טוב../images/Emo140.gif - גמישות יתר

היינו אתמול באיבחון במכון להתפחות הילד בשל חשש שלי לחולשה בחגורת הכתפים של נגה ואכן היא חלשה בחגורת הכתפיים ואף יותר חלשה בגפיים תחתונות בנוסף המאבחנת אמרה שנגה גמישה יתר על המידה ולכן תכונה זו מקשה עליה להפעיל כח בזרועות ואימצה לעצה שיטה להגיע לחפצים ע"י גיגול ללא מאמץ. הראתה לי שני תרגילים לבצע עם נגה ואמרה לחזור עוד שבועיים נגה לא יושבת עצמאית והנ"ל אמרה שאפשר להושיב אותה בין הרגלים שלי ותמוך בה מעל הבירכים שלה האומנם? ובנוסף אמרה שכבר אפשר להושיב אותה בכיסא אוכל - שוב האומנם? בנוסף אמרה שאם עד לפגישה הבאה נגה לא תראה סימניםן של זחילה יש טיפול ששמים מקל בגב (לא זוכרת בדיוק) שלא יאפשר לה להתגלגל - נראה לי התעללות בילדה האם זהו טיפול ידוע ומומלץ? סליחה על האורך ותודה מראש על התשובות

הי ליאת , תזכירי לי בת כמה נגה?

אין לי מושג לגבי הטיפול עם המקל בגב. זה לא משהו שאני מכירה. אני יכולה רק לומר לך שאצלי הקו המנחה הוא ללכת עם הילד וללא בכי . אם את רואה שטיפול המקל יעיל ומעודד זחילה ואינו גורם לתחושת מצוקה אז למה לא? ( ואם זה כך אשמח גם לפירוט מדוייק יותר כדי שגם אני אלמד). אם כל תרגיל שעושים לילד מעורר בו תחושת מצוקה או חוסר אונים אני באופן אישי בעד להפסיק ולחפש תרגיל אחר שיענה על אותה מטרה אבל יהיה יותר מתאים לילד. גמישות יתר אכן יכולה לעקב את הזחילה אך חיזוק מתאים של השרירים יכול לעזור לייצב את המפרקים . לדוגמא: חיזוק שרירים מקרבי ירכיים יעזור לברכיים לא להתפשק לשפגט כשתינוק מנסה לעמוד על שש. לגבי ישיבה: הגישה האישית שלי היא לא להושיב תינוק שלא מתיישב בעצמו ללא תמיכה אלא להביאו למצב בו יוכל להתיישב בעצמו. את כן יכולה לשים אותה בין רגלייך כשאת תומכת בחזה שלה ומובילה אותה למעין עמידת שש מעבר לרגל שלך כדי להגיע לצעצוע שנמצא בצד.

liat ziv

New member
נגה בת 9 חודשים ויומיים

תודה על התשובה וגם על ההתיחסות ב747 כמובן שנעשה את התרגילים המומלצים לגבי המשך הטיפול (עם המקל) אני אעדכן כמובן

למעלה