ספור השבוע ...../images/Emo172.gif
ספור לשבועות האיש החכם והסוחרים Listen to the Story יום אחד יצאה אניה לים הגדול. האנשים באניה היו סוחרים (merchants). הם נסעו לארץ רחוקה. לסוחרים היו: בדים, שטיחים (carpets) אבנים טובות, זהב, בגדים ואוכל. בערב היו האנשים יושבים, מדברים ומספרים ספורים. כל סוחר סיפר על הסחורה (merchandise) שלו. כל סוחר אמר: רואים אתם את הסחורה שלי? הסחורה שלי טובה יותר מכל הסחורות באניה. רק איש אחד ישב בפינה (corner) ולא דבר, לא סיפר ספורים, ישב וקרא. ראו האנשים שהאיש לא מדבר ולא מספר ספורים ושאלו אותו: "למה אתה לא מספר לנו על הסחורה שלך? איפה הסחורה שלך?" חשב האיש: "מה אומר לסוחרים?" האיש היה חכם גדול. חשב ואמר: "יש לי סחורה נפלאה ! (wonderful), סחורה טובה יותר (better) מהסחורה שלכם, אבל החבאתי (hid) אותה". אמר סוחר אחד: "אנחנו נמצא את הסחורה שלך!" חפשו (searched) הסוחרים בכל האניה ולא מצאו את הסחורה של החכם. צחקו ואמרו: "אין לך סחורה. אין לך דבר!" החכם לא ענה. יום אחד באה אניה של שודדים (pirates) השודדים קפצו לאניה של הסוחרים. הם לקחו את כל הסחורה וברחו. הסוחרים צעקו ובכו (cried). אין להם כסף! אין להם סחורה! אין להם אוכל ובגדים! אחרי ימים אחדים, האניה של הסוחרים הגיעה לארץ הרחוקה. הסוחרים לא ידעו מה יהיה. הסוחרים היו עצובים, (sad) אבל החכם הלך בשקט לבית הכנסת שם למד תורה. היהודים בבית הכנסת ראו שהאיש חכם מאוד. הם בקשו (asked) אותו שיהיה הרב שלהם. אמר החכם "טוב, אבל אני רוצה שתעזרו לסוחרים, ששודדים לקחו את הסחורה שלהם ואין להם כסף, אוכל, ובגדים". אמרו היהודים: "טוב, זאת מצווה גדולה". הלכו הרב והיהודים אל הסוחרים. אמר הרב אל הסוחרים: "עכשיו רואים אתם את הסחורה שלי. התורה שלמדתי היא הסחורה שלי. החבאתי אותה בראש שלי ואיש לא יכול לקחת אותה. התורה היא שנתנה לי כבוד, אוכל ובגדים." "טובה תורה מכל סחורה!" http://www.bus.ualberta.ca/yreshef/pesach/shavustoryheb.html