בוקר טוב

yaelgol

New member
בוקר טוב../images/Emo39.gif

בנות יקרות שאלה לי אליכן- רותם הגיעה לגיל שלושה חודשים - הגיל בו אמא חוזרת לעבודה. מצאתי לרותם משפחתון קטן ונעים (ארבעה ילדים), ועד כה אני מאוד מרוצה. לפני החג באתי לקחת את רותם מהמשפחתון, והגננת אמרה לי שרותם סובלת מגזים (היא מספרת לי....
) והציעה לי לתת לה לטעום טיפה של עגבניה (במטרה שזה ישחרר). כשהזכרתי לה רותם רק בת שלושה חודשים, היא אמרה שזה לא יעשה שום דבר רע, ואף הציעה בגלל שאנחנו בחופש עכשיו, כדאי לנסות ולראות את התגובות. מה אתן אומרות? לקחת צ'אנס? מצד אחד אני מאמינה שהיא יודעת מה שהיא אומרת ויש לה ניסיון, מצד שני... אני יודעת שרק מגיל חמישה חודשים מתחילים לנסות לתת, לא? חג שמייח

חמניה1

New member
לא נראה לי !

למה לנסות מוצקים בשלב זה. למה להקדים את המאוחר ??

אבא אסא

New member
הי - בוקר מעולה.

לדעתי דווקא שווה לנסות. גם אני שמעתי על זה משהו, ובתור חולה עגבניות באופן אישי אפילו נתתי פעם לסתיו מיליונית מיליליטר של מיץ עגבניה. אז טיפונת מיץ עגבניות טרי אמיתי על הבוקר נשמע לי לא רע בכלל.

טלאפ

New member
עגבניה לגזים?

שמעתי שנותנים עגבניה לעצירות. אם היא בת 3 חודשים ויש לה גזים יש פתרונות אחרים כגון: גרייפווטר אבל גם טיפונת עגבניה לא נראה לי כל כך רע...

ענתש

New member
לא להקשיב לגננת.

תתחילימעכשיו כבר לסנן את כל עיצות הסבתא שנותנים לך (מחר היא גם תגיד לך למרוח דבש על המוצץ ??). מיץ של עגבניה עוזר לעצירות ולא לגזים. בכל מקרה - לא כל כך מומלץ להתחיל עם עגבניה כאחד הדברים הראשונים שהילדה אוכלת כי עגבניה נחשבת למאד אלרגנית (היא תחת הקטגוריה של "פרי טרופי"). המהדרין שבמהדרין דוחים אותה לאחרי גיל שנה... אני דחיתי אותה לאחרי כל הירקות האחרים (גיל 9 חודשים בערך).

cookie1

New member
עגבניה זה למקרה עצירות

וכך גם מיץ תפוזים. למקרה גזים לא שמעתי על טיפול כזה, אבל את בהחלט יכולה לנסות ולתת לה תה שומר מגרגירים שתחלטי בעצמך.

בשום אופן לא../images/Emo70.gif

עגבניה לא מועילה לגזים, וגם לגבי עצירות יעילותה לא לגמרי מוכחת. מה שבטוח זה שעגבניה היא מאוד חומצית, וזה ממש לא נעים לקיבה הקטנה והרגישה שלהם. תחשבי על עצמך כמה הקיבה שלך סובלת כשאת אוכלת עגבניה ותדמייני כמה הקיבה שלה תסבול. אני ממש תוהה איזה עוד ניסים ונפלאות ישייכו לעגבניה אחת מסכנה. יש המון תכשירים למניעת גזים ואפשר לעסות את הבטן ולסייע לה לשחרר את הגזים.

למעלה