בוקר טוב
לכולם

בוקר טוב ../images/Emo4.gif לכולם

אני רוצ הלשתף אתכם בדילמה.. כמו שכבר סיפרתי בעבר אני חבר קיבוץ ליד קרית שמונה בן 33 הסובל בין היתר מקשיי הסתגלות לא פשוטים. אחת האופציות להמשך השיקום שלי (שאני עובר באמצעות הביטוח הלאומי) היא אופציה שנקראת תעסוקה נתמכת. (מהות העניין: אני עובד במשרה מוגבלת כמה שעות ביום, תמורת שכר סימלי וממשיך לקבל קצבה מהביטוח הלאומי). הבעיה: אין כמעט מקומות באזור שאני אוכל להשתלב בהם. לא במסגרת הזו ולא בכלל. האם מישהו ממכם מכיר באיזשהי צורה את הנושא? מה אתם הייתם עושים במצב כזה? אוסיף רק ש.. אני מרגיש רע מאד מאד מאד עם העובדה שאני בעצם תלוי בזולת למחייתי. ושאני כמעט לא מוצא דרך לתרום לסביבתי. אני באמת לא יודע מה לעשות האם יש לכם רעיון? תודה מראש לכל מגיב האיש מהצפון

lance-knight

New member
לאיש מהצפון

אני יודע שלשכות תעסוקה מפנים אנשים למרכזי שיכום. ניסית להתעניין בלשכה? עד כמה שידוע לי יש במרכז כזה גם קורסים וגם מקום שבו עובדים. אולי לא בכל מרכזים זה אותו הדבר. אז אולי גם אתה יכול לקבל הפניה כזאת. אתה יכול לשאול בלשכה מה הם תנאי קבלה למרכז כזה. אני חושב שבכל אזור יש מרכז כזה. מקווה שעזרתי לפחות קצת.

אז ככה.. ../images/Emo16.gif ../images/Emo32.gif

האמת היא שכל התהליך שלי הוא דרך הביטוח הלאומי.. ולא דרך ש.התעסוקה (אולי מפני שהסיבה היא בריאותית.. זה לא שפוטרתי ואני מחפש חלופה אחרת..) הביטוח הלאומי שלח אותי בחורף האחרון לאיזה מכון איבחון בטבריה (דומה למה שהזכרת)והאמת - זה עזר לי להבין כמה דברים על עצמי.. אבל כמקום עבודה הוא מאד בעייתי מבחינתי (זו עבודת "פס-יצור" שגרתית, הדורשת הספקים.. בדיוק מה שבאיבחון הזה מצאו שעלי להמנע ממנו). מה אומר.. כל העניין הזה מאד מעיק עלי. האמת, תראה, עשיתי לפני כשנתיים קורס בסיסי בגרפיקה ממוחשבת (בחיפה) ובחורף האחרון גם הקמתי אתר אינטרנט (פשוט למדי..) עבור תחנת הרדיו הקהילתית שאני משדר בה.. (נעזרתי לשם כך באתר של סיגל, שאולי אתה מכיר) זה לא שאין לי יכולות.. העניין הוא שהיכולת החברתית שלי בעיקר היא כל כך נמוכה (לפחות בסביבות מסויימות) שאני פשוט אל מצליח לתפק בצורה יציבה.

lance-knight

New member
תראה...

הבנתי אותך. לא אמרתי שאין לך יכולת. אלא שלא ידועה לי איזו מסגרת שיקום אחרת. והמסגרת הזאת מאוד לא גמישה. אבל למה אתה זקוק לשיקום? אם זה מבחינת יכולת להסתדר בעבודה-אז הוכחת שאתה יכול לעבוד ולא דרושים לך בשביל זה משרד או מפעל (אני למשל לא היתי יכול לשדר ברדיו-בשבילי זה כמו לקפוץ עם מצנח, לזה דרוש הרבה אומץ מה שאין לי). ובאשר למוסיקה-לצערי אתה צודק ב-100% -קשה מאוד להסתדר עם זה בארץ. זה גם תלוי בסוג של מוסיקה שאתה מנגן. השוק מלא מוסיקה מזרחית-מפוצץ. אולי היה לך יותר קל להסתדר אם תנגן jazz, כי ברוק גם אין מה לעשות. אבל ג´ז אתה יכול לפחות לנגן בפבים אם אתה יודע לעשות את זה טוב ואחר כך נראה לי אפשר להתקדם עם זה.

מו ../images/Emo1.gif יקה

בקשר למוסיקה.. האמת היא שאני מנגן בחלילית..(עד לגודל של טנור). אני מנגן משמיעה בלבד וכמה שניסיתי ללמוד תווים.. איכשהו זה לא נכנס עד היום.. (לא מעבר לרמה הבסיסית). חוץ מזה אני מתעניין מאד בכמעט כל סוג של מוסיקה אומנותית (להבדיל ממוסיקת פלסטיק כמוזו של ברייטני ספירס ו A1 וכל מני תופעות כאלה). מבחינת תרומה לחברה - העניין הוא שנכון להיום אני במידה רבה נטל כלכלי על הסביבה (הקיבוץ) שמצבו גם ככה לא מזהיר. לזה התכוונתי.. מבחינת הרדיו.. זה מדהים.. אמנם בהתחלה מאד מאד מתרגשים ויש המון המון מתח, אבל אני חושב שאחרי כשנה פלוס המתח ירד לרמה נורמלית הוא יותר קרוב להגדרה של עירנות/ריכוז גבוה.. הגעתי לתחום מתוך איזשהי התרסה עצמית.. להתקיים רק מרדיו - קשה מאד אפילו לאנשי מקצוע ברמה הגבוהה ביותר בארץ. מבחינת יכולת - אני לא חושב שאני שדרן גדול.. (אם כי בתחום של עריכה מוסיקלית הגעתי לרמה לא רעה בכלל בשביל חובב..)

lance-knight

New member
איך זה שאתה נטל

עבדת לפני כן, לא? ואם כן, אז עכשיו אתה יכול להנות קצת מתמיכה של הסביבה. עשית למען קיבוץ-אז עכשיו קיבוץ עושה למענך קצת. למה אתה מרגיש לא נוח עם זה?

agness_666

New member
היי איש ../images/Emo24.gif

רק רציתי להגיד לך ש.... הקיבוץ מבוסס על הרעיון של כל אחד לפי יכולתו, לכל אחד לפי צרכיו. כך שאתה ממש ממש לא נטל. הרי אפילו עכשיו אתה עובד ברדיו, ומקבל קצבה מהביטוח הלאומי. יש לך יושר והגינות מאוד גבוהים, אבל חבל שתייסר את עצמך. רציתי לשאול, האם אתה גם מחלים מפציעה? ומה המשמעות של קשיי הסתגלות? בכל מקרה, תן לעצמך זמן להתאושש ולצבור כוחות. חוצמזה, איזה מעצבן זה תוים.... לא משנה כמה ניסיתי, זה לא הלך. סתם נקודות שחורות חסרות משמעות... סתם, לא משנה. נשמה, תרגיש טוב מאחלת לך רק טוב אגנס

רומי1770

New member
יש לי הצעה .... ../images/Emo20.gif ../images/Emo20.gif ../images/Emo20.gif ../images/Emo20.gif ../images/Emo20.gif

אני לא יודעת אם זה קשור אני לא יודעת אם זה קביל מבחינת הקיבוץ אבל יש פה בתפוז, פורום של התנדבות, אני מצטערת שאני לא עושה את הקישור אני בקושי יודעת להדפיס... הם מתים למתנדבים יש שם כל מיני הצעות, אפשר להשאיר הודעה והם יחזרו אליך ברצון רב אולי יש משהו באזור שלך, שמתאים לך, מה אתה אומר?

סהר-תמיכה

Active member
מנהל
רעיון טוב!

אולי האיש מהצפון יקבל, אולי לא, אבל הרעיון מצויין. להרבה אנשים פעילות התנדבותית, בתחום שמתאים להם, עושה מאד טוב. הקישור לפורום התנדבות כאן למטה.

פעם.. זה היה ככה..

קיבוץ היום באופן כללי מתנהל כמעט לפי הכלל ההפוך.. כלומר כל פרט לוקח כפי יכולתו ונותן לפי צרכיו.. (אה...טוב.....לא צריך להגזים.......) לא, העניין הוא שהקיבוץ שלי (כמו רבים אחרים) מתנהל כיום כעסק כלכלי. כלומר כל חבר מקבל למעשה משכורת, שחלק ממנה נכנס לבנק כל חודש וכו´ עכשיו.. ברגע שחבר מפסיק לעבוד, כמו במקרה שלי - הקיבוץ מממן אותו במידה כזו או אחרת.. בקשר לסיבה? הסיבה היא פסיכולוגית למעשה. כבר כשעבדתי באופן רצוף בעבר הבנתי שעלול להיות מצב שבו אני פשוט לא אוכל להמשיך לתפקד. איכשהו, אולי גם בגלל איזשהי אהבה נכזבת,(ששימשה מין טריגר כזה), מה שחששתי שיקרה אכן קרה, ולא יכולתי לעצור את זה. קושי ההסתגלות הוא איזשהו תואר סוציאלי שנוח לי איתו יחסית,והוא גם נכון. הקושי הזה הוא במידה רבה תוצאה של דימוי עצמי מאד מאד נמוך ושל העובדה שמאז גיל ילדות התרחקתי מאד מחברה, וכך נוצר פער גדול בין היכולת החברתית שלי לזו של השאר. התווים.. מה שהיה לי קשה זה בעיקר החלוקה של המשקל בכל תיבה... לקראת גיל 90 (ווווווווו עוד יש זמן........ ) זה בטח ייכנס. מסובך... וטוב שיש יום שישי שמוריד על הכל מסביב שלווה כזו. לפחות כאן. שבת שלום י

למעלה