בוקר טוב
! הזקיק שלי מסרב פקודה

אפרסקה

New member
בוקר טוב../images/Emo42.gif! הזקיק שלי מסרב פקודה

בוקר טוב פורום נחמד, רק הגעתי ועוד לא הספקתי לעבור על ההודעות שלכן, אז עמכן הסליחה. מבטיחה להשלים את החומר אח"כ. אני חייבת לשתף אתכן במה שהיה לי ביום חמישי. הייתי במעקב זקיקים מס' 4 שהיה אגב חוייה מתקנת, הרופאה הייתה סופר נחמדה והזדעזעה מהסיפור על הרופא של שבוע שעבר (שאגב, היא אמרה שהיא מכירה אותו והוא סה"כ אדם נחמד והיא מאוד התפלאה, אבל הסכימה שזה שהוא אולי בד"כ נחמד לא מצדיק את ההתעללות שעברתי). בכל מקרה, באתי כולי אופטימית כי הוא ראה זקיק 13-14 מ"מ וציפיתי שיגדל. היא הסתכלה חזק חזק, חיפשה וחיפשה ולא התייאשה אבל... הזקיק הכי גדול שהיא מצאה היה 11-12 מ"מ. שאלתי "מה, הזקיק שלי עשה דיאטה?" אבל היא אמרה שלפעמים יש הבדל של מ"מ שניים בין מכונה למכונה וזה לא משמעותי. מה שבטוח, מעל ל-14 בוודאי שלא היה ובוודאי שלא התקרב ל-20 מ"מ. והרירית דווקא מצויינת, 10 מ"מ (או ס"מ, כרגיל אני לא יודעת) ואין נוזל, סימן שלא היה ביוץ. וזה היה כבר היום ה-24. שאלתי אותה מה זה אומר, ידוע שיש לי מחזורים ארוכים וזה דווקא לא מוזר בעיני, אבל הרירית גדלה והזקיק פצח לו בשביתת שבת. היא אמרה שהיא לא מספיק מכירה כדי להגיד, ויכול להיות שביום שני אצל הרופאה נראה זקיק גדול, אבל בעיקרון לא נראה לה שזה הולך לביוץ החודש. ואז היא ראתה שאני מבואסת
ואמרה שאני לא אדאג, שיהיו לי גם עשרה ילדים אם אני ארצה (ועל זה בעלי אמר- שלה יהיו עשרה ילדים!
) ושמן הסתם אקבל כדורים כי זה אומר שלא בהכרח יש לי ביוץ כל חודש (אם בכלל). היא הייתה כזו חמודה וחבל לי שלא אוכל לחזור אליה לזקיקים כי היא לא רופאת מיון, היא קיבלה אותי חד פעמי אבל מעבר לפעם-פעמיים עוד יעבירו אותי אליה ואני לא מעוניינת לעבור רופאה. זהו. יצאתי לי הביתה בבאסה גדולה. הייתה לי כזו הרגשה טובה שנראה זקיק שמנמן ופתאום קלטתי שיכול להיות שבכלל אין לי ביוצים. וזה גורם למחשבות כמו "למה דווקא אצלי הכל הפוך" ומעצבן. אז מחר אני הולכת לרופאה שלי, ורציתי לשאול את אלו מכן שלוקחות איקלוקימין (כתבתי נכון?): א. איך לוקחים? ב. האם זה מחייב מעקבב זקיקים (נורא לא בא לי) ג. מהם אחוזי ההצלחה, ז"א תוך כמה חודשים זה אמור לעזור לפני שאומרים שיש בעיה חמורה יותר חס וחלילה? ד. מהן תופעות הלוואי- מצב רוח רע, השמנה וכדו'? תודה ויום טוב מהאפרסקה! נ.ב. שאלה חשובה: האם זה נכון שבעיות פוריות קשורות להשמנה? לי יש עודף משקל, האם סביר שיאמרו לי שעלי לרזות כדי להכנס להריון (אני יכולה בכיף להשיל מעלי 10-15 קילו)

אפרסקה

New member
אגב, האם זה נשמע למומחיות בכן כמו

שחלות פוליציסטיות? יש לי בעיית השמנה אבל אני לא יודעת אם זה קשור, אני יודעת שזה סימפטום אבל אני מקלת על עצמי אחריות להשמנה (שוקולד, שוקולד...) ולא חושבת שזה בקטע של בעיה רפואית. אם כי יש לציין שתמיד היה לי מאוד קשה לרזורת. ואכן יש קצת שיעור יתר במקומות מסוימים (נסתרים ב"ה) וגם מחזורים ארוכים. נשמע מתאים? זה רע מאוד? מה עושים?

מעיןבר

New member
הי אפרסקה ../images/Emo24.gif

מחזורים ארוכים ולא סדירים, בעיות ביוץ, זקיקים שנצפים, שיעור יתר ומשקל עודף הם כולם בהחלט סימנים אפשריים לתסמונת השחלות הפוליציסטיות. לדעתי כדאי להתייעץ עם הרופא על המשך בירור (למשל - פרופיל הורמונלי). למיטב ידיעתי PCO היא בעיה שנחשבת קלה יחסית לטיפול באמצעות תרופות מביאות ביוץ (כגון איקקלומין) ושינויים בתזונה. היא גם נמצאה קשורה לבעיות של תנגודת לאינסולין בשל המשקל העודף וטיפול בתרופות לסוכרת סוג 2 כגון גלוקופאג' נמצא כמועיל הן לתופעות ההורמונליות והן בעזרה להשיל את הק"ג העודפים. אני מציע לך לקרוא קצ בפורום פוריות. לעניין האיקקלומין - הנטילה היא פשוטה - המינון שרשם הרופא פעם ביום במשך חמישה ימים החל ביום ה- 5 למחזור. תופעות לוואי - בד"כ לא השמנה (יותר אופייני להורמונים ואיקקלומין איננה הורמון) אבל כן ייתכנו תופעות של מצבי רוח, גלי חום ות"ל נדירה היא הבזקים והטשטשות הראיה. בד"כ ברגע שמתחילים התערבות כלשהי הדבר הראשון שמומלץ הוא מעקב זקיקים כדי לדעת שהטיפול אכן יעיל והשיג את מטרתו. לפעמים משלבים עם האיקקלומין זריקת כוריגון שאמורה להשרות את הביוץ ואז המעקב הוא ממש הכרחי כדי לקבוע את מועד מתן הזריקה (ע"פ גודלל הזקיק המוביל). כבר שמעתי על רופאים שנתנו איקקלומין ללא מעקב, לדעתי זה חוסר אחריות - אין היגיון במתן טיפול מבלי לדעת שהוא אכן עוזר ומשפיע. תמשיכי לעדכן.

פּוֹנְג

New member
מתנגנים לי בראש שני שירים על זקיקים

אחד היו היה זקיק בודד בקצה שחלה, על מנגינת היו היה פנס בודד, בקצה שכונה והשני - הזקיק שלי, על מנגינת המלח שלי, הוא המלאך שלי ... בהזדמנות כשתנוח עלי המוזה אני אפרסם אותם
ולשאלות שלך. איכסקקלומין אני לקחתי חמישה ימים מהיום החמישי למחזור. לי זה לא עשה שום תופעת לואי, מלבד העניין שהייתי לחוצה שזה כן יעשה לי (אבל היה לי רק מחזור אחד ואני לא יודעת אם יש לזה השפעה מתמשכת.) לקיחת איכסקקלומין מחייבת מעקב זקיקים, כן זה מבאס לאללה, אבל אחרת מה הטעם בלקחת כדורים אם לא יודעים בדיוק איך ההשפעה שלהם על הגוף? מה גם שהכדור יש לו נטייה לגרום לרירית דקה וזה בכלל מחייב מעקב. אני לא יודעת בנוגע לאחוזי ההצלחה... בנוגע להשמנה, אז זה ידוע שהשמנה לא עוזרת לפוריות. אם את אומרת שאת יכולה בכייף להוריד 10-15 ק"ג אז למה לא לעשות את זה בלי קשר לכלום?...

מתוך נבכי האפטיה החלטתי לענות..

אז קודם עידכון שלא קשור היום מעקב זקיקים ראשון...(אחה"צ) ולגבי עינין הדיאטה.... דארמה עד לפני 3 שנים שקלה 82 ק"ג וגובהה 180 ס"מ לפני 3 שנים בעקבות אהבה להחיר ליבה שמילאה את כל העורקים התרוקנו תאי השומן בעזרת דיאטה חריפה וספינינג עצבני... מלפני שנתיים וחצי ועד היום דארמה שוקלת 62 ק"ג.... אז נכון אני נראית מעולה אבל לעינינו ....רופא המשפחה טוען שקיים סיכוי שהירידה הדרסטית במשקל והתזונה המאוד לא בריאה שלי יכולות להיות סיבות המפתח ל- למה זה לוקח זמן להיכנס להריון אז נכון שזה כייף להיות רזה אבל נראה לי פי מליון יותר כייף להיות בהריון/אמא אז ראו הוזהרתן...... אוהבת אתכן דארמה

m i c h a l y

New member
הי אפרסקה../images/Emo140.gif

קיוויתי שההעדרות שלך מהפורום מאז המעקב היתה עקב פעילות נמרצת אחרת.... בכל אופן, יש לי כמה תשובות - 1. נטלתי איק', כמו שכבר כתבו כאן, והתופעה היחידה שאני יכולה לקשר אליו היא עודף עודף חשק מיני.... (זה מהיום החמישי למחזור, ולכן באותו שלב זה למטרות הנאה בלבד.... ועוד איזה הנאה...) 2. הקשר למשקל? לא יודעת . אני כן יודעת שיש קשר בין תיפקודי בלוטת התריס ופוריות, וקשר בין תיפקודי בלוטת התריס ומשקל... אז אולי תפקוד לקוי של הבלוטה הוא שמונע ביוץ וגורם לעודף משקל? זו ספקולציה פראית.... בכל אופן אצלי במשפחה יש בעיות בתיפקודי הבלוטה, ובעיות משקל לכן אני נבדקת בעצמי כל חצי שנה. (וכשפניתי לרופא נשים הוא ישר שאל לגבי תיפקודי הבלוטה - הוא מכיר את המשפחה...) 3. העובדה שפעם אחת לא נצפה ביוץ לא בהכרח אומרת שיש לך שחלות פוליציסטיות. קראתי קצת על הנושא, וגם אם זה כן המקרה, באמת שאין מה לדאוג. בברכת שבוע נפלא לכולנו, מיכל.

אפרסקה

New member
מיכלי אני תמיד נעדרת בסופ"ש כי אני

כותבת בד"כ מהאינטרנט בעבודה. מה שאומר שבפסח לא כ"כ אהיה בסביבה, sorry

אפרסקה

New member
דווקא הייתה פעילות נמרצת... אבל לשם

הנאה בלבד
... ילד כנראה לא יצא מזה החודש.

אפרסקה

New member
אוקיי, תרגיעו את המצפון שלי בבקשה!!

השאלה שמנקרת בי עכשיו וגורמת לי לכאב ראש שנמשך כל הבוקר: יכול להיות שאני מביאה את זה על עצמי? והסבר: אני סובלת מעודף משקל כבר כמה שנים, כשבשנה וחצי האחרונות די השמנתי (כשמונה קילו אני חושבת). הייתה כמה שנים אצל דיאטנית טובה, ירדתי כעשרה קילו ואחר כך עליתי בחזרה. בשנה וחצי האחרונות די זלזלתי, פשוט נמאס לי מהמרדפים הקבועים אחרי הקלוריות ודי היה לי נוח פשוט לשכוח מזה. למרות שאני לא מרגישה טוב עם זה שהשמנתי, לא פיזית ולא נפשית. אני קוראת קצת עכשיו על תסמונת שחלות פוליציסטיות (כי יש לי מהון סימפטומים תואמים) ומנסה להבין מה בא קודם, הביצה או התרנגולת: האם התסמונת מביאה להשמנה או שההשמנה גורמת לתסמונת? ובכלל, בלי קשר? האם ההשמנה דופקת את סיכויי להרות? האם אני יורה לעצמי ברגל? האם עד שלא ארזה כ-10 קילו, לא אוכל להרות? האפ בכלל זה מצב הפיך? עכשיו אני קצת מבוהלת.

גורבי

New member
הי אפרסקית,

קודם כל קבלי
לעידוד... אני לא מתמצאת בנבכי ה-PCOS - בשלב זה את בטח הרבה יותר בקיאה בנושא ממני. אבל מהמעט שאני יודעת, עודף משקל של כ-10 ק"ג ממש לא חורץ את הדין נגד כניסה להריון: יש נשים רבות עם עודף משקל (טוב, לא כולנו דוגמניות-על
) שנכנסות להריון - אפילו בספר של בר כתוב! מה שאני יודעת זה שאם את מגיעה להריון עם עודף משקל, את צריכה לשמור יותר (לדוגמא, להרכיב תפריט ולנהל מעקב אצל דיאטנית), ואולי יש דברים שאנחנו קצת יותר חשופות אליהן (לחץ דם גבוה וכד', אבל כשנגיע לגשר נעבור אותו
). ברור שלהוריד את העודפים זה לא מזיק באופן כללי (אבל גם ממש לא פשוט
), אבל אין כאן מצב של שחור ולבן. כדאי לאמץ אורח חיים בריא יותר, בעיקר עכשיו כשכ"כ יפה בחוץ, אבל אל תוסיפי לעצמך עוד גורם לחץ - יש לנו מספיק, ב"ה. וחוץ מזה, כמו שכתבה דארמה, גם דיאטה דראסטית יכולה לשבש את המקצבים הקבועים של הגוף. לסיום, אנקדוטה אישית: לא מזמן, כשהחלטתי ש"הגיעו מים עד נפש", השתתפתי בתוכנית 10 שבועות ששילבה דיאטה (מאוזנת מאוד - אם תרצי את התפריט את מוזמנת) והתעמלות. כמובן שקיוויתי שאני "איאלץ" להפסיק את התוכנית באמצע או לפחות לעבור לתפריט הריוניות, אבל זה לא קרה. מה שכן קרה זה שבפגישת הסיכום, כששאלו כל אחת לגבי תוכניותיה להמשך, אז אחת המשתתפות (לא מהצעירות שבנו, וממש לא מהדקיקות שבנו,גם אחרי עשרת השבועות) אמרה שהיא הולכת להפסיק עם הדיאטה ל-8.5 חודשים הקרובים, מסיבות מובנות...

m i c h a l y

New member
מתוקה../images/Emo20.gif

די. הגזמת כבר. אולי תתלי את נושא האי כניסה להריון במצב הירח, ורק כשהוא מלא זה יעבוד? או אולי המלחמה בעיראק היא האחראית לתיפקוד השחלות שלך? תפסיקי להאשים את עצמך בתחומים שאינם קשורים. אני מכירה אינספור (ממש אינספור, ספרתי 21 לפחות!!!!!) בחורות שמנות מאוד (20 ק"ג מעל המשקל הרצוי, ויותר) שנכנסו להריון בלי שום שום שום בעייה. אז די. הדבר היחידי שיכול באמת להשפיע על תיפקוד מערכת הפריון שלך זה לחץ מוגבר, ונראה לי שבזה את מתחזקת
אז קחי נשימה עמוקה, (אני החלטתי לקנות את הטיפות הטבעוניות להרגעה שדיברו עליהן כאן) ול ה ר ג ע ! בכל אופן, המשיכי לכתוב לנו כאן, זו דרך מצוינת לפרוק לחצים! מיכל.

אפרסקה

New member
מיכלי יקירתי, אני לחוצה אבל האמת

היא שיש אמת בדברים. ותאמיני לי שלא כיף לי להודות בזה, אבל זה ידוע שמי שסובלת מעודף משקל, זה עלול להשפיע על כניסה להריון. אני יודעת שבת דודתי ילדה אחרי טיפולי פוריות, ודבר ראשון שאמרו לה זה לעשות דיאטה... לגבי הטיפות - האם כוונתך לרסקיו רמדי? פעם ניסיתי ולא ממש הרגשתי שזה עוזר. האם את ממליצה?

m i c h a l y

New member
קודם כל

נראה לי שקצת הגזמתי במסר הקודם, אני שמחה שלקחת את הדברים ברוח טובה, פשוט זו דעתי בעניין (אולי הייתי צריכה להביע אותה ביתר נימוס...). שנית, השאלה היא כמובן מה עודף המשקל? ידוע שבתקופתנו יש הערצה לחוסר משקל, וגם הרפואה זורמת באותו כיוון. עודף של עשרה ק"ג אינם סיבה למהלך פיזיולוגי לא תקין. חוצמיזה, בהתאם למה שאמרתי קודם, כל בעייה רפואית שצצה (אבל כל בעייה) מתחילים דבר ראשון עם המשקל. הסיסמה של כל רופא משפחה היא "קודם כל להוריד 5 ק"ג", אז TAKE IT EASY. (וכל מה שנכתב כאן נכתב ע"י בחורה בעלת משקל תקין אך עם קרבה אקדמית לנושא). מקווה מקווה מקווה שכל הדיון יוכרע ע"י הודעת שני פסים מפתיעה, מיכל.

אפרסקה

New member
שני פסים כבר לא יהיו החודש ../images/Emo11.gif (אני

מנסה לשמור על נון-שלאנטיות, זה פשר האייקון)

שוב פעם תשובה של הדיוטה בתחום

שלומדת בעיקר מקריאה, מהאינטרנט ומנסיון של אחרים סביבי - ידוע לי שעודף משקל רציני בהחלט גורם לבעיות פוריות ולכן ממליצים לנשים שמנות (שמנות, לא מלאות...) לעשות דיאטה לפני הכניסה להריון.

למעלה