בוקר טוב
חדשה כאן

wieci

New member
בוקר טוב ../images/Emo42.gif חדשה כאן ../images/Emo42.gif

היי, אז חיפשתי לי את פורום הרזיה לאחר לידה, ומצאתי אתכן. נראה לי מקום חביב יותר (אני שונאת דיאטות) ובדיוק המקום לכמעט כל מה שמטריד אותי בזמן האחרון. אני רותי אמא של ניצן בת 4 חודשים, עדיין בחופשת לידה, לקחתי עוד 3 חודשי חל"ת מרוב חוסר חשק מוחלט לחזור לעבודה
,. האמת היא שדי נמאס לי להיות בבית, אני ממש לא טיפוס של קקי/פיפי אלא פעלתנית עם "קוצים בתחת", אבל נראה לי שחטפתי איזשהן שיתוק מוחין קל בעקבות הלידה, ואני פשוט לא מסוגלת להשאיר את ניצן ולחזור לעבודה. אני ממש בלחץ נפשי מזה, אם הייתי יכולה כלכלית נראה לי שהייתי לוקחת שנה חל"ת. איך, איך חוזרים לעבודה? אתמול אמרה לי מישהו שיותר קשה לחזור אחרי תקופה מאשר אחרי 3 חודשים
זה נכון? הבעיה העיקרית היא (את אני ממש רוצה להיות כנה) היא שאנחנו לא כ"כ יכולים להרשות לעצמנו מטפלת לשעות שאנחנו צריכים (4500 ש"ח לחודש), ואמא של איתי הציעה לשמור על ניצן. נשמע אטרקטיבי נכון? אז זהו שלא ממש, היא אשה מבוגרת (תיכף 70) עם מנטליות של פעם ותפיסה שונה לגמרי של גידול ילדים. איתי ממש מתעקש להשאיר את ניצן אצלה, והיו לנו ריבים איומים על זה. היו כבר כמה פעמים שכמעט התפוצצתי וצעקתי עליה, ואיתי חטף את הכל בבית. טוב, אלו היו 60 שניות (ארוכות) על חרדה בעקבות לידה, כל הכבוד למי שהגיעה עד הלום
יום נעים לכולן, רותי

אפרת12

New member
בוקר טוב ../images/Emo42.gif רותי../images/Emo70.gif

דבר ראשון : ברוכה הבאה
ל
שלנו
לגבי מתי יותר קשה ומתי יותר קל
אני מניחה שזה אינדיבידואלי. מה שכן - ככל שהילד גדל, ומתקשר ומגיב יותר - סביר להניח שהגעגועים מכרסמים יותר. ועדין - יש הרבה שצריכות את חברת המבוגרים, את תחושת העשיה מחוץ ל
וכן הלאה. אין תשובה אחת לשאלה מתי יותר קל. ולגבי הסיטואציה שאתם נמצאים בה - זה נשמע לי כמו איזה dead end... אין מישהי יותר זולה
אולי את יכולה להכניס את ניצן למשפחתון

בוקר טוב וברוכה הבאה ../images/Emo39.gif

לא יודעת לענות לך על מתי קשה יותר לעזוב את הפיצים ולחזור לעבודה. נראה לי שזה תמיד קשה. בשתי הבנות הגדולות שלי (10 ו- 6) אמא שלי טיפלה כשאני למדתי ואח"ר עבדתי. עכשיו, כשנולדה לנו יובל, אמא שלי כבר לא יכולה (בעיקר מסיבות בריאות, אבל לא רק) לטפל בתינוק, ולכן נאלצתי למצוא מטפלת. הסכומים שאת מזכירה גבוהים משמעותית ממה שאני אשלם למטפלת של יובל (7:30 - 14:00). לגבי העניין החשוב יותר- כיוון שהמדובר באמא של האיש - אולי תנסי לומר לו בדיוק למה את לא רוצה שתטפל בניצן, בשיחה רגועה במצב רוח מתאים. אני מניחה שגם הוא רוצה קודם כל בטובת הילדה. אפילו אם אתם מגדירים את טובתה בצורה אחרת. אולי תצליחי לגרום לו להסכים אתך או שהוא ישכנע אותך שכדאי לנסות. אולי תופתעי ותגלי שלמרות שיש חסרונות בכך שסבתא מבוגרת מטפלת בה, היתרונות גדולים עוד יותר - הרי עם האהבה שלה את לא מתווכחת - נכון? - ככה זה היה לי עם אמא שלי - שלמרות שהיא עשתה דברים שלא הסכמתי איתם, ולמטפלת זרה יכולתי להעיר עליהם - ויתרתי כי החלטתי שזה המחיר שאני משלחמת בשביל שתהיה להן המטפלת הכי אוהבת ומשקיעה והסבתא הכי מרוצה שיש. אבל אם יש בזה יותר משקעים ממה שאני מבינה ממך - ואת לא רוצה כי היא חמותך - תבררי טוב טוב עם עצמך - מה את חושבת יותר נכון עבור ניצן - ולפי זה תמשיכי. מקווה שעזרתי קצת.

ברוכה הבאה! ../images/Emo13.gif ../images/Emo140.gif

אין לי מושג איך אפשר לחזור לעבודה - אני סטודנטית במשרה חלקית, אמא שלי מטפלת במעין. גם לי יש המון השגות על תפיסתה בקשר לילדים, אבל אני מעדיפה את האיכפתיות והאהבה שלה על-פני יחס בלתי ידוע של מטפלת. יום נעים
מירב

ילדונט

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo13.gif

אין לי פתרונות בשבילך, שחר תהיה עד גיל 9-10 חודשים עם אבא בבוקר ועם אמא אחה"צ.

dorlim

New member
ברוכה הבאה

בדיוק כרגע כתבתי הודעה בנושא. לא יודעת איך זה לחזור אחרי תקופות ארוכות אבל גם אחרי 14 שבועות זה קשה

nubi

New member
ברוכה הבאה../images/Emo24.gif

אצלי בדיוק אותה בעיה, רק מהצד שלי. שי נשארת עם סבתא שלי-מתקרבת ל-80. מאוד קשה לי. כמעט כל פעם אני צריכה להחזיק את עצמי חזק חזק שלא יהיה פיצוץ. רק בסוף אפריל תהיה לי מטפלת. עד אז-אני מתאפקת.

ציף שלי

New member
ברוכה הבאה!../images/Emo24.gif

למזלי ישי נשאר עם אמא שלי (שגרה שעה ורבע ממני...) כשאני בעבודה (חצי משרה) ובלימודים.

גלשני

New member
ברוכה הבאה מתוקה../images/Emo24.gif

שמחה לראות אותך כאן ושמחה אפילו יותר על ההחלטה להאריך את חופשת הלידה. נשיקות

את ממש מדקלמת

את הלבטים שהיו לי לפני החזרה לעבודה. שאלתי "איך אפשר" בדמעות ממש,להשאיר את התינוקת שלי עם אישה זרה וללכת לעבוד 8 שעות? אפילו 3 שעות בלעדיה היו לחוצות ועצובות לי. אבל הנה , אני כבר שבועים בעבודה והכל זורם. באה הביתה ומחבקת אותה חזק חזק. היא נמצאת אצל מטפלת שכנראה טובה לה כי היא נראית לי רגועה רב הזמן וממילא גם אני רגועה. חזרתי לעבודה בשביל הבריאות הנפשית שלי , בשביל להיות קצת עם אנשים בגילי , בשביל לצאת. מבחינה כלכלית הייתי יכולה למשוך עוד קצת. אני יכולה להרגיע אותך שנכנסים לשגרה מהר מאד. לגבי חמותך, סיפור אחר.. אגב, איזו מטפלת לוקחת 4500 ש"ח??

wieci

New member
הסכום הוא פונקציה של השעות

9 שעות ביום 22-23 ש"ח לשעה + חופשי חודשי + בטוח לאומי
והאמת היא שאחרי הסיפורים האחרונים שקראתי על מטפלות, או שאני אבלע את הצפרדע או שניצן תיכנס למשפחתון קטן. חוצמזה שמעתי על גן לא רחוק ממני שיש כל היום מצלמות אינטרנט שאפשר לראות מהעבודה מה קורה שם, וזה נראה לי מעולה!

פיצהלה

New member
ברוכה הבאה!../images/Emo140.gif

אין לי הרבה מה להגיב כי אני נמצאת בדיוק באותו מצב ועם בערך אותן דילמות (חוץ מהעובדה שאין לי אמא של בעל שיכולה לשמור על שיר...) אז רק שניהיה מאושרות ושלמות עם הבחירות שנעשה בסוף, זה מה שיש לי להגיד.

yaelia

New member
ברוכה הבאה../images/Emo140.gif

כנראה שלכולנו אותם הלבטים ואותן מחשבות. אולי לפני שתשאירי את ניצן אצל אמא של איתי, תדברו שלושתיכם בדיוק על מה ואיך - כמו שהיית מדברת עם מטפלת זרה. בסופו של דבר את היא זאת שקובעת איך את רוצה שניצן תגדל. ובכל זאת סבתא שאוהבת ומפנקת (ולא לוקחת כסף), זה מקל בכל כך הרבה אופנים. יש סיכוי שזה ילך?

למעלה