בוקר טוב
יש לי שאלה למטיילים שביננו

בוקר טוב../images/Emo42.gifיש לי שאלה למטיילים שביננו

האם משהו טייל לאחרונה בדרום אמריקה , וקיבל חיסון נגד קדחת צהובה ?? האם מישהו קיבל לאחרונה חיסון להפטיטס אי ו- בי. מה עם כדורי המלריה? האם יש עוד משהו שלא זכרתי ? ומה אמרו הרופאים לגבי חיסונים אלו ? האם היו תופעות לוואי ? תודה מראש

בלה טנ

New member
אולי ד"ר קרני ידע

נראה לי שזה שאלה טובה לד"ר קרני בפורום השני, המקצועי, הוא בד"כ עונה ממש מהר.

bali

New member
מנהל
אני רקיודעת שכשאחי וגיסתי קיבלו חיסונים כאלה

לטיול במזרח, אחרי אחד מהחיסונים היה אסור לי להיות איתם כי זה סיכן אותי בגלל הטרשת (אחד החיסונים שהוא בעצם חיידק מוחלש של המחלה המסויימת, ויש סכנה שמי שיש לו מערכת חיסונית חלשה כמו שלנו יידבק במחלה). אני גם חושבת שכדאי לשאול את ד"ר קרני לגבי איזה חיסונים כן לעשות ומאיזה עדיף להימנע, אם בכלל.

Navva

New member
יש הבדל בהתיחסות בין מי שמקבל טיפול תרופתי

למי שלא. כשבני היה תינוק (כעת הוא בן 5 ורבע) נהגו לתת חיסון נגד פולי בטיפות לפה ובזריקה. הטיפות הן חיידק מוחלש שמופרש בצואה. האחות בטיפת חלב התקשרה ללשכת הבריאות. שם אמרו לה בפרוש , שהורה שמקבל טיפול תרופתי נגד טרשת לא מחסנים את הילד בטיפות אלה רק בזריקה (כי אין הפרשה בצואה). מאחר ואני לא מטופלת תרופתית, אז הוא קיבל חיסון בטיפות. אך בקשו ממני להתנהג כמו הורה שלא חוסן בילדותו, לשתוף טוב טוב ידים אחרי החלפה. ד"א המטרה של החיסון הזה היא לחזק את החיסון נגד פוליו לסביבה של התינוק. להערכתי (והורים לילדים צעירים יותר יכלים לעדכן) ביטלו את החיסון בטיפות, כי רוב האוכלוסיה מחוסנת בלאו הכי.

לאחרונה טיילתי בהודו

וזכיתי לקבל כמה חיסונים לפני (קדחת תהובה ואנצפליטיס) וכדורים נגד מלריה תוך כדי ואחרי. התיעצתי במרכז למטייל (מחלות זיהומיות) באיכילוב ואמרו לי שלא צפויים תופעות לוואי. כמובן איני יודע את את נוטלת תרופות ואם להן יש התווית נגד החיסונים. תתיעצי עם המאכז למטייל בביח איכילוב או תה"ש הכי חשוב תהני ואל תשכחי להעלות כאן תמונות

למעלה