בוקר טוב
לכם אלון למה

בוקר טוב../images/Emo42.gifלכם אלון למה../images/Emo35.gif

אתה חושב שאנחנו לא יודעים מה C.P? קצת מצחיק לא
היום בלילה גוב ב10 יואב קריים סימונה לאן נעלמת

alonpaz

New member
נשמה פצועה.....

תתפלאי שלא כולם יודעים. בצ´ט של הפורום נשאלו חברים מהפורום מה זה C.P והם לא ידעו ואמרו שיבדקו. כמו כן אם תלכי דפים אחורה בפורום גם ביקשו לדעת מה זה C/P . אז כתבתי.

אלון

באמת לא כולם יודעים, ומי שסקרן/סקרנית מוזמן/מוזמנת להיכנס אלינו. תודה על הבהרת הנקודה, ליאת.

נשמה הפצועה

אנחנו שחווים על בשרנו מבינים היטב מהו ה-C.P., אך האנשים שאינם חווים על בשרם את המגבלה, ו/או מכירים מישהו/מישהי שסובלים ממנה, אינם מכירים את השלכותיה הפיזיות והנפשיות של המגבלה, ולכן, אלון כתב את ההסבר שכתב, שהוא ההסבר המדוייק ל-C.P. ליאת.

estelina

New member
שהוא ההסבר המדוייק ל-C.P.

נו באמת ליאת,ניתן בהחלט למצוא הסבר בהרבה יותר נכון מההסבר הנתון ואולי c.p במקרה, רק במקרה נגרם גם מזריקות חיסון!!!!!!! לא כל רופא שנושא את התואר רופא הינו בר דעת ראי את מקרה הרופאה שלך, שמתמהמת איתך ואינני מבינה אפילו למה..... אינני מתנפלת על אף אחד פה, העניין הוא שכבר מספר חודשים חוזרים שוב ושוב על המידע הלא מדויק הזה, ללא רצון להפנים את התיקונים.....

אסטלינה יקרה

כמה שאת צודקת. מקרה הרופאה שלי, [שכבר הוחלפה בינתיים ברופא אחר], מראה יותר מכל דבר אחר על הבורות שקיימת בנושא ה-C.P., [אין לי הגדרה אחרת], זה לא עניין של הפנמה או משהו דומה, אני כבר מזמן השלמתי עם מצבי, ומקבלת אותו באהבה. בינתיים, הרופא החדש אמר, לא לחתוך את הדפלאפט 200, בניגוד לרופאה שחשבה אחרת. אני מקבלת את התיקונים שלך ושל כולם, תודה על ההתעניינות, עכשיו הכל בסדר, ליאת.

alonpaz

New member
אז במקום להתלונן תביאי לנו הסבר...

מדויק ושנהיה כולנו רגועים?! איזה עיניין עשית מכל זה - עם כל הכבוד!

אלון

אתה צודק, יש כאן אנשים שבאמת זקוקים להסבר, ואני אטפל בזה בימים הקרובים, כי צץ לי רעיון, פרטים יבואו בהמשך, ליאת.

estelina

New member
לאלון ולכל המתעניין

שיתוק מוחין Cerebral Palsy, C.P רקע והגדרה שיתוק מוחין מוגדר כחבלה בלתי מתקדמת של המוח, המתרחשת לפני הלידה, בסמוך ללידה או בינקות המוקדמת. חבלה זו מפריעה להתפתחות הנורמלית של המוח הבלתי בשל. התוצאה היא חוסר קורדינאציה בפעילות השריר, עם חוסר יכולת לשמור על תנוחה ושיווי משקל. יכולים להיות סימנים נוירולוגים נוספים כמו: חסך תחושתי, בעיות דיבור, בעיות בתיכלול התחושתי-תנועתי, רמה אינטלקטואלית נמוכה, התקפים אפילפטיים ובעיות רגשיות. התפתחות היכולות הראשונות של התינוק: תינוק רגיל שזה עתה נולד הוא חסר אונים ותלוי לחלוטין באחרים. הוא לא יכול להרים את ראשו ולאחוז אותו זקוף, לשבת ישר או לבצע תנועה כנגד כוח הכובד. הוא לא יכול לשלוט בתנוחת ישיבה או כריעה וללא תמיכה - ייפול. ככל שמוחו מבשיל הוא מתחיל לשלוט בתנועות. תינוק בן 5-6 שבועות יזקוף את ראשו ויתחיל להרים את הראש משכיבה כדי להביט סביבו. התפתחות היכולות המשניות של התינוק: בסביבות גיל 6 חודשים מתפתחת יכולת נוספת והיא היכולת להזדקף ולהשתמש לשם כך בכפות הידיים, כתמיכה. הידיים מגיל זה משמשות ותומכות בכל מצב של שיווי משקל. במשך הזמן האדם מפתח יציבה כזו שתאפשר לו איזון ושיווי משקל גם ללא עזרת הידיים. מה משתבש אצל ילד הסובל משיתוק מוחין: פגיעה מוחית בימיו הראשונים של התינוק (לפני הלידה או זמן קצר אחריה) גורמת לאיחור בהתפתחות או להפסקתה, מה שגורם לשליטה בלתי מספקת או לחוסר שליטה על הראש, על הידיים, ושאר אברי הגוף. הגורמים: גורמים לפני הלידה מחלות של האם-אדמת, דלקת קרום המוח. חוסר בחמצן בדם האם. מצוקה עוברית-סיבוכים בחבל הטבור או התנתקותו. חוסר התאמת דם אם-עובר. פגמים מולדים בהתפתחות המוח. גורמים בלידה נזק בלידה-לידה ממושכת או מהירה מידי פגות. חבלה בזמן הלידה. חוסר אספקת חמצן למוח בזמן הלידה. שטף דם במוח. גורמים אחרי הלידה פגיעה בראש. חום גבוה מאד. מחלה כגון דלקת קרום המוח. השירותים הנדרשים פיזיוטראפיה. ריפוי בעיסוק. קלינאית תקשורת. שירותים אלו אינם מחייבים בהכרח למידה בבתי ספר מיוחדים. בחינת השיבוץ של כל ילד תעשה בהתייחס לתפקודו הפונקציונאלי: , יכולת הלמידה, קשיים ספציפיים. (לקוח ממסמך הדן בפיתוח המודעות אצל סטודנטים להוראה)

אסטלינה יקרה

קודם כל, תודה רבה על האינפורמציה החשובה, [המסמך הנ"ל מופיע גם בקישורי הפורום, תחת הכותרת:"אתר על ה-C.P., בעברית, מאוניברסיטת חיפה]. האינפורמציה שיש במסמך נכונה, אם כי לגבי הרמה האינטלקטואלית, צריך להדגיש שכל מקרה לגופו:ישנם אנשים הסובלים מ-C.P., שאצלם הרמה גבוהה, וישנם אנשים עם רמה נמוכה, לא כולם/ן אותו דבר. חשוב לי להדגיש נקודה זו. גם מבחינת החינוך המיוחד, האינפורמציה נכונה. אני מוסיפה לכאן עוד גורם חשוב:רעלת הריון, שזה מה שהיה במקרה שלי, בנוסף לחוסר החמצן שהיה לי בעת הלידה, והפגות. ליאת.

estelina

New member
המסמך הנ"ל מופיע גם בקישורי הפורום,

ליאת, מצטערת אבל זה לא אותו מסמך, תבדקי היטב. ולגבי המסמך שאת הזכרת, עיינתי בו אני לא מבינה מה זה שיתוק מוחין גנטי.... אף פעם לא שמעתי על זה טעון בדיקה

estelina

New member
שיתוק מוחין גנטי-קיים דבר כזה

בעיקר בקרב ילדים ממשפחות של נישואי קרובים. הגן האחראי על האפקט הגנטי הוא:chromosome 9p12-q12. (לקוח מA gene for ataxic cerebral palsy maps to chromosome 9p12-q12. : Eur J Hum Genet 2000 Apr;8(4):267-72

סקיטוש

New member
אסטלינה יקרה!

רציתי לדעת יותר מאיפה לקחת את החומר על הגן שגורם לשיתוק מוחין גנטי אצל נישואי קרובים. נושא זה מרתק אותי מאד מאד מאד!!!!!!!!!!!!!! אני מחפשת חומר תיאורטי על נושא זה כבר שנתיים!!! תודה מראש.

סקיטוש יקרה

אני בטוחה שאסטלינה תביא לנו את מקור המידע בימים הקרובים, ואם הוא יובא לפורום, הוא יוכנס לטאגליינס, ליאת.

סקיטוש יקרה

אין לך על מה להודות לי, מחובתי להביא את המידע הנכון, אליכם/ן כדי שתוכלו/תוכלנה לקרוא ולהתרשם, קבלי
, ליאת.

אסטלינה

אני מקבלת את הערתך. הבדיקה תבוצע בימים הקרובים. זה נכון שנושא שיתוק המוחין הגנטי, טעון בדיקה, גם את הבדיקה הזו אני מתחייבת לבצע, ולהביא את תוצאותיה לפורום. תודה על הסבת תשומת הלב, ליאת.

סימונה4

New member
../images/Emo70.gifהינה אני

פשוט היתה לי בעיה באינטרנט. התגעגת אלי
שמחה לשמוע שמישהוא מתגעגע אלי... סימונה.

למעלה