בוקר טוב
-צריכה את עזרתכן

בוקר טוב ../images/Emo42.gif -צריכה את עזרתכן

הבת שלי עוד מעט תחגוג 3 ואני אמורה להכין הפעלה קצרה לגן. הרעיון שלי הוא לקחת את הסיפור איילת מטיילת ולהכין לו הצגה לשם כך יש לי בובה גדולה (מן בובת חיבוקי) עם צמות ובשמלה תכלת ואפילו יש לה כיס. עד כאן הכל בסדר ופה אני צריכה את עזרתכן איך אני מכינה את כל החיות וגם איך אני תולה או מציגה אותן? אשמח לרעיונות וגם אשמח אם תספרו אם גם אתם התבקשתם לעשות הפעלה ואיזו?

עזרה

אני העתקתי את הדמויות על נייר שקוף אותו הדבקתי על קרטון ביצוע גזרתי והדבקתי מקל של ארטיק מאחורי כל דמות כתבתי את הסיפור ואני והילדה סיפרנו את זה ביחד עם הצגת הדמויות על המקל הילדים השתגעו על זה.

עידיתוש

כשהמצלמה תחזור מתיקון אצלם תראי שזה לא רק אחלה רעיון זה מדהים ביופיו אני עשיתי את הסיפור קיפוד

גם אצלי המצלמה בתיקון ../images/Emo6.gif

זה רעיון יותר מוצלח כי ה העתקה וזה הכי קרוב למקור ונשמע לי מעולה. גם אני ידיים שמאליות בציור של דברים יותר קל לי עם העתקות

ידים שמאליות אשמח לדעת איך עושים ע

עם לבד. כי נראה לי יותר נוח להדביק על הבובה ובלי שום קשר נראה לי שאני אשלב את הקרטונים לכל ילד ובשביל שישתתפו עדיין לא מגובשת.

אילנית03

New member
בוקר טוב

מאיתנו לא ביקשו לעשות הפעלה אבל בואי אני ינסה לעזור לך אני מצרפת אתר של פעילות עם דיסקים ומשם את יכולה לראות איך לעשות חיות על דיסקים ותנסי אולי לעשות משהו פשוט יותר כמו מעשה חמישה בשקיק לטו' בשבט הרבה יותר פשוט ואני יכולה להעביר לך עם את רוצה את הדמויות והסיפור

אני מצטערת, לא מכירה את הסיפור..

אבל אולי אפשר באמצעות בובות אצבע או כפפות.. או לצלם על בריסטול קשיח ולהצמיד מאחור מקלות רופא. להכין בובות על שיפודים ולתקוע על משטח קלקר

אישית גם לא מכירה את הסיפור, אבל

לסיפורים אחרים שעשיתי פעילות השתמשתי ברעיונות דומים גלי של משה וצליל לירון נתנו לך. בכתה א' לילדים מיוחדים ציירתי דמויות מהסיפור על ניר לבן וצילמתי לכל הילדים כך שלכל ילד תהיה דמות או שתיים מהסיפור לצביעה. לאחר שהקראתי את הסיפור בכיתה נתתי לילדים לצבוע את השבלונות שהכנתי, אח"כ הם גזרו אותם מהניר (כל פעולה כזו - צביעה - גזירה - הדבקדה , נראית לנו טבעית, אך להם היא נהדרת לפיתוח מוטוריקה עדינה) והדביקו על שיפודים או מקלות ארטיק ויצרו בובות תאטרון פשוטות וחמודות. לאחר שקיבלנו את הדמויות חילקתי את הילדים לקבוצות כל שלכל קבוצה יש את כל דמויות הסיפור וכל קבוצה בתורה המחיזה עם הדמויות לפני הכיתה את הסיפור - וזה נהדר לפיתוח זיכרון, ביטחון מול קהל וכו'. פעילות קלילה ונהדרת לילדי גן וכיתות נמוכות. בהצלחה

למעלה