בוקר טוב
- קצת ארוך...

mirity

New member
בוקר טוב ../images/Emo42.gif - קצת ארוך...

השתתפותי בפורום הזה מוגבלת בד"כ לקריאה בלבד, אבל הגעתי למצב שאני די מיואשת ממנו ורציתי לדעת אולי יהיו לכן עצות איך לשפרו. חמתי היא אלמנה בת 50 שלה 3 ילדים 2 בנים שבעלי הוא הבכור מבינהם ובת שמתגוררת בבית עם החבר שלה. שני הבנים נשואים עם ילדים. כשאני ובעלי שהיה אז החבר שלי עברנו לגור ביחד התחילו כל מיני סצנות ופרצופים שלא ראיתי קודם, וכשהודענו שאנחנו מתחתנים הן הגזימו ובגדול, כשהשיא של היה טלפון מגיסתי עם קללות ואיומים על כך שהיא ואמא שלה לא יגיעו לחתונה. מיותר לציין שהאח השני כבר היה נשוי ולאף אחד זה לא הפריע. מאז הדברים השתפרו אחרי "חרם" שעשינו עליהן, והן פחות או יותר נחמדות. רק מה שיש תקופות שהן פתאום מפסיקות להגיד שלום כל אחת בנפרד או שתיהן ביחד ומתחילות לעשות פרצופים ולעקוץ בקטנות בעיקר כשהוא לא בסביבה. בשאר הזמן הן החברות הכי טובות שלי. אין לי מושג איזה טריגר מפעיל את הנחמדות ואיזה את העקיצות ואני די מיואשת מכך שפתאום אני צריכה להיזהר בכל מילה שלי ודי מוציאה את זה על בעלי. אם יש למישהי עצות/ רעיונות אשמח לשמוע.
מצטערת שיצא לי ארוך...

smagi

New member
קודם כל ברוכה הבאה ../images/Emo24.gif

לפני שעברתם לגור יחד הם היו בסדר או שגם אז היו מצבי רוח כאלה??? ואולי אחרי שעברתם לגור יחד פשוט התנתקתם מהם ואז הקנאה... לדעתי את צריכה לדבר עם בעלך ולהסביר לו מה הן עושות לך ואולי תגיעו להחלטה שהולכים לביקור מאד קצת (משהו כמו 1/2 שעה) פעם בחודש ואז המצב ישתפר קצת. בכל מקרה שיהיה לך בהצלחה מגי

לפני שעברנו לגור ביחד הן היו בסדר

גמור, וגם אחרי שעברנו לגור ביחד עדיין היינו באים לבקר 3-4 פעמים בשבוע (לא כולל ארוחת ערב ביום שישי) כי אמא שלו לבד ולא נעים. הקנאה היא באמת שיקול פה כאילו "לקחתי" להן אותו וזה קטע ממש מוזר לדעתי. לגיסתי לא עשו שום קטעים כאלה, אז לכי תביני. בכל מקרה עד היום כל פעם שהן צריכות להחליף נורה בבית הן קוראות לו ולא לאחיו שגר במרחק 5 דקות הליכה. מעצבן!!!

עדוש

New member
מה שעזר לי

זה שהתלחנו להתרקח, תקופה ממש ארוכה בקושי היינו מגיעים לביקורים, שזה כולל גם את בעלי כמובן. אפשר לספור על כף היד את מס' הביקורים שלנו במשך יותר מחצי שנה. ואז זה כנראה הדליק אצל חמותי נורה אדומה (חמותי גם אלמנה והיא גרה לבד בבית כי 2 הגיסות שלי נשואות). בעלי הבהיר לה שאנחנו זה חבילה אחת. לא במילים, אלא במעשים. כמו שציינתי לפני כן. ובאמת בזמן האחרון אין שום הערות או עקיצות או שום דבר מהסוג הזה.אני אפילו יכולה לשבת איתה מעלה משעה שלמה ולדבר איתה. ממש לדבר איתה. תנסו להמעיט בביקורים, אולי אז היא תבין.

mirity

New member
ניסיתי, אבל אין כ"כ שיתוף פעולה מצד

בעלי, היא צריכה לעשות משהו ממש חמור כדי שהוא יצמצם את הביקורים אצלה "כי היא לבד". אז מה שעשיתי בינתיים זה לצמצם את הביקורים לפעם בשבוע ויום שישי פעם בשבועיים ואני מחכה לראות אם זה עובד. בינתיים כל מה שזה שינה זה פניה לבת שלי (בת חודשיים) "תגידי לאמא שתביא אותך יותר כי את לא מכירה אותי" ודברים כאלה, תגידי לאמא - לא לאבא. והתחילו שוב כל מיני הקפצות של בעלי לתקן דברים בבית, לשטוף את האוטו וכאלה. נמאס!!

amitmom

New member
מירי..ראשית ברוכה הבאה. שנית...

מוכר לי מאוד הקטע של פניה לזאטוטה עם רמז עבה לאמא שלי (דהינו לי) שאני לא מביאה אותה מספיק וככה הנכדה שלה לא תכיר אותה. גם בעלי בתפקיד השיפוצניק והכולבוניק של הוריו. לעניות דעתי..הוריו מבקשים ממנו כל מיני דברים כדי שככה הוא לא "יעלם" להם לטובתי. לי אין בעיה עם זה, שילך, שיסע , שיעזור א ב ל לא בכל מצב ובטוח שלא תמיד. קודם הוא צריך לראות אם אני לא צריכה אותו בבית ורק אז הוא משוחרר לדברים אחרים או שפשוט הוא היה מתקן להם את הטלפון/מחשב/חשמל בזמן ביקור אצלהם. עצבן אותי מה שכתבת על לשטוף את האוטו..למה בעלך לא מסוגל להגיד להם שיש יופי של מכונות שמנקות מכוניות או לחילופין פעילות ספורטיבית כגון רחצת מכונית יעילה לבריאות ושיזיזו במחילה את עצמם הרי זו המכונית שלהם. בקשר למה שאמא שלו אומרת לבתך עם כוונה אליך..ובכן, חביבה. אני סתמתי לחמותי את הפה בכך שאמרתי לה שלמטבע יש 2 צדדים. והנכדה שלה לא תכיר אותה אם היא לא תיזום דברים מעצמה. הפלתי את הכדור במגרש שלה ומעתה זה תלוי בה.

mirity

New member
בקשר לרחיצה - היא ביקשה שייקח

את האוטו למכונה היא לא יכולה חס וחלילה לעשות את זה לבד, בקשר לפניה לבת שלי אמרתי לה שיש לנו גם בית והוא פתוח בפני מי שרוצה לבוא לבקר, לא שזה עזר לי הרבה...

amitmom

New member
ולבעלך לא נפל האסימון שזאת

לאהמכונית שלו אלא של הוריו? מה הבעיה להסיע מכונית למכונה. נעמדים שם והדבר הזה מזיז את עצמו לבד. בקשר לבת שלך..ענית לה יופי. אני לצערי מרוב העצבים שהיא מביאה לי אני יותר ויותר עונה בארסיות. היא כמובן פחות שואלת אבל כשהיא או חמי "החכם" באדם פותחים פה אני קוטלת ישר..אין לי כוח למשחקי הכוחות שלהם. אני יודעת שאני רהוטה ושנונה יותר מהם ולי זה מאוד קל לשלוף עקיצות מתחת למותן אני לא נהנית לעשות את זה כי זה מוריד אותי לרמתם אבל אני בשלב של יאוש אז אני שולפת כשזה ממש מעליב או מעצבן.

mirity

New member
בעלי יעשה כמעט כל מה שהיא תבקש

"כי היא לבד" "כי היא מסכנה" וכו' בד"כ זה לא מפריע לי אבל אתמול פשוט הוא הגיע הביתה ב- 20:00 בערב כשאני בבית לבד כל היום עם הילדה (בחופשת לידה) ואני פשוט יצאתי מדעתי מרוב עצבים. לא חוצפה לבקש דבר כזה? מה הבעיה לקחת רכב לבד לרחיצה? התרוץ שלה היה שהיא רצתה שיעשו ווקס לאוטו - אז מה את זה היא לא יכולה לבקש מהרוחץ בדיוק כמוהו? בקשר ללענות לה - אני לא הייתי עונה אבל בזמן האחרון די נמאס לי אז אני עונה "בנחמדות" ועם חיוך - שתחנק מזה...

amitmom

New member
אני באמת לא אוהבת את הניצול הרגשי

של "היא מסכנה", "היא לבד" ומה איתך..את לא אחרי לידה, לא קשה לך להיות כל היום עם הילדה, לא מגיע גם לך לנוח?????? אני מציעה שתדברי עם בעלך ותגידי לו שאין בעיה שהוא עוזר ותומך א ב ל לא באמצע השבוע כי את זקוקה לעזרתו יותר והמכונית יכולה לחכות גם למועד אחר. את מזכירה לי סיפור שהיה לי עם החממות שלי עוד לפני החתונה. יום אחד רצינו לנוח לבדנו כי בעלי (אז חברי) היה חודש בבסיס והיה לו מאוד קשה. פינקתי אותו ביום כייף בקאנטרי קלאב. לא עברה שעה מאז שהגענו לשם ובמערכת הכריזה שמענו שיש לו טלפון במשרדים. רצנו לשם כי נבהלנו נורא..לכי תדעי מה קרה. אמא שלו ה-@#$%%^& (לא נעים לקלל בפומבי.חה חה) ביקשה שיבוא הביתה במהירות כי יש מצב חרום בבית. נבהלנו נורא ואספנו את כל החפצים ונסעו ישר אליהם. כהשגענו התברר שהמצב החרום היה שהמזכירה האלקטרונית לא עובדת ולכן אם לא יכולים לישון כי יש כל הזמן טלפונים וזה יום שישי אחה"כ והם זקוקים לשינה שלהם. אני רתחתי ..שילמתי ממיטב כספי לפנק את החבר שלי ולהזכירך הייתי חיילת..השכר לא כזה מערפל חושים והם ברוב חוצפתם קראו לנו על כזה ףבר אדיוטי. בעלי כעס, תיקן את המזכירה אבל לא חזרנו לבריכה כי כבר היה מאוחר. גם אז הוא לא אמר להם מילה..הוא התעצבן מאוד אבל לא אמר מילה והתרוץ העלוב של "לאבא שלך קשה לישון עם כל הטלפונים האלו" עיצבן אותי קשות. לא שמעו על לנתק את הטלפון???

mirity

New member
לי יש סיפור יותר נחמד - כשבעלי היה

נשאר לישון אצלי לפני שעברנו לגור ביחד וגם קצת אחרי, אחת מהן (אמא שלו או אחותו) היתה מתקשרת ומספרת לו שרבו ושיבוא לעשות סדר, אז הוא היה רץ לשם, ובגלל שהן "מסוכסכות" נשאר לישון בבית... זה קרה כמה פעמים עד שזה עלה לי על העצבים ואמרתי לו שמצידי הוא יכול להישאר לישון שם תמיד.

עדוש

New member
הדבר הכי חשוב- זה להראות לבעלך

איך אמא שלו "מנצלת" אותו. הבנתי שגם אחותו גרה עם חמותך. אז מה? היא מוגבלת? היא לא יכולה לקחת את האוטו לשטיפה? גם חמותי תמיד ממציאה מסימות לבעלי. כל פעם שאנחנו באים: מאיר תעשה את זה ואת זה ואת זה............ עד שנמאס לו, והוא אמר לה בפרצוף שנמאס לו שכל פעם שהוא בא לשם הוא לא יכול לשבת בשקט וליהנות, אלא תמיד יש לו מה לעשות. וזה פסק לאט לאט. אני לא אומרת שלא צריך לעזור להורים. להיפך, במיחד אם האמא לבד ובאמת אין בבית מי שיעשה את כל העבודות "של הגבר"ץ אבל לכל דבר יש את הזמן שלו. צריך קצת טקט. בעלך צריך לפתוח את העיניים. הוא צריך להבין שיש לו משפחה משלו עכשיו, ומה לעשות, זה שם את אמא שלו שמקום שני, אחרייך ואחרי הילדה הטריה שיש לכם! תנסי לעשות את זה בעדינות. אולי תוך כדי שיחה עם חברים. ככה לפתח שיחה כדרך אגב על העזרה להורים וכאלה. לא יודעת איך. אבל בעדינות, בלי ריבים וצעקות. וברגע שהוא יתחיל להבין את זה, הכל יהיה הרבה יותר קל.

למעלה