בוקר טוב
שאלה חשובה בקשר לס. מע

נשמי

New member
בוקר טוב../images/Emo42.gifשאלה חשובה בקשר לס. מע

הכוונה כמובן לסקירת מערכות אז ככה אשמח להעזר בנסיונכן זהו הריוני הראשון ואני לא יודעת מכל הבלאגן הזה מה עלי לעשות. יש סקירה מוקדמת - בערך בשבוע 16-20 עושים אותה באופן פרטי. יש סקירה מאוחרת - בערך שבוע 20-23 גם היא פרטית. ויש את אותן סקירות דרך הקופה אבל זה לא ממולץ. אז עם הפרטים האלה הגעתי למסקנה שעלי לעשות את הסקירה המורחבת=מוקדמת באופן פרטי ואת הסקירה המאוחרת (לא משהו כ-10דק´ )דרך הקופה כל זאת אחרי שכבר עשיתי שקיפות עורפית והכל בסדר.. אני מאוד מאוד מבולבלת ולא יודעת מה לעשות אשמח לעזרתכן... תודה גלית

anat_i

New member
היי גלית!

סקירה מוקדמת עושים בין שבוע 15 ל-17 ומאוחרת בין שבוע 19 ל-22. היום אפשר דרך הביטוחים המשלימים לעשות סקירה אחת מורחבת דרך הקופה וזה דווקא כן מומלץ ולא חייבים לעשות את שתיהן פרטי. אם אני זוכרת נכון, את ירושלמית, אז אם את רוצה המלצות על רופאים פרטיים לסקירת מערכות - רק תגידי! ובאיזה קופ"ח את?

ashlaya

New member
אני עשיתי סקירה

באופן בפרטי...עם החזר מהביטוח משלים מהקופה אני בלאומית אז תלוי איפה את... ואגב את הסקירה המוקדמת אפשר כבר לבצע בשבוע 14 כבר ביצעתי ביחד עם שקיפות עורפית שיהיה בהצלחה

סקירת מערכות של קופת חולים../images/Emo31.gif

כשהייתי בהריון עשיתי סקירה מאוחרת גם במכבי וגם פרטי (הרופאה שהיתה לי אז לא טרחה לעדכן אותי בקשר לשקיפות עורפית וסקירה מוקדמת...). זה הסיפור - הרופא במכבי אמר שהעובר מאוד עקשן ונורא קשה לא לראות את הכל, אז ראינו אוזן אחת והוא אמר שהוא מניח שיש אחת בדיוק כזאת גם בצד השני (ברצינות). לא כ"כ התעצבנתי די ידעתי שאני הולכת לעוד בדיקה באופן פרטי, וזה היה סיפור אחר. אין מה לעשות - כשמשלמים מקבלים יחס. הרופא הפרטי דבר ראשון עשה לי הרפיה ואצלו אריאלי היתה כמו מריונטה, עשתה בדיוק מה שהוא רוצה. אני מסכימה עם הבחירה שלך - לעשות סקירה מוקדמת פרטית ואת הבאה דרך קופ"ח.

נשמי

New member
תודה תודה לכולכן מחפשת המלצות לי-ם

זה מאוד עצוב שהכס משחק תפקיד כה חשוב וזה פשוט לא פייר. מי יודעת איזה רופאים טובים בירושלים ?? אני גם מחפשת רופא למעקב הריון שעובד עם קופת חולים לאומית. ולמזלי יש לי גם ביטוח משלים... תודה תודה והעיקר הבריאות.

anat_i

New member
המלצות על רופאים בירושלים

יש שני רופאים מעולים בירושלים. האחד הוא פרופ´ יגל והוא מקבל בבי"ח הדסה הר הצופים. השני ד"ר נג´ארי והוא מקבל במרכז הפעמון. שניהם מומלצים מאד, אבל פרופ´ יגל הרבה יותר יקר (1,500 ש"ח לעומת 950 ש"ח שלוקח השני) וגם נחשב לטוב יותר. אז לשיקולך. אין לי המלצות לגבי מאוחדת כי אני בכללית. שיהיה לך בהצלחה!!

etilly

New member
לדעתי...

אם את מתכוונת בכל זאת לעשות אחת באופן פרטי, הייתי הולכת על המאוחרת, כשכל המערכות של העובר כבר מפותחות יותר. אני אישית עשיתי רק את הסקירה המאוחרת ודרך הקופה, ויאצתי מאוד מאוד מאוד מבסוטה מהיחס, ומהבדיקה עצמה.

למעלה