בוקר טוב

בוקר טוב../images/Emo42.gif../images/Emo96.gif../images/Emo39.gif

אז התעוררתי הבוקר (אחרי מעט מידיי שעות שינה..
) עם אח שלי שהלך ליומו הראשון (באמת) בצבא ההגנה לאיסטמבול(
)- למי שמעוניין, הוא התגייס לנ"מ. ועכשיו אני בבית משועממת עד מוות... אז כדי להפסיק לטחון לכם את המוח בשטויות אגיע לתכלס: למגוייסים שבינינו ולכל מי שיש לו מידע מהיימן בנושא, רציתי לדעת איך מוציאים, למרות היותינו מתנדבים, אישור לנשיאת נשק
(הבנתי שזה כרוח במטווח אישי עם איזה פלאפל, האם נכון הדבר|?) יום נפלא שיהיה לכולנו

roy gabay

New member
יש בדיחה של צביקה הדר

הוא היה בנ"מ- שאלו אותו איך הוא התקבל- הוא אמר שהוא עבר מבחנים להיות טייס- ולא קיבלו אותו אז הוא אמר אם לא הייתי טייס אז אף אחד לא יטוס- בגלל זה הוא התקבל לנ"מ

LordNor

New member
דיברנו על הנושא הזה כמה דפים אחורה.

בעיקרון הדבר מצריך אישור רשמי מהמקרפ"ר (דרך תא מתנדבים) ומעבר מטווח אישי עם תת-אלוף - הוא אמור לאשר את זה, 2 חרבות מצטלבות הפרוצדורה לא כל כך מסובכת

מעיין©

New member
../images/Emo45.gif

גם אני יודעת שזה ככה. אבל לך תמצא תת-אלוף שיעביר לך מטווח...
לא נראה לי שיש להם כל כך זמן בשביל זה. יש פה מישהו שנושא נשק

זה יכול להיות תת אלוף במילואים../images/Emo35.gif

ובכלל אנחנו צריכים למצוא לעצמינו את האדם שיעביר לנו את המטווח או שהתא מתנדבים דואג לזה

newKiticat

New member
זה דווקא די פופלרי...

האיסור לנשיאת נשק, היא הכללה כללית לכל המתנדבים באשר הם, וללא התייחסות אישית למצבם. אם אינך סובלת מבעיה כלשהיא שתגביל אותך בנשיאת נשק, אז אין בעיה שתשאי. רק קחי בחשבון שתעשי שמירות מרגע זה. (לפחות בשבילי זה לא שווה, כי ביחידה שלי רואים את הנשק רק בפיקוחים, ובשמירות בקריה, ועם כל הכבוד, הדבר האחרון שבא לי זה לשמור בקריה עם בעיות גב). יש כמה אנשים אצלנו שהוציאו, אבל כנראה שבשביל גברים זה כן שווה את זה. (כי הם עושים ליווים מגניבים בשטחים וכאלה...) ממה שהבנתי פונים למשק"ית ת"ש שמשם פונה לתא מתנדבים. אבל מכיוון שיש לי מש"קית ת"ש טיפשה כמו קרש, אני ממליצה להתקשר קודם כל לתא מתנדבים ולברר בדיוק מה הפרוטקול, ורק אחר כך לגשת למשקית תש עם כל הפרטים....

תודה. אצלי זה פשוט בגלל ש...

אני לא מוכנה להיות יוצאת דופן בין בנות הקורס (חובשים) שלי: בזמן שהם יפטרלו אני אשלים לי שעות שינה (לא
) בזמן שהן יפסידו שיעורים ויצטרכו להשלים אותם, אני אחרוש לי שעות נוספות (לא
). אין לי שום מגבלה רפואית בחיי היום היום, על בסיס טענה זו נכנסתי לקורס ועל בסיס טענה זו אני מתכוונת לעבור אותו
(רצוי בהיצטיינות
) דווקא, במקרה שלי, מסתבר שהמשקית תש בבה"ד 10 היא לא אחרת מאשר בת של חברים של ההורים שגדולה ממני בשנה ולכן, אני דווקא מאוד שמחה לשמוע שהפרוצדורה מתחילה דרכה
(שונאת פרוטקציות
אני לא הולכת לפרסם את זה בבה"ד...
) הבנתי שאין לנו הרבה שמירות (פעם בשבוע גג פעמיים), ככה שאני אשרוד את זה
תודה, תודה, תודה על ההענות

מעיין©

New member
אני לא מבינה אותך...

את מוותרת על הדבר הטוב היחיד שיש בעובדת היותך מתנדבת. אני מציעה לך לא לעשות את זה כבר בטירונות. אם תגיעי לסדיר ועדיין תרגישי צורך בלתי מוסב לעשות שמירות- לכי על זה
בינתיים, חכי....

מעיין,

בטירונות מתנדבים אף אחד לא שומר, ככה שאני לא אהיה שונה ולכן, שם אני לא אעשה כלום. אבל, לפי מה שהבנתי, בסוף ארבעת ימי הטירונות בבה"ד 7 שואלים מי שרוצה לעשות טירונות 02 או מטווח להסמכה לנשיאת נשק- ובמידה ומי שרוצה, מתאים מבחינת המגבלות הרפואיות שלו, מפנים אותו לגורמים המתאימים. אני יודעת שבקורס חובשים שומרים מעט מאוד באופן יחסי, פעם, פעמיים בשבוע, ולכן, אני לא חושבת שזה עונש כל כך גדול. כמו שלא נתתי לצה"ל להפוך אותי ל"מיוחדת" בזה שכולם סביבי ישרתו בצבא ורק אני- לא. אני לא הולכת לתת לו להפוך אותי ל"מאניקית שלא עושה שמירות ותורנויות" אני לא רואה איך זה יתרום למעמדי בקרב הבנות... בעיקר מפני שבמדסים ואג"ים למיניהם לא ממש יראו עליי את סיבת הפטור.

המרחפת

New member
אם כבר לעשות תורנויות

עדיף בקורס ולא בסדיר. הקורס הרבה יותר קצר
.

מעיין©

New member
אם היא תעשה בקורס

היא תעשה גם בסדיר. לא יתנו לה את הפטור מחדש אח"כ.

המרחפת

New member
מי אמר שיבטלו לה את הפטור?

לא יטרחו לשנות לה את תעודת המתנדב רק בשביל זה. ישאלו אותה אם היא מוכנה, ואם כן, אז היא תעשה. בקורס מפקדים לא עוברים ממש על כל שם. אומרים לחניך תורן לעשות רשימה, והחניכים הולכים לחניך תורן ומבקשים את משמרת X,Y,Z. כך זה היה אצלנו. המפקדים עוברים לראות שאין חריגות. עשיתי תורנויות בקורס ולא עשיתי בסדיר. עם כל הכבוד, היה מדובר בזוועה. מטבח זה ארבעה ימים רצופים, שמירות זה שבוע בלי יום ובלי לילה.

אני אשמח לעשות תורנויות ושמירות

רק בקורס ולא בסדיר. אבל למען השכנות הטובה עם בנות הקורס אני מוכנה לסבול גם בסדיר (מישמע כמה שמירות יהיו לי כבר..)

Dizen

New member
../images/Emo45.gif אני איתך בעניין הזה

מבינה מאד את הצורך ב"להיות כמו כולם" "לא לצאת מניאקית" וכו'... אני באופן אישי לא עושה קורס, ואני יוצאת יומיות. אז נראה לי מיותר להתעקש על זה... אבל אם המצב היה אחרת, הייתי נוהגת כמוך. בלי ספק.
הגיון זה איכס

TRANSFER

New member
שאלה בנושא

אם אעשה את המטווחים, זה אומר שאהיה מחויב לעשות את השמירות? כלומר ברגע שאעבור את המטווחים הפטור משמירות שרשום בתעודת מתנדב יבוטל?! אני רוצה לעשות מטווח רק בשביל הכיף ובשביל החוויה ולא יותר מזה. אני מפחד שיכריחו אותי לשמור, כי ממש אין לי כוח לזה.

מצטרפת לשאלה...ומוסיפה עוד אחת

TRANSFER אתה נותן לי השראה...
סידרה של כמה מטווחים זה
ואיך זה משתלב עם השירות

למעלה