בוקר טוב

triorio

New member
בוקר טוב../images/Emo42.gif

לפי שיטוט קל, נראה לי שתוכלו לתת לי עצה. בני בן 9, פנה אליי השבוע, דיבר איתי על כמה דברים שקשורים למוות, ואז הוא סיפר לי שדודה שלי וסבא שלי שאינם בין החיים מדברים איתו, הוא רואה אותם לפעמים, אבל בעיקר שומע אותם. הוא די מפוחד ולא יודע מה לעשות, למען האמת, גם אני לא. הוא אמר שהוא גם רואה עיניים ודמויות בכל מיני מקומות. היו עוד דברים, אבל זה עיקרי הדברים. מה עושים עם ילד כזה? איך מקלים עליו? מה אומרים לו? בתור התחלה אמרתי לו שיש אנשים עם יכולות, אבל זה לא מבטל פחד... תודה.

רותי 11

New member
אני חושבת שראשית את

זאת שצריכה לבטל את הפחד שלך את צריכה להסביר לו שזה דבר מאוד טבעי ואין לו באמת ממה לחשוש, יכול להיות שאת צריכה לקחת אותו למטפלת הוליסטית כפגישה חד פעמית משהי נעימה ורכה שתדע להסביר לו את הדברים בצורה נעימה ולא מפחידה כי מטפלת (מתקשרת) ייותר מבינה בדברים האלה והיא יכולה לגעת בדיוק בנקודות הרגישות שלו בעניין אבל באמת שאין לו ממה לחשוש וזה בהחלט טבעי ואפילו מבורך.

triorio

New member
תודה על תגובתך

ראשית, אינני מפחדת. אני חיפשתי תשובות כדי להקל על בני עם הפחד שלו. האם זה מבורך - אינני יודעת, ולא בטוחה שבגיל צעיר ולכל אחד זה מבורך, האם זה טבעי - אולי... ועם זאת אינני מבטלת את האפשרות שזה אפשרי וצריך להתמודד עם זה נכון. וכן צריך להתמודד עם זה כיוון שזה לא רגיל ומפחיד ילד צעיר ורגיש. אני קושרת את עניין המוות לעוד חלקים בחייו ועם זאת יש כמה דברים תמוהים ולכן חיפשתי את הפורום הזה להתייעצות וזה בהחלט מבורך! מצד אחד אם אכן הוא בעל יכולות אז זה בסדר, ומצד שני אם זה בעיות של פחד עם התמודדות עם המוות, שאלות שמעסיקות אותו, כולל גלגול נשמות, אז זה כבר דורש טיפול ולא רק הבנה והכלה. עם זאת כפי שציינתי ישנם דברים שהם לא בגדר ה"טיפול" הפסיכולוגי ולכן אני שואלת כאן. תודה לך על התייחסותך, אני אמשיך לבדוק!

רותי 11

New member
היי חמודה - יש ספר

מעניין שמספר על גלגולי נשמות לילדים הוא נקרא "הנשמה הקטנה והשמש" של ניל דונוולש

../images/Emo24.gif ראשית,אמא מקסימה כמוך

מאוד חשוב שאת שומעת אותו ונותנת לו להתבטא לספר מבלי לשפוט או לבטל את דבריו. חשוב שתדעי שלנו,בני האנוש יש יתרון משמעותי...שאנחנו כאן עלי אדמות ויש לנו אפשרות לדרוש ולסלק יישות שמאיימת או לא נעימה לנו. פשוט מצווים עליה שתסתלק!!! תוכלי לעזור לו גם שתבנו יחד סיפור שהוא הגיבור הראשי והוא נלחם או מצליח להתמודד עם אותן יישויות או עיניים שמפריעות לו. תיצרו סיפור כיד הדמיון הטובה עליכם תני לו להוביל את העלילה בכל סימבול שמתאים לו שייעזר בכל מה שבא לו מ...ספיידרמן ועד... חרב קסמים.... פשוט, למה שהוא מתחבר ובכל פעם שהוא מרגיש בדמויות הלא נעימות שייזכר איך הצליח להביס אותן בסיפור שייצרתם וכך הוא יישאב אומץ
בהצלחה אשמח לשמוע עדכונים והתפתחויות.

triorio

New member
ולך תודה על תגובתך החמימה../images/Emo23.gif

שמעתי מעוד חברה שבהחלט אפשר להגיד להם להסתלק... אני אנסה זאת, אם כי אני קודם רוצה לבחון איך הוא מתמודד עם זה ולאיזה רמה זה מגיע. כשיש חלומות בלילה אז הסיפור לא בהכרח "ייחשב" כאמיתי, אם כי אצלו זה מופיע גם ביום ולכן אני מתעניינת. אבל, אתמול בלילה, כיוון שזה טרי ברמת השיתוף עימי, הוא התעורר מתוך חלום שזה קורה לו ואמרתי לו שיתמודד בדרך שהוא מוצא, והוא פשוט התחיל לחשוב על משהו אחר שהוא עושה וזה חלף... לפי מה שהוא דיווח. אז בהחלט מה שהצעת עם הסיפור, הוא עשה באופן טבעי... הוא ילד עם דמיון מפותח ויצירתי. ולכן החששות. אני מודה מאוד לך! ואני אעדכן.

../images/Emo24.gifברשותך, אגיב בערב

ריגשותיי מעורבים בעצב של יום זה ולא רוצה להכניס אנרגיות מעיבות.....

kikona126

New member
שלום

גם כשיש חלומות בהן מופיעות הדמויות ניתן להפסיק אותם. אם זה בבקשה שלא יבקרו בלילה לפני השינה. ואם זה בנסיון נתינת פירוש לחלום - כלומר אותה הדמות מופיעה כדי להעביר מסר. לפעמים אפילו עוזר לשים איזה חפץ בחדר, ולהגיד שהחפץ הזה פה כדי לשמור עלנו מx כי מבחינה מסויימת בגלל שהדבר מטריד אותו הוא מופיע בלילה (שוב, מבחינה מסויימת בלבד... אם יש פה מסר שמועבר והוא לא מבין זה יחזור שוב) תראי אינני פורסת לילדים בקלפים מאחר ואני מאמינה שיש להם היכולת לקבל מסרים ללא הקלפים. והאנשים היותר בוגרים מאבדים את היכולת הזו. ככה שבעצם אי פריסה לילדים בקלפים בעצם מבחינתי נועדה על מנת לא לחסום את האפשרות של אדם לקבל מסרים, ומסר שהוא לא מקבל (ויכול להגיע מהקלפים) כניראה והוא מסר שהוא לא אמור לקבל. ולמה אני כותבת את כל זה? כי כשמגיע חלום, זה כבר מראה שהוא יכול להתמודד עם המסר שהוא מקבל, מאחר והוא קיבל אותו, ולכן אני כן מפרשת חלומות לילדים. (אולם גם פה ישנם קווים אדומים, והפירוש ינתן לאדם עצמו, באם הוא יבקש)

triorio

New member
תודה לך על תשובתך המפורטת

אני לוקחת את רעיון החפץ השומר כאופציה מסוימת, כיוון שזה עבד כשהוא היה קטן בנושא הירדמות ומפלצות... בגיל 9... אני לא סגורה על האמינות של זה, כי הוא כבר בוגר ומבין, שזה לא ממש שומר עליו משום דבר, הוא יותר חכם מזה... אבל אני לא מבטלת, כי אי אפשר לדעת אף פעם מה יעבוד וצריך להישאר עם ראש פתוח, אז אני מודה לך שוב. הנושא הקלפים, זה בתחום אחר מבחינתי כרגע שאני חיפשתי מקורות להרגעת הילד ולמתן עזרה בהתמודדות עם המצב. אבל בכל מקרה זה נשמע מעניין ועם הגיון מאחוריו, שזה כן מדבר אליי. תודה

רותי 11

New member
triorio את יודעת אני מכירה

2 נשים (לפחות) חוו את מה שאת מספרת אחת מהן באמת משתתפת בפורום שלי וגם היא לא הבינה את זה ובגיל מסויים היא שפוט סגרה את זה וזה משהו שהוא יכול להבין אבל חבל לסגור דברים ממקום של פחד, צריך לעבוד על מנגנוני הפחד שלו ולהבין שהוא יכול לשלוט בדברים האלה, שתי הנשים שאני מכירה (שתיהן נשים היום) מספרות שסגרו את זה אחת מהן פשוט פתחה את זה שוב והשניה חזרה לרוחניות בדרך אחרת. אם תרצי את שם הבחורה שמשתתפת בפורום וחוותה את זה אני אמסור לך אולי מהנסיון שלה תוכלי להעזר

triorio

New member
תודה לך, גם על הרצון לעזור

וגם על ההמלצה לספר למעלה, שנראה לי מיוחד כשלעצמו. מצאתי גם מישהי שאומרת שחווה את זה מגיל צעיר, כך שיש לי כבר מישהי ממקור ראשון, אבל אם אני ארגיש שזה לא מספיק אז אפנה אליך שוב. המון תודה!

../images/Emo24.gifמתנצלת מראש על הזמן הרב שעבר

מאז שכתבתי לך לאחרונה.... לצערי לא היה באפשרותי לשבת על המחשב בערבים. אני חושבת שזה כבר צעד גדול וטוב שהוא מצא דרך להתמודד בעצמו. כייף לך שהוא משתף ומספר כייף לו שאת מבינה ושומעת ותומכת. את יכולה גם לשאול אותו איך הוא חושב או מציע להתמודד עם זה יכול להיות שיהיו לו תובנות מעשיות ופשוטות....

למעלה