בוקר טוב

בוקר טוב ../images/Emo42.gif

אחרי כמה של ימים של היעלמות, אבל הפעם מסיבה טובה - סיימתי את הפרק! ואני אפילו די מרוצה ממנו, והמדפסת לא קרסה מלהדפיס אותו למרות אורכו היחסי וריבוי הפוטנוטס (ואפילו לא נזקקתי לכל הדיו הספייר שקניתי מחשש שבדיוק ייאזל) מסקנות אופרטיביות - -לא הערכתי נכון את הזמן שייקח לי שלב העריכה של הפרק. לקח הרבה, הרבה יותר זמן ממה שחשבתי. מסקנה לעצמי - לזרז את שלב הכתיבה ולתת יותר זמן לעריכה, בפרק הבא. -יבורך ממציא ה-post it הדקים - מכל המרקורים/סיכומים - מאוד הועיל לי פשוט להדביק את הפוסט איט במקום של הטענה (ובגלל זה גם חשוב במיוחד הדקים - להאיר בדיוק את הטענה הרלוונטית), ולהוריד אותו אחרי שהטענה הוכנסה לפרק - מדהים כמה הפעולה של תלישת הפוט איט מעודדת, ובכלל בניגוד למרקור שנשאר, מאוד ברור מה הוכנס ומה עוד צריך להכניס. ברור לי שאני אקלל את עצמי בפרויקט הבא כשאני אצטרך אולי את החומרים האלו ולא יהיה שום זכר לאיך שסיכמתי אותם - אבל לטווח הקצר, היה להיט. -פונקצית המצלמה בקובץ פידיאף - גם הצילה אותי- היו לי הרבה קבצים כאלו שמכל אחד הייתי צריכה משפט או שניים. אמנם כמובן הייתי צריכה לכתוב במילים שלי בפרק עצמו, אבל לפחות פונקצית המצלמה חסכה לי חלק מהכתיבה, כי ברור לי שאם הייתי כותבת סיכום של הקבצים האלו זה היה יוצא אינסופי, ובסוף כל פעם רק הייתי צריכה דברים מאוד נקודתיים. -כל פרק סופו להתכנס- יש שלבים שזה דורש אמונה, אבל רוב הזמן זה רק דורש טוסיק והתמדה...

מממאיה35

New member
כל הכבוד ../images/Emo106.gif

לא ככ הבנתי את השיטה של הפוסט איט, אבל אם זה עזר לך אז מעולה!

כל הכבוד, ו.. יאללה לפרק הבא?

תודה ../images/Emo39.gif

מקווה שמחר באמת אני אתחיל את הפרק הבא (לא מחריצות, אלא כבר מלו"ז צפוף) הפוט-איט נקראים פוסטאיט אינדקס וזה כמו דגלונים שקופים - אני מסמנת טענה שאני רוצה לכתוב בפרק, ואחרי שאני כותבת אותה, אני מורידה את הדגלון. לי כרגע זה מאוד עזר -אבל זה כאמור הסתכלות בעיקר קצרת טווח, כי לא נשאר שום דבר אחרי שמורידים את הדגלון...

mummy

New member
ברכות על ההתקדמות המרשימה, כן ירבו

ושאלה למפגרים: מה זה פונקציית המצלמה בפידיאף?

חן,חן!

אני גרועה בלהסביר אבל כיוון שיש קבצי פידיאף שחסומים לקופי פייסט רגיל, זאת פונקציה שכמו מכונת זירוקס "מצלמת" את הקטע - אי אפשר להשתמש במילים, אבל אפשר פשוט לעשות קובץ חד שעם שלל כאלה "תמונות" קטנות של הטקסט. בטח מביני דבר יודעים להפוך כל קובץ פידיאף לקובץ וורד - אבל אני מוגבלת - מה עוד שזה צילומים של עיתונות ישנה.

mummy

New member
תודה על ההסבר

מבטיחה לנסות בקרוב בהזדמנות. כלומר ברגע שאצא מתקופת הבטלה הממושכת שלי (שנראה שלא תגמר לעולם בינתיים, אבל מילא).

ואוווווווווווו../images/Emo106.gif../images/Emo47.gif../images/Emo171.gif../images/Emo65.gif

איזה יופי. כל הכבוד ואני כבר דאגתי על זה שאת לא כאן..... העדרויות כאלה אני מרשה לך....

../images/Emo140.gif "כל פרק סופו להתכנס"

כל הכבוד. הרעיון של המדבקות הקטנות נשמע טוב. עזבי את הטווח הארוך - העיקר שעכשיו זה גם עזר לך לכתוב וגם נתן לך את החוויה המעודדת של הורדתם. לטווח הארוך את לא יכולה לדעת - יכול להיות שהשיטה כבר לא תתאים לך, יכול להיות שתיזכרי בקלות מתוך הטקסט שלך מה מקור הטענה (את לא מצטטת עם מספרי עמודים?). את מוסרת פרק גמור למנחה? כתבת שמחר תתחילי לעבוד על הפרק הבא. שיהיה בהצלחה ושכל השיטות ששיכללת בפרק הזה ישרתו אותך היטב גם בבא.

I Was Hoping

New member
כל הכבוד!

ופוסט איטס זה משהו שאני לא יכולה להתנהל בלעדיו. אצלי יש מקרא שלם - אדומים לדברים ממש חשובים, צהובים לציטוטים וכו'. זה נהדר. בהצלחה בפרק הבא!

מקרא קבוע?

את זוכרת, שנתיים אחר כך, איזה צבע מסמן מה? אני חייבת להודות שאני עושה שימוש נמרץ במגוון צבעים של פתקאות קטנות, ולא מצליחה לזכור מחודש לחודש את מפתח הצבעים. על הפתקאות אני כותבת את הנושא בגללו סימנתי ומוסיפה כמה מילות הבהרה. ועדיין מצאתי את עצמי לא פעם בוהה בסימנים ופתקאות מלפני שנתיים-שלוש כשאני מסוקרנת להפליא ולא מצליחה לשחזר מה רציתי.

I Was Hoping

New member
כשהצבעים קבועים קל יותר לזכור

יש לי אדומים, צהובים, ירוקים וכחולים, וזה תופס להכל. אדומים, כאמור, לדברים ממש חשובים צהובים לציטוטים ירוקים להפניות שאני רוצה להתייחס אליהן וכחולים לכל מה שקשור לחומר רקע, הסברים מפורטים (מדי), דוגמאות לא חשובות - כל מה שלא ייכנס לעבודה עצמה אבל חשוב לידיעתי. יש לי גם דגלונים סגולים שאני משתמשת בהם כשאני עובדת רוחבית - כמו למשל עכשיו, כשאני כותבת את הפרק הראשון של התזה שרובו יוכנס גם לעבודה סמינריונית שאני צריכה לכתוב - אז הסגולים ייכנסו לעבודה השנייה. כשמשתמשים כל הזמן באותם צבעים לסימון אותם דברים - זוכרים

I Was Hoping

New member
האמת היא

שלא פיתחתי אותה בכוונה, היא התגבשה מעצמה במשך השנים
ולגבי אלוהים שלך - בטח שיש לך, הרי God is in the little details

למעלה