בוקר טוב

גברת ע

New member
בוקר טוב ../images/Emo42.gif

בימים האחרונים התברר לי שכנראה יש לי PCO (תסמונת השחלה הפוליציסטית) יש עוד כמה בדיקות שצריך לעשות, קראתי קצת על הנושא והיה כתוב שמומלץ להמנע בכל מיני סוגי מזון במקרה כזה, אני יודעת ששאלה בפורום לא מחליפה ייעוץ מקצועי פרטני אבל הייתי מעוניינת לשמוע קצת על סוגי המזונות שמהם מומלץ להפחית עד להמנע כמו כן דוגמא לתפריט מתאים או קישור למידע בנושא, כמובן כל זאת עד לפגישה הקרובה עם הרופאה והתזונאית. תודה רבה מראש על התשובות (אם יתאפשרו) אשמח להבין קצת לפני שאני מגיעה לתור המשך יום טוב

PCOD

אכן לתסמונת השחלה הפוליציסטית יכול להיות קשר לתזונה. לעיתים תסמונת זו מלווה גם בעודף משקל.בגדול הייתי ממליצה לך בשלב התחלתי זה להמעיט באכילת מתוקים, להרבות באכילת ארוחות קטנות במשך היום, ולשלב פעילות גופנית (תסמונת זו מלווה בד"כ בתופעת העמידות לאינסולין). אולם מעבר לכך אכן יהיה אולי צורך בהתאמת תפריט אישי, כי אין מזונות מסוימים (מעבר לנ"ל) שניתן לציינם כאסורים למאכל .

blue skies

New member
תודה על התשובה +שאלה נוספת

מנסיונך ו/או מהידע שלך האם ייתכן מצב שאם אני שומרת על תזונה מסודרת המצב יכול לההסתדר והתסמונת 'תעלם'?

pcod

מחלת/תסמונת השחלה הפוליציסטית הינה תסמונת שאינה נעלמת בתזונה נכונה, נבונה או מתאימה. חלק מהתופעות עשויות לקטון ואם היא מלווה בהשמנה, גם זה ניתן לטיפול. אולם אלה הם רק חלק מהתופעות המלוות את התיסמונת, שהיא בעיקרה ציסטות על השחלה (נראה באולטרא סאונד),ומאופיינת בהפרעה הורמונלית. על הסינדרום ביתר פירוט תשמעי בוודאי מהגניקולוג/ית שלך או מאנדוקרינולוג/ית.

למעלה