בוקר טוב

בוקר טוב../images/Emo42.gif

היום אני יוצאת מוקדם. כשאחזור אענה על השאלה היומית.
והשאלה:
בעבודה ישנם החלטות רבות שמתקבלות בדרגים השונים. לעיתים קרובות נערכות ישיבות שלאחריהן מגובשות אותן החלטות.
האם הייתם רוצים להיות שותפים בהחלטות שנוגעות לתחום שלכם בעבודה
האם אתם מרגישים שאתם לא משותפים מספיק בתהליך קבלת ההחלטות, או שלהפך
האם הבוס שלכם מתחשב בדעתכם לפני שהוא מקבל החלטות מורכבות יותר
יום ניפלא לכולם

אצלינו שיטת הניהול היא ריכוזית.

החלטות מתקבלות ע"י המנהלת ומועברות לצוות בנוסח "החלטנו ל---" (פעם גם המלכים היו מדברים בלשון רבים). למרות זאת היא כן מעלה באוזני, ובאוזני חלק נבחר מהצוות את הבעיות, שומעת את הדעות השונות, אבל ההחלטה היא שלה! לפעמים בניגוד מוחלט למה ששמעה! והחלטותיה לפעמים טובות ומוצלחות, לפעמים לא, אבל המקום משגשג ובכ"ז טוב ונעים לעבוד כאן! עד לפני תקופה לא ארוכה המקום נוהל ע"י מנהלת אחרת בעלת גישת ניהול משתפת. על כל שאלה ובעיה דנה והתייעצה, לא רק עם נבחרי הצוות, לפעמים עם כולם, ובהחלטותיה הוגשו ההתחשבות בדעות השונות. כמובן שגם החלטותיה היו לפעמים טובות, ולפעמים שגויות, גם תחת הנהלתה המקום פרח אבל האוירה בעבודה ובין הצוות היתה הרבה הרבה יותר טובה ונעימה!

שיתוף../images/Emo13.gif

האם הייתם רוצים להיות שותפים בהחלטות שנוגעות לתחום שלכם בעבודה
כן
האם אתם מרגישים שאתם לא משותפים מספיק בתהליך קבלת ההחלטות, או שלהפך
כן
האם הבוס שלכם מתחשב בדעתכם לפני שהוא מקבל החלטות מורכבות יותר
לפעמים

,תגובה של "סנדוויץ'"

הייתי רוצה להיות שותפה בהחלטות שנוגעות לתחום שלי בעבודה. אני אישית עובדת בארגון גדול. רשת שמורכבת מסניפים, מעליי יש מנהלת, מעליה יש עוד 2 דרגים, ומתחתיי יש את הצוות של המשרד. בהחלטות של הארגון עצמו אני לא שותפה, מכיון שאלו ישיבות הנהלה שכוללות את הדרגים הגבוהים יותר ואת המנהלים בסניפים. אבל ברוב המקרים, ברגע שהמנהלת צריכה להעביר את החומר לצוות שלה (הסניף שלנו ), אני מקבלת עדכון קודם, גם בקטע חברי היא ממהרת לשתף אותי וגם בגלל שלפעמים הדברים שיש להעביר לא קלים, והיא מתייעצת איתי איך הם יקבלו את זה ואיך כדאי להציג את זה , לדעתי זה גם סוג של פוליטיקה מולי כי היא יודעת שגם לי לא יהיה קל לקבל דברים, וזו שיטה (מאוד חכמה מצידה ) להעביר אותי לצד שלי, כדי לא להיות בצד המתרעם כשהחומר מועבר לצוות. אני כמובן מתייחסת רק לצד הלא חיובי, מכיון שחדשות טובות כולם תמיד אוהבים לשמוע.... מאחר ואני "סדוייץ'" , אני נאלצת לסתור את עצמי, ולהגיד שלמרות שכיף להיות בצד שמקבל החלטות, יש לפעמים מצבים, שבהם אין אפשרות או צורך לערב את כולם בתהליך קבלת ההחלטות, כי ברגע שמדובר בארגון גדול או בגזירה שלא תהיה אהובה על ה"פועל הפשוט" , צריך פשוט לקחת החלטה ולהעביר אותה הלאה, תוך ידיעה שיהיו תגובות... אבל כמובן שאם מדובר בהחלטות שאפשר לשתף את הצוות ולהתחשב בדעתם, אז זה נורא נכון וחכם לשתף אותם ולתת להם להרגיש חלק ממקבלי ההחלטות, וסך הכל זה לטובת כולם.

תיקון

מאוד חכם מצידה להעביר אותי לצד שלי = מאוד חכם מצידה להעביר אותי לצד שלה.

יש לי בוס ../images/Emo178.gif

ריכוזי לאללה.. הוא בד"כ אוהב להחליט לבד, אבל לפעמים ההחלטות שלו שגויות, פזיזות, שלופות מן המותן .. ובשביל זה אני כאן
.
ועד עכשיו אני מכבה שריפות עם איזה מכתב פזיז שהוא הוציא לכל העולם ואישתו בזמן שאני הייתי בחופשת לידה
......
.....

למעלה