בוקר טוב
שאלה לאיה

akravit

New member
בוקר טוב../images/Emo8.gif שאלה לאיה

בדברי הפתיחה (הודעת המנהלת) את מספרת שאת נוהגת לבקר בבלוגים ואת גם כותבת: "הם אינם מודעים כלל לקיומי". למשפט האחרון הייתי רוצה להתייחס, כי זה לא דבר שקורה בדרך כלל בקהילת הבלוגרים, ז.א מבחינה בינלאומית, כי שאת מעלה אתר לאינטרנט, את מפסיקה להיות אנונימית ואנשים נעשים מודעים לקיומך ואם את מקשרת לאתרים אחרים, הרי שהם יודעים שכתבת עליהם וזה בעצם כל הקטע של כתיבת בלוג... אני זוכרת שבהתחלה זה נורא הביך אותי... הייתי כותבת על איזשהו אתר מקסים שמצאתי ומיד בעלת האתר הייתה מגיעה לראות מי כתב עליה. הרבה פעמים גם קיבלתי מכתבי תודה מאוד מרגשים ותודה על הלינק או מכתבים מאנשים שעוקבים אחרי המצב אצלנו במדינה ורוצים להביע הזדהות ותמיכה, וזה הרי כל הכיף שבדבר. לפעמים אני גם מוצאת לינקים אל האתר שלי ממקומות שלא הייתי מעלה על הדעת וגם זה מאוד מחמיא. טוב... רצה לעבודה עכשיו.. בי

אני כל כך מסכימה עם אילנה

בחיים לא חשבתי שהפיד-בק מהאנשים יקבל משקל כל כך חשוב.. אבל הגעתי למסקנה שאנחנו פותחים לעצמנו אתר לא סתם ככה בשבילנו, אלא בשביל האינטראקציה שזה עושה עם העולם.. אם זה היה רק בשבילנו, אז היינו כותבים קצת הגיגים למגירה וזהו.. ברגע שאנחנו טורחים ומעלים אתר לרשת, זה בגלל שאנחנו רוצים שיקראו אותו, שיבקרו בו, שיהנו ממנו, שיגיבו לגביו.. ולהשאר אנונימית ולא להביא לידיעת בעל האתר שאת קוראת אצלו ונהנית, זה קצת מפספס את המטרה, איה.. נכון שלא צריך להגיב על כל פיפס קטן, אבל מפעם לפעם להביא לידיעת הכותב שקראת ונהנית (או לא נהנית, גם ביקורת בהחלט נחשבת לתגובה..) תאמיני לי שזה עושה את כל ההבדל.. את תראי את זה, איה, עוד מעט עם החצר שלך... (שאגב אהבתי מאד מאד.. ולא הספקתי עוד להגיד לך את זה..) בוקר נפלא ושבוע מקסים שיהיה לכולם.. חמדה

איה@

New member
אתן צודקות../images/Emo70.gif וגם לא . ../images/Emo26.gif

ואני אסביר. החיים שלי מעכשיו מתחלקים ל: לפני הבלוג האישי שלי ו- לאחרי שהבלוג משלי עלה לאויר. אתן צודקות - כי רק עכשיו אני באמת מבינה את משמעות התגובה, והאינטגרציה בין הכתיבה שלי לבין הגולשים, וכמו שאמרת חדוה, הפיד-בק הפך להיות לחשוב ומשמעותי. גם אני כמוכן, נפעמת ונדהמת מכמות התגובות, ומהפרגון. אבל - בחיים של ה"לפני" - גלשתי לבלוגים (גם לשלכן
) קראתי, הזדהתי עם הרבה דברים, חייכתי לעצמי עם הסיפורים המצחיקים, נעצבתי ביני לבין עצמי, עם דברים כואבים שנכתבו, ניהלתי עם עצמי דיונים על נושאים שכתבתן - אך אני מודה ומתוודה שלא הגבתי, יכול להיות מעצלנות, יכול להיות כי לא חשבתי (יותר נכון לא הבנתי) שתגובתי חשובה לכן כל כך..... בקיצור לא נתתי משקל כבד לתגובה שלי ואני בטוחה שכמוני יש עוד עשרות, מאות, או אולי אלפים ויותר, שקוראים ולא מגיבים, ואני מתכוונת לגולשים ללא בלוג משלהם, כי עכשיו ברור לי שנוצר מעגל פנימי ביננו בעלי הבלוג/יומן. לכך התכוונתי כשכתבתי במכתב המנהלת "שלא יודעים על קיומי", יכול להיות שהניסוח לא נכון, תגידו לי אם גם אחרי ההסבר הוא עדיין לא ברור ואתקן. היום ברור לי כמה התגובות חשובות לכולנו, אבל האם לגולשים "הרגילים" זה ברור גם? ועוד נקודה שעולה לי כרגע - גם אם הייתי מגיבה, מלבד שמי, וחוות דעתי על נושא מסויים ספציפי עדיין לא הייתן יודעות "על קיומי" במובן הרחב של המילה כלומר מי אני? גיל, דיעות אישיות? חילונית/חרדית ימנית/שמאלנית וכו´ עוד נקודה למחשבה....... שיהיה לכולנו יום טוב - למרות הארועים הקשים.
איה.

איה@

New member
חמדה - את שיכורה../images/Emo70.gif ../images/Emo48.gif../images/Emo72.gif

אני רוצה להגיב על המכתב המעליב שקיבלת במשפט אחד הייתי עונה לו לא מתאים לך.....אל תקרא! ולך לחפש את החברים שלך...... אני כועסת ונעלבת יחד איתך, כקוראת, שאוהבת ונהנית מהסיפורים שלך! ואני יותר ממקווה - שמכתב אחד בודד לא ירפה את ידייך, ויגרום לך להפסיק ולכתוב את הסיפורים הנהדרים שלך. אני מוכרחה גם לספר לך, שגרמת לי לצחוק עד דמעות בסיפור התרנגול של במיקרו קוסמוס
אני ממליצה לכולכם - לרוץ ולקרוא, הסיפור נמצא כבר בארכיון, אבל הוא הראשון שם. ואל תשכחו לשלוח לחמדה תגובות! והרבה!
חמדה אנחנו איתך!
איה.

איה, התפכחתי מהשיכרות...../images/Emo66.gif

קיבלתי כל כך הרבה חיזוקים, שאני בכלל לא מבינה איך העליתי בדעתי להיעלב.. זהו, ווי אר באק אין ביזנס, והסיפורים ימשיכו לזרום, ומי שלא מתאים לו פשוט שלא יכנס... איך ההוא אמר? "ואף על פי כן נוע תנוע"... תודה לך, איה, על המחמאות...שתיתי אותן בצמא.. יום מקסים לכולם....

איה@

New member
אז עכשיו את שיכורה ממחמאות?../images/Emo68.gif

אני שמחה שאת "באק אין ביזנס"..... מאחרי כל מחמאה - עומדת אמת יציבה! מאתמול אני לא מצליחה להכנס ל"שעת סיפור" - יש סיבה לכך? חג שמח מאושר ומואר
איה.

איה - היו אתמול כמה בעיות בכניסה..

גם לי.. אבל מהבוקר הכל מתקתק כמו שעון קוקיה שווייצרי.. מעניין --- תנסי שוב!! יש שם כבר סיפור חדש.. היום אני לא שיכורה ממחמאות, אני שיכורה מעבודה.. ואין לי רגע לנשום. דווקא הייתי רוצה להגיב על כמה דברים שכתובים כאן, אבל זה יחכה ללילה, בין החרוב לשזיף המיובש.. :))

איה@

New member
בין החרוב.......לשזיף.........../images/Emo146.gif

אני מחכה לתגובה לדיון שהתנהל לו כאן למעלה. אני סקרנית לשמוע את דעתכן. חג שמח
איה.

למעלה