בוקר טוב

בוקר טוב ../images/Emo96.gif

יום השוויון. שמש וירח מקבלים כל אחד את אותו "זמן מסך"
חושבת על זה. איך כל אחד בטבע דואג למקום שלו, לזמן שלו, לתנאים שיאפשרו לו לשרוד ולחיות בנעימות (קן של ציפור זה לא נראה לי אידאלי עם פחד גבהים, אבל הן כבר שנים בקטע - אז כנראה שטוב להן). עד כמה אנחנו דואגים ל"נעים" שלנו? לזמן שלנו (באיזון בין עבודה-משפחה, באיזון בין החבר הקבוע-חברות ועוד...), לאיכות של זמן הפנאי שלנו?

Neora Barak

New member
בוקר טוב להבונת ../images/Emo39.gif../images/Emo42.gif../images/Emo29.gif

לו היינו יכולים להעתיק לעצמנו את האיזון וההרמונייה השוררת בטבע, והיינו משכילים לתרום לעצמנו ולסביבה זמן מסך שווה, לו היינו דואגים לאיכות שעות היום שלנו, לא היינו מרגישים בסיומו של יום שפספסנו משהוא, ובנק שביעות הרצון שלנו מהחיים, לא היה נגרע. מאחלת לך ולפורום יום אביבי נפלא - בחוץ- ובלב !!!

אני מאד דואגת לזה ../images/Emo39.gif

אבל זה משהו "שלקחתי" אותו לאחר שנים של כמעט התקפדות מוחלטת. הלקיחה הזו לא נעשתה בצורה מלאכותית, פשוט בנקודה מסוימת לא יכולתי עוד ופניתי לכיוון של לתת לעצמי ולדאוג לרווחת נפשי ואני מרגישה עם זה מאד (מאד) טוב. יום נפלא ואביבי להבונת ולכל אנשי הבית כאן
* זה הרבה מההבנה שגם לי "יש מקום" (!) ומגיע כזה. למעשה זה נותן מודל לילדיי שיש מקום ל"יחד" וגם ל"לחוד" - וזה לא אגואיזם כלל ועיקר.

s h i r k u s h

New member
האמת... שדי הרבה ../images/Emo13.gif

ולמדתי פשוט לא להיות כמו אמא שלי, שלא יודעת מה זה סתם ללכת לשבת בבית קפה, או סתם לקנות שטויות בכמה שקלים כי בא לה- היא ממש לא יודעת לפרגן לעצמה ורואה כמה היא מרירה אחרי 30 + שנות נישואין שהיא לא עושה למען עצמה דבר. אני כל סופשבוע יוצאת לבלות, תמיד נפגשת עם חברות לסרט, בית קפה וכו'. הא... ובוקר טוב

setonr

New member
ללהבה- קוהלת ‏[המלך שלמה} החכם -

אמר משפט חכם "לכל זמן ועת לכל חפץ" . אם האדם חי בהרמוניה עם הטבע אשראי וטוב לו... בוקר טוב לכולנו- לקרוב ולרחוק שקשה לו...

בוקר אור ../images/Emo96.gif

אצלי ה"נעים" מתבטא באיזון האווירה במקום שאני יושבת. כמו תחתית צבעונית לכוס הקפה, נר ריחני, סבון רחצה מפנק ועוד דברים קטנים שמאזנים את התחושות ומשרים רוגע. איזון בריאקציה בין אנשים זה דבר שעדין לא הגדרתי. עדיין תלויה בין שלב חוסר הבטחון לדומיננטיות האישית.

בוקר טוב ../images/Emo185.gif

זמן לעצמי יש לי בשפע- החלטתי בשנים האחרונות (גיל 40) שהגיע זמן שינוי פירגון עצמי .עושה את מה שאני אוהבת בזמני הפנוי שזה הליכה להרצאות מענינות, פגישה עם חברות.. קריאת ספרים...וכל זה בכיף גדול. נאורה אולי תוכלי להסביר את השינוי שחל בנשים החל מגיל 40 ? כי אצלי זה היה בגדול. ממש לידה מחדש מדוע זה מתרחש בגילאים הללו? וכן שמעתי שגם בגיל 50 ישנן מהפכים. המשך יום נפלא שלהבת

לידה מחדש בגיל 40

זה נראה לי נושא ממש מעניין וחשוב לשיחה. אשמח שמי מכאן, שקרובה, או חצתה את הגיל - תוסיף כמה מילים משלה.

מון שרי

New member
אני עוד 3 חודשים בת 40

סליחה - לא קראתי את כל השרשור, רק תפסה את עיני ההודעה שלך על גיל 40, בשתי מילים מה שעובר עלי לקראת גיל 40 - אני מבועתת!!!!!!!!!

אבל שרי , זה רק מספר הלא כן?

מצד אחד מבינה אותך כי גם אני בעבר אמרתי , היי אני עוד מעט בת 25 זה בכל זאת משמעותי עבורי , ומצד שני אנ י חושבת ככה עכשיו שזה בסופו של דבר רק עוד מספר .. אז למה להיות מבועתת? האם לא חשובה יותר ההרגשה שלך ? העשייה שלך ? ההתפתחות האישית ? הרי היא זו שמאפיינת אותך ולא שנת הלידה או מספר הנרות על העוגה..

מון שרי

New member
זה לא רק מספר

הלואי והייתי יכולה להתייחס לזה כאל רק מספר. את השנים הקודמות הצלחתי לקבל לא רע בכלל, וה-40 הזה מגיע כמו בום אחד גדול, פתאום בבת אחת הזדקנתי, כך בדיוק אני מרגישה. ואני לא מבינה איך זה קרה ככה פתאום, נכון שמה שחשוב זו ההרגשה ואני כבר הרבה מאד שנים לא מרגישה צעירה, אני מרגישה שהמטלות והמחויבות שיש על הכתפיים שלי מבגרות אותי מאד. המספר 40 אומר לי אישה בשלה, בוגרת, שיש לה חיים שגרתיים, שהיא יודעת בדיוק מה היא רוצה מהחיים, שיש לה מקצוע, יש לה עבודה שהיא כל יום הולכת אליה, יש לה משכורת בסוף החודש, ואג'נדות ברורות לגבי גידול הילדים, האמונות שלה והערכים שלה כבר ברורים לה לגמרי, החופשות שלה מאורגנות וכך גם הנסיעות, בקיצור, החיים כבר קיבלו את הצורה שלהם והכל זורם. לעומת האישה הבשלה שתיארתי אני ממש עלה נידף ברוח, איפה אני ואיפה היא? אני חושבת שאמא שלי בגיל 40 נראתה לי כזו , אני הייתי אז בת 6 וכנראה זה מה שקלטתי ממנה.

I s t a r

New member
motek

אולי הגיע הזמ להרפות מהתמונה שיש לך על "מהי אישה בגיל 40" שכוללת את כל מה שכתבת למעלה?? תגידי לי, מי קבע שככה זה? זו התמונה היחידה שיש? רק ככה יכולה אישה להיות בגיל 40? המספר הזה= מנין כל המשעויות הללו שהדבקת לו? הרי זה כולה מספר,טיפשי, חסר ערך ומשמעות למעט כל הנטל שבחרת ואת בוחרת עדיין להצמיד לו. תהיי את האישה בגיל 40 שאת- וזהו! אם אני אעשה לך היפנוזה ותתעוררי בידיעה שאת בת 30- זה ישנה לך את ההרגשה? כי אם כן, זה סימן שאת קושרת למספר הזה איזה מטען שלא שייך אליו בכלל- פשוט לא שייך. תעשי את ההפרדה שרי- ואם את רוצה- תתחילי לטוות לך התניות חיוביות ויפהפיות לגבי הגיל הזה- אם כבר להיצמד למספר אזלפחות להיצמד טוב- הבנת??? אוהבת אותך.

המון ציפיות..

זה גורם לי לחשוב באמת על הדמות של ההורה, שחווינו בגיל צעיר. הורה, בגיל הזה, תמיד נראה סוג של "שלמות" שהיינו רוצים להגיע אליה. אבל מה עבר לאמא שלך בראש באותה תקופה - אינך יודעת. אילו חששות היו לה, או תסכולים מדברים שלא השיגה. ולכן בעצם, הציפיות מתנקזות לאפידרמיס (ואם טעיתי במינוח, אז התכוונתי לשכבה העליונה של העור) - ל"הגשמה" הקלאסית: עבודה, ילדים ,שיגרה.. אולי זה דומה לאותה שכבת עור עליונה, שאנחנו שואפים אליה בגיל ההתבגרות - שאז, למשל, כוללת "הגשמה" בדוגמא של להיות פופולארית מחוזרת ורזה... ואף אחד לא יודע שהילדה הכי יפה בגן יכולה להיות עצובה ועם בטחון עצמי נמוך.. אלה המחשבות שעולות לי מתוך המילים שלך.

שרי ../images/Emo23.gif

את משוה למה מלכתחילה את עושה את זה? (האמת שאני יודעת את הסיבות גם בלי שתגידי). אז בואי נגיד ככה, או קי? תשכחי את המספר לרגע. כולההה מספר בסדר??? את לוקחת את המספר כמשהו שמיצג משהו (לאו דוקא הגיל ככלל) הענין הוא? יותר עמוק? שתהיי שלמה עם עצמך עם מה שהספקת, ועם מה שאת מתעתדת לעשות (ויש לך תוכניות) ברגע שתהפכי את המחשבה, ותביטי כעת על חייך כעל יצירה שיש לך עוד המון לתת להגשים ולעשות - את תסתכלי/תרגישי כלפי הדברים אחרת. (תיכף אמשיך...סוריייי.)

mirit 22

New member
בוקר אור ../images/Emo39.gif

דיברת על שיוויון היום והלילה וזה הזכיר לי את השיר הנפלא הזה... הם סובבים אותה
, שבעת כוכבי הלכת
אך היא
בוערת אל חיוורון פניו
. והוא רחוק כל כך
, בשמי כדור
הארץ, אבל נכסף אליה לאש זהב
. צל ה
אל פני ה
נמשך. תמיד בין יום ובין לילה, נוגעים שם למעלה
, וזה לא די לו
, לא די לה
- רק לרגע והלאה
. וכך כל יום, שנים אין ספור, הוא מת באורה
, היא באורו
. שקיעת זריחה ורודה
, אהבה אבודה
. לא פעם בייאושם
הם מחשיכים לרגע, ליקוי
וליקוי חמה
. אך במרדף הזה
הם מאירי
שמיים, שבויים במסלולם
בלי נחמה
. צל ה
אל פני ה
נמשך. תמיד בין יום ובין לילה, נוגעים שם למעלה
, וזה לא די לו
, לא די לה
- רק לרגע והלאה
. וכך כל יום, שנים אין ספור, הוא מת באורה
, היא באורו
. שקיעת זריחה ורודה
, אהבה אבודה
.
אגדת ה
וה
ביצוע: ריטה ואתניקס מילים: אהוד מנור לחן: זאב נחמה ותמיר קליסקי האמת שהשיר הזה מתקשר עבורי גם לזמן איכות הזה ששאלת עליו... מסכנים, במקום להשקיע בעצמם הם סובבים יומם וליל בשביל להאיר לנו את הדרך... (קמתי במצב רוח פואטמי משהו
) ואני... אני תמיד נתתי יותר מעצמי לכולם, הזמן שלי, הדאגות שלי, המעשים, כמעט תמיד הופנו לרווחת אחרים ולי לא נשאר זמן לעצמי. אז התחלתי להתגלגל במדרונות העצומים ולא עצרתי שנייה לראות כמה זה נוראי עבורי (גם אם הייתי עוצרת, קרוב לוודאי שעדיין הייתי ממשיכה באותה דרך)... לאחרונה אני גאה לספר שאני מתחילה לקחת קצת יותר לעצמי, במיוחד ממני אני מתחילה להקדיש זמן גם לדברים שאני אוהבת לעשות ומנסה בכל כוחי להימנע ממקומות שידרשו ממני לעשות דברים שלא מתאימים לי סוף סוף לוקחת שליטה אמיתי על החיים שלי ונמנעת מלהיכנס בעיוורון מוחלט במערבולות של אחרים אני מנסה לתת לעצמי כל יום זמן לעשות משהו אהוב, משהו מועיל, משהו שאני אחר כך יכולה לחייך עוד חיוך אמיתי בזכותו... אתמול לדוגמא: הייתי כל היום בריצות מטורפות בין דברים שחייבת כמו עבודה לבין דברים שצריכה כמו קניות וביקורים של אנשים... חזרתי הביתה גמורה ועוד אחרי כל הפקקים והנסיעות למרות שבאמת הייתי סחוטה מעייפות, גררתי את עצמי בכוחות אחרונים כמעט ובית של אחי וגיסתי כדי לבקר את הילדים לפני שהם נרדמים... אחיינית שלי התינוקת (5 חודשים מחר
) נרדמה דקה לפני שהגעתי ואחיין שלי נפל לתרדמת 10 דקות אחרי שהגעתי (מסכנוני הוא חיכה לי ולקח לי זמן
)... אבל היה שווה את זה, כיוון שאיך שבאתי, הוא רץ אליי ונתן לי את החיבוק שחיכיתי לו כבר 10 ימים והנשיקה ששמורה לי (הייתי חולה אז לא רציתי להתקרב אליהם כדי שלא ידבקו) וישר התחלנו לשחק באיזה לגו שקניתי לו כשהיה עוד קטן והוא סיפר כמה הוא נהנה לשחק בו... חימם לי את הלב ופשוט מילא אותי חיוכים
מהרגע שאני רואה את המקסימים האלו אני פשוט לא מצליחה (ולא רוצה) להפסיק לחייך ולצחוק... הם פשוט נותנים לי שלווה וכוחות ובדיוק בגלל זה ידעתי שאסור לי לוותר על לראות אותם אפילו אם הם ירדמו מה שכמובן קרה
קיצקץ... אני שמחה שבין כל הבלאגן והעומס של אתמול, בכל זאת מצאתי לי זמן להשקיע בעצמי ואפילו אם זה שעתיים בלבד מאוחר בערב ואחר כך גם אפשרתי לעצמי להגיד לילה טוב וללכת לישון מוקדם (הכל יחסי כמובן) למרות שהיו אנשים שהיו צריכים אותתי ובכל זמן אחר לפני כמה שבועות/חודשים הייתי נשארת למרות העייפות ולמרות שצריכה לקום ב6 ולהתחיל עוד יום עמוס ביותר... אני גאה בעצמי שהלכתי לישון למרות הקולות האלו בראש שאמרו לי להישאר לעזור לאחרים (ובאופן אירוני בד בבד, אותם קולות תמיד אמרו לי לשכוח את עצמי). לחברים אני תמיד מפנה זמן כי אני יודעת שהחברות איתם משאירה אותי שפוייה בכל הבלאגנים שסביב והמשפחה אצלי זה מעל הכל
ללא עוררין כך שלבלות איתם אני תמיד מקפידה כי שוב, זה עושה לי טוב, אז למה לא? שרק יהיה לנו טוב

mirit 22

New member
אופסי ושכחתי...

רציתי לברך... יפה לפורום להיות במומלצים של תפוז (בדף פתיחה)
בהחלט מקום הולם לפורום כזה

Neora Barak

New member
יקירותי בנות ה- 40 ../images/Emo140.gif

ממרומי גילי המתקדם רוצה לספר לכן ככה בשו..שו.. שהייתי נותנת הכללללל לחזור לגיל המופלא הזה, רבות נכתב על הגיל שבו האשה בתפרוצת מינית, שכלית, ואנרגטית שאין לה שעור, זה גיל שבו פיתום האשה מכירה בערכה, שמה לב לרצונותיה בחיים, מבחינה באפשרותיות שלא הבחינה בהם קודם, ומקבלת תובנות ואנרגיות שלא חדשות לבקרים.. וגם בלילות, בקיצר.. אה מחייה !! יחד עם זאת עליכן לשים לב למה שכותבת גייל שיהי בספרה "מעברים", הוכח סטטיסטית שבגיל 40 האשה יוצאת יותר החוצה, מחפשת גרויים חדשים, ושואפת לאקשן יזום או מקרי, ואצל הגבר- זה להיפך, הוא נעשה יותר מיושב בדעתו, ובייתי, ואילו בגיל 50, מתהפכות היוצרות, והגבר עובר תהפוכות בחייו, אם נהיה מודעים לכך שמליוני נשים וגברים בעולם, מקבלות דרייב רציני בין 40 ל- 50, ונהיה מודעים מה קורה אצל הגברים בגילאים מסויימים, ונדע שזה בסיידר, ונפוץ, ולגיטימי, נוכל לדאוג למצות את הגילאים הללו. תעשה חיים בנות.. כבר נותנת לכן פיתקה שמותר..

mirit 22

New member
../images/Emo6.gif טנקס על הפיתקית..

קראתי והפנמתי ואני מבטיחה מאוד להשתדל לזכור את הכל עד שאני אגיע לגיל 40 (ואהווו איזה מוזר... מעולם לא חשבתי שאצליח להגיע עד גיל 20 בטח שלא 40...נחמד לקלוט פתאום כמה השתנה בי
) בנתיים יש לי אני רוצה עוד קצת זמן לגלות את שנות ה20, עוד לא ממש נהנתי מהם עד עכשיו אז הגיע הזמן
מצטרפת אלייך נאורה, צריך לעשות חיים
שיהיה יום מופלא

למעלה