בוקר טוב!

בוקר טוב!

מאחר והיום יום הולדתו של צ´ה גווארה, רציתי לשתף אותכם בספר שקראתי, זהו ספר שצ´ה עצמו כתב בגיל 23, כשיצא עם חבר למסע על אופנוע בדרום אמריקה (האופנוע התקלקל בפרק השני אבל זה שולי), נראה כמו סתם ספר של צעירשיוצא לחקור את העולם, כמו שרובינו נוהגים לעשות, אבל מש רואים מה בנה לו את הדיעות המהפכניות שלו. זהו. לספר קוראים "דרום אמריקה על אופנוע", והוא מאוד קריא וקצר וכיפי. ומעניין.

מהמעט שאני יודע על ארנסטו גווארה

הוא מצטייר לי כדמות די פתטית. בהשוואה למאו, נגיד.

אני לא חושבת שאפשר להגדיר אותו

כפטאתי... זה קצת אכזרי ולא הוגן למה אתה אומר את זה, אגב?

למי הוא הועיל?

אוקיי, אז הוא טייל בג´ונגלים ושיחק עם קלצ´ניקובים. רומנטי לאללה. זה עזר למישהו? זה שיפר למישהו את החיים? זה פתח למישהו את העיניים? לא ברור לי על שום מה זכה, שידפיסו את דיוקנו על טי שירטים. שוש קצת אכזרי, אבל תמיד הוגן

הוא אולי לא הועיל (לא בטוחה)

אבהל הוא ניסה להועיל. הסיבה שמדפיסים אותו על טישרטים על דיסקים ועל קירות היא שרצחו אותו בכלא והוא הפך לסמל זה כבר משהו אחר. אבל א5ני לא חושבת שאפשר להגיד שהוא היה פטתי ולא הועיל.

אז זהו, שעל ה"סמליות" שלו אני חולק.

כי מה הוא מסמל? התנגדות לדיכוי? גנדי או מנדלה מסמלים את זה יותר טוב. ד"א למיטב ידיעתי גווארה נהרג ב"שטח", בהיתקלות עם המשטרה, ולא בכלא.

אני דווקא ידעתי עד עכשיו

שהאמריקאים רצחו אותו בכלא ואולי אני טועה. אין ספק שהסמליות שלו מוגזמת אבל גנדי ומנדלה לא ממש ניסו לשחרר את קובה, נכון? אז הם צריכים את הסמל שלהם, לא?

שווה לבדוק.

אין לי בעיה שילבשו את הדיוקן שלו בקובה, אבל כשלובשים אותו בתל אביב, זה פתטי. בייחוד אם הלובש לא יודע שום דבר על האיש ועל דיעותיו, רק שזה COOL ללבוש חולצה עם הדיוקן שלו.

פראזניק

New member
צ´ה גווארה

נרצח באמת בהתקלות בשטח. לפני שנהרג, אמר לחברתו שנראה לו שלא יחזור (ולא כנבואה, אלא כהשלמה ויאוש ממאבק). אומרים גם, שבסוף התאכזב קשות מקסטרו, אומרים שקסטרו עמד להרגו... (אבל כך אומרים על כולם) לדעתי (ע"ה), גווארה היה מהפכן נאיבי ותמים, כמו הרבה בזמנו, הועיל? מה הועיל הקומוניזם למשל? (יש תמונה יפה ממפקדתו של בראזני האב, מפקד וראש לכורדים העיראקים, יושב במפקדתו ומאחוריו תמונת גווארה, אני לא חושב שהוא ידע מיהו, אבל הדימוי...)

Il Duce

New member
הקמוניזם הביא לפחד האדום

שבגללו המדינות הנאורות נאלצו לתת יותר זכויות למעמדות הנמוכים.

רוב אלה שהולכים עם הדיוקן שלו

באמת לא יודעים עליו כלום אבל חלק מהאנשים שאני מכירה סתם הולכים עם הדיוקן בגלל שהוא נראה טוב
בכל מקרה אם כבר מדברים עליו אולי תסבירו לי עליו קצת.. כי אין לי מושג מי הוא היה וכו´

פראזניק

New member
חה, אשכול הנסיעות:)

ואני נוסע לאוקראינה בשבוע הבא, בע"ה:) (לאומן, לציון רבי נחמן מברסלב, דרך אגב, אתפוס איזה טיולון, אבל מה יהיה על האנטישמיות? אני הרי דוס, אי אפשר להתחמק מהיהדות שלי:)
אה... בוקר טוב, שכחתי:)

למעלה