בוקר טוב

בוקר טוב

בקר טב לכולם אחלה יום שיהיה לנו אני רוצה לאחל לכול מי שמתחיל יום עבודה הראשון לשלהם שיהיה לכם הרבה הצלחה .שמרו על עצמכם. אוהבים.

../images/Emo42.gifבוקר טוב עולם../images/Emo42.gif

אסירת תודה לאלוהים שלי הבוקר, על לילה שקט ונפלא, על סדר יום, על היכולת להתגבר ולעשות מה שצריך ולא מה שאני רוצה... על הקשיים שמהם אני גדלה להיות חזקה יותר על משפחה, חברים ואהבה מסביבי ובתוכי על חופש לבחור, על עוד יום נקי, והרשימה ב
עוד ארוכה. אוהבים

NUNA10

New member
../images/Emo63.gif סיפור על הבוקר ../images/Emo91.gif

לקחת מחט לשמיים . היה היה פעם, בהודו, סוחר מאד עשיר, אבל קמצן שלא נברא עדיין כמוהו. הוא אף פעם לא הוציא רופי מיותרת אחת, אף פעם לא נידב או תרם לעניים, תמיד לבש בגדים ישנים ובלויים ונעליים מרופטות כי חבל היה לו לבזבז כסף על מלבושים חדשים. יום אחד הוא נפל למשכב. הוא היה רתוק למיטתו במשך שבועות רבים, וכולם ידעו שימיו ספורים. כמה משכניו וקרובי משפחתו באו לבקרו, מתוך נימוס, וכדי להפרד ממנו לפני עזבו את העולם. אחד המבקרים האחרונים שזכו לראותו, היה בנו של החייט של הכפר. אמנם אביו לא ראה פרנסה רבה מצידו של הסוחר הקמצן, אבל בכל זאת נטה לו חיבה ונחשב לחברו. כשראה הסוחר את בנו של החייט, נמלא רגשנות והחל מייבב: 'נראה לי שעלי להפרד מכולם, קרבה שעתי למות' מירר בבכי. 'כל כך הרבה דברים לא הספקתי לעשות בחיי. אני מקוה שבחיים הבאים אוכל לנצל את עושרי טוב יותר'.. בנו של החייט, נער פיקח במיוחד, אמר לו: 'כן, נראה כאילו אתה עומד למות כל רגע. יש לי בקשה אליך, אתה מוכן לעשות משהו קטן בשבילי?' 'כמובן, כמובן, מה תבקש?' אמר הסוחר, שעל ערש דוויי התרכך קצת. 'אבא שלי החייט, שמת כבר מזמן, בא אלי מדי לילה בחלום. הוא מספר לי שלמעלה בשמיים, הוא היה יכול לעשות עסקים מצויינים. אילו רק היתה לו מחט, היה תופר חליפות ובגדים לכל האנשים שאתו. אילו רק היה לו שכל לקחת מחט כשעזב את העולם! האם תוכל לעשות לי טובה, ולתת לו את המחט הזאת כשתפגוש אותו למעלה?', ובאמרו כך, הוציא מכיסו מחט קטנה ושם אותה בידו של הסוחר. השכיב מרע הזה שמח מאד לעשות טובה קטנה לבן של ידידו החייט בטרם הוא נפרד מן העולם. הוא לקח את המחט ואמר: 'כמובן שאעשה לך את הטובה הזאת. היה סמוך ובטוח שאמסור את המחט לאביך כדי שיוכל לעסוק שם בתפירה'. הנער הודה לו, והלך לדרכו. בלילה, התהפך הסוחר החולה על משכבו. המחט הטרידה אותו. היכן ישים אותה כשיעזוב את העולם? הוא תקע אותה על דש בגדו - אבל אחר כך חשב, הרי בגדיי יעלו באש כשישרפו את גופתי. מה יהא על המחט? אחר כך חשב אולי להחביא אותה בתוך פיו, בצד הלחי שלו. אבל גם אפשרות זו אינה טובה, הרי גופתו תישרף והמחט תותך באש! חשב וחשב והפך בסוגיה הזאת שעות ארוכות, ולא מצא מקום מתאים שבו יוכל לשים את המחט ולהגיע אתה לעולם הבא. ולפתע, התחוורה לו האמת: כל הרכוש הרב שצבר, כל מטבעות הכסף ונתיכי הזהב שאגר כל חייו, הרי לא יוכל לקחת עמו שום דבר מכל אלה! אם למחט הקטנה אינו מוצא מקום, כיצד יסחב עמו את כל אוצרותיו? הוא חיכה לבוקר שיאיר ואז שלח לקרוא לבנו של החייט. כשהוא בא, החזיר לו את המחט, ואמר לו: 'קח אותה. לא אוכל למסור את המחט לאביך, אני לא יכול לקחת אתי דבר. גם לא את עושרי הרב.' הוא נתן לנער מתנות לרוב וכסף וזהב, תמורה על שעזר לו להבין שחייו בוזבזו לשווא בנסיון לצבור רכוש, ואחר כך נדר נדר לאלוהיו: אם ירפא אותו האל ממחלתו, הוא יתרום את רוב כספו לצדקה ולמעשים טובים, ויחיה את חייו הלאה בצניעות וידבק אך ורק בטוב. אכן תוך מספר ימים הוא נרפא, עמד שוב על רגליו, קיים את נדרו ותרם לצדקה, הוא האכיל אלפים ודאג לחסרי בית, וחי חיים ארוכים ושלווים עד לזקנה מופלגת.

NUNA10

New member
../images/Emo42.gif בוקר טוב ../images/Emo42.gif

בוקר טוב ! ! ! אחלה בוקר נעים מזג אוויר מצויין לילדים המתחפשים היום חג פורים שמח ומבדח .

NUNA10

New member
../images/Emo79.gif שיר על הבוקר ../images/Emo202.gif

מחרוזת שירי פורים . תן כתף מלים: א. המאירי לחן: מ. זעירא ,תן כתף, עצום את העיניים .פורים לנו נשכח את הכל ,יש לך כאב, רמסהו ברגלים :פתח את פיך ושירה בקול ,הה, הה, חפצנו נבצע .נראה, נראה, נסים ונפלאות ,הה, הה, כולנו נשתגע .נשיר נרקוד על אף כל הצרות ...תן, תן, תן ...תן כתף שושנת יעקוב מלים: פיוט לפורים לחן: י. אדמון שושנת יעקוב צהלה ושמחה .בראותם יחד תכלת מרדכי תשועתם היית לנצח .ותקוותם בכל דור ודור .ברוך מרדכי היהודי ששון ויקר מלים: מגילת אסתר לחן: נ. הירש ומרדכי יצא מלפני המלך ,בלבוש מלכות ועטרת זהב ומרדכי יצא מלפני המלך .והעיר שושן צהלה ושמחה ,ליהודים היתה אורה ושמחה אורה ושמחה וששון ויקר כשנכנס אדר מלים: נעומי שמר באו ותראו מראה בלתי-רגיל ,כל העיר שוקקת מצהלות וגיל על גבי ג'ירפה מרקד הפיל .עם שודד-הים ובאוזנו עגיל ,מי ראה פה מלך ובידו שרביט ,מי ראה שכור שותה מן החבית חצוצרה תוקעת זמר מבלבל .והרעש הוא ממש בלתי-נסבל חור כרפס ותכלת, בוץ וארגמן ,כל העיר זוללת את אזני-המן איזה חג יפה ובלתי-מסודר .ומצווה לשמוח כשנכנס אדר יום טוב לנו ,יום טוב לנו .חג פורים הוא חג גדול .יחד כולנו נצאה במחול ,ברעשן נרעיש בקול .רש - רש נסתובבה ,חג פורים הוא חג גדול ,רש - רש נסתובבה ,חג פורים הוא חג גדול .יחד כולנו נצאה במחול ליצן קטן נחמד ליצן קטן נחמד .רוקד עם כל אחד ליצן קטן שלי ? אולי תרקוד איתי ? אולי, אולי, אולי תרקוד איתי חג פורים ,חג פורים, חג פורים ,חג גדול לילדים ,מסכות, רעשנים .שירים וריקודים הבה נרעישה: רש רש רש הבה נרעישה: רש רש רש .הבה נרעישה: רש רש רש - ברעשנים ליצנים עליזים ,ליצנים, ליצנים ,עליזים וצחקנים רש - רש ברעשן .קש - קש בקשקשן שיר שלי תמיד עליז .ואותי איש לא ירגיז ,פור-פור פורים טרלה .חג שמח, חג נפלא מלכת אסתר ,אני מלכת אסתר ,ועל ראשי יש זר ?יודעים אתם מי דודי .מרדכי היהודי לכולנו, לכולנו ,על ראשנו זר אך אחת מאתנו .היא מלכת אסתר ,אני הוא מרדכי .ותכלת בגדי אזני המן ורעשנים .הבאתי לילדי וגם אני אשיר ,הבאתי סוס אביר את מרדכי היהודי .ארכיב ברחוב העיר אני פורים אני פורים, אני פורים ,שמח ומבדח הלא רק פעם בשנה .אבוא להתארח ...ל... ל... ל ,הידד פורים, הידד פורים ,הכו תוף ומצלתיים הו מי יתן ובא פורים .לחודש לחודשיים ...ל... ל... ל אני ליצן בין ליצנים .הכל אני יודע ואם תרצו אראה לכם .לקפוץ כמו צפרדע ... ל... ל... ל ,רבי פורים, רבי פורים ,אמור נא לי מדוע מדוע לא יחול פורים .פעמיים בשבוע ...ל... ל... ל ליצנים ליצנים קטנים אנחנו .עליזים מאוד מאוד מתנות היום שלחנו .ועתה נצא לרקוד לרקוד, לרקוד .עתה נצא לרקוד מסכות זקן ארוך לי עד ברכיים ,שפם ארוך לי אמתיים היש צוהלת ושמחה כמוני מסכה ח-ח-ח קרניים לי קרני התיש .שיניים לי שיני הליש ... היש צוהלת מלפני צמה עם סרט .מאחורי זנב תפארת ... היש צוהלת .

בוקר טוב ../images/Emo222.gif

אסירות תודה לך כוח עליון שקמתי הבוקר אסירות תודה לך כוח עליון על היום הנקי אסירות תודה לך כוח עליון על משפחתי אסירות תודה לך כוח עליון שיש לי מה לאכול אסירות תודה לך כוח עליון על קבוצת הצעדים אסירות תודה לך כוח עליון שיש לי חונך אסירות תודה לך כוח עליון על הסדר בחיים שלי אסירות תודה לך כוח עליון שיש לי פרנסה אסירות תודה לך כוח עליון שיש לי מסגרת שאני אוהב יום טוב עם הרבה שלווה רוגע אושר ושמח אוהב אותכם וזקוק לכם בחיים שלי

NUNA10

New member
../images/Emo222.gif שנת 2012 ../images/Emo222.gif

השנה היא שנת 2012 בפעם הראשונה בתולדותיה , נבחרת בארה " ב אישה לתפקיד הנשיאות , ולא סתם עוד אישה , אלא אישה יהודיה ! שבועות מספר לאחר הבחירה , צלצלה הנשיאה החדשה לאמה , ואמרה לה : ' אז מה , אימא , אני מניחה שאת מתכוונת להגיע הנה לטקס ההשבעה שלי , כן ?' ענתה לה האם : המממ ... לא יודעת , בתי . אני לא חושבת שאגיע . זה עשר שעות נהיגה , ואבא שלך כבר לא צעיר כמו שהיה , והשיגרון שלי הורג אותי ..' ' אל תדאגי לזה אימא אמרה הנשיאה הנבחרת של המדינה החזקה בעולם . ' אני אשלח את מטוס ' חיל האוויר 1' להביא אתכם הנה ולהחזיר אתכם הביתה , ולימוזינה תיקח ותביא אתכם מפתח הבית לפתח הבית .' 'יקירתי , את יודעת שאני לא אוכל לאכול את כל האוכל הטעים שיגישו שם ' המשיכה האימא להתלונן . ' לזה את ממש לא צריכה לדאוג , אימא אמרה לה הבת . ' כל האוכל יוכן על ידי הקייטרינג היהודי הכי טוב שיש , הכול יהיה כשר לגמרי ! רק תבואי . אני כל כך רוצה שתבואי .' בחוסר רצון נתנה האם את הסכמתה , ובתאריך 20.1.2013, בטקס השבעתה של הבת לנשיאות , ישבה האימא בשורה הראשונה , בין האורחים המכובדים ביותר . במהלך הטקס , רכנה האם לעברו של אחד הסנטורים שישב לצידה , ונעצה את מרפקה בצלעותיו . ' היי , אתה רואה את האישה הזאת שם , שמחזיקה את התנ"ך בידה ונשבעת אמונים להיות הנשיאה של ארה " ב ?' שאלה אותו בלחישה . ' כן ' לחש לה הסנטור בחזרה . ' אתה יודע ,' אמרה לו האימא בגאווה בלתי מוסתרת , ' האח שלה הוא רופא .

NUNA10

New member
../images/Emo154.gif חג פורים ../images/Emo148.gif

בפורים מצווה לשמוח וכל דאגה לשכוח . שמחת פורים מצוות השמחה היא המכנה המשותף לכל מצוות פורים. השמחה היא המוטיב הבולט ביותר בפרקים האחרונים של המגילה (ח'-ט). כל אחת ממצות חג הפורים נועדה ליצור ולטפח את השמחה בדרך משלה. מצוות פורים * מקרא מגילה * משתה ושמחה (סעודה) * משלוח מנות איש לרעהו * מתנות לאביונים מקרא מגילה המצווה החשובה ביותר בפורים היא מצוות הקריאה במגילה, והכל חייבים לשמוע את קריאת המגילה- גברים ונשים. את המגילה קוראים פעמיים: בליל פורים ולמחרת ביום. חוזרים על קריאת המגילה ביום, מפני שבכל פעם שמוזכר במגילה קיום החג לדורות מדובר בימים: "והימים האלה נזכרים ונעשים בכל דור ודור" (אסתר ט, פסוק כח). בפורים אין אומרים הלל, מפני שקריאת המגילה נחשבת כהלל. משתה ושמחה (סעודה) מטרת הסעודה והמשתה לגרום עונג לגוף, מצווה מעין זו לא נמצאת בחגים אחרים. אחד הפרושים שניתן לכך הוא: גזרות המן באו להשמיד את העם השמדת גוף (להבדיל מחג החנוכה, שם באו הגזרות להשמיד את העם השמדת רוח). כדי לבטל את רוע הגזרה צמו היהודים ועינו את נפשם. "ובל מדינה ומדינה מקום אשר דבר המלך ודתו מגיע אבל גדול ליהודים וצום ובכי ומספד שק ואפר יוצע לרבים". (אסתר ד פסוק 3). כשניצלו היהודים חגגו את המאורע דווקא בסעודה ובמשתה, שהם ההפך מצום ועינוי הנפש. משלוח מנות מטרת מצווה זו היא לטפח הדדיות בשמחה: מקבל המשלוח שמח במנתו ובעובדה שזכרו אותו, והשולח שמח שהוא גורם שמחה לחברו. בעניין משלוח המנות חשוב לעמוד על הנוקדות הבאות: א. כשמדובר במשלוח מנות, הכוונה למשלוח שתי מנות לאיש אחד.הרמב"ם פוסק: בכל מקום שהתורה מדברת ברבים ואינה מציינת מספר, הכוונה לפחות לשניים. במקרה שלנו "מנות" - לפחות שתיים. מהביטוי "איש לרעהו" לומדים כי כדי לצאת ידי חובת משלוח מנות, חייב אדם לשלוח לפחות שתי מנות לאיש אחד. ב. המנות צריכות להיות מתוקנות לאכילה. ע"פ פסיקתו של הרמב"ם משתמע שהאדם חייב לשלוח רעהו מנות מתוקנות לסעודה, אשר אין צורך בהתקנתן (כלומר שלא ישלח חומר גלם כמו קמח, סוכר ותבלינים). ג. אדם שאין ידו משגת להכין משלוח מנות, יכול להסתפק בהחלפת מנות עם חברו. מסיפורים נוספים בגמרא ניתן ללמוד כי במשלוח המנות שולחים מאכלים משובחים שאינם עולים על השולחן בימי החול. ייתכן שהרמב"ם הבין כי לא כל אחד משגת ידו לערוך סעודת פורים נאה ולשלוח משלוח מנות, ומשום כך נכרכו שתי המצוות יחדיו והחליפו את סעודותיהם. ד. מצוות משלוח המנות חלה על כל אדם מישראל, ואפילו הוא עני. המצוות משלוח מנות ומתנות לאביונים, מחייבות כל אדם מישראל, איש ואישה, ואפילו אם הם עצמם עניים ומקבלי צדקה. מתנות לאביונים מטרת מצווה זו היא שהשמחה תקיף את כל שדרות העם – גם את אלה שהיו עלולים להיות מנועים ממנה בגלל מצבם הכלכלי . סדר המצוות סדר המצוות כתוב בפסוק הבא: "כַּיָּמִים, אֲשֶׁר-נָחוּ בָהֶם הַיְּהוּדִים מֵאֹיְבֵיהֶם, וְהַחֹדֶשׁ אֲשֶׁר נֶהְפַּךְ לָהֶם מִיָּגוֹן לְשִׂמְחָה, וּמֵאֵבֶל לְיוֹם טוֹב; לַעֲשׂוֹת אוֹתָם, יְמֵי מִשְׁתֶּה וְשִׂמְחָה, וּמִשְׁלֹחַ מָנוֹת אִישׁ לְרֵעֵהוּ, וּמַתָּנוֹת לָאֶבְיֹנִים." (אסתר ט פסוק כב). ניתן להבחין כי הפעילות בחג מתחילה בבית – "משתה ושמחה", ממשיכה אל החברים - "ומשלוח מנות איש לרעהו", שהם מקורביו של מקיים המצווה, ולבסוף מופנית לאביונים – "ומתנות לאביונים" שהם מחוץ לביתו או לחוגו של בעל השמחה. כך תגיע השמחה כמעט אל כל האנשים ותהיה שלמה ככל האפשר.

למעלה