בוקר טוב...

בוקר טוב...

הראש שלי כואב והלב עוד יותר...אני אוחז כעת במקצה שיפורים להצעת המחקר שלי. העניין הוא שכמעט ולא היה מה להעיר ולתקן בהצעת המחקר למעט, הדרישה לקיצורה. ישבתי שעות ע"ג שעות ובכאב לב צמצמתי את ההצעה בשני עמודים בלבד, אך זה לא מספיק. עלי לצמצם את ההצעה לפחות בעוד חמישה עמודים, איך עושים זאת בידיעה שכל פרט חשוב? אני חושש לוותר על כל פסקה או עניין בהצעת המחקר, שמא ייגרע הדבר באיכותה. אני אובד עצות...

בוקר טוב

תמיד יש עיקר וטפל. חייבת להיות איזושהי היררכיה. לא יתכן שלכל חלק, לכל פסקה, יש אותה חשיבות. אתה יכול לנסות לסמן לעצמך סדרי חשיבות - ולצמצם לפי זה. לפעמים קשה למדי לערוך את עצמך. יש מישהו שיכול לעזור לך בעניין? חבר או עמית שיקרא את הצעת המחקר ויציע לך קיצוצים? האם בודקים אותך לפי מספר מילים או לפי מספר עמודים? אם זה עמודים, אתה יכול לשחק קצת עם גודל הפונט (11.5 במקום 12, למשל, רוב האנשים לא מבחינים בהבדל), רוחב השוליים וכו' ולהרוויח עוד חצי עמוד. אני מבינה לליבך. מולי המאמר שלי לכנס בעוד שבועיים, שהוגבל עד כדי מספר סימנים-כולל-רווח (חמור יותר ממספר מילים. ממש כואב) ואני חותכת וחותכת. אפילו התקציר, שאני רגילה שמוקצבות לו כ- 120 מילים, מקוצר ל- 700 סימנים.

תודה על תגובתך המהירה

הצעת מחקר נמדדת על פי מס' עמודים לא כולל בבליוגרפיה. נכון להיום זה עומד על 17-15 עמודים, ואני עומד על 23 עמודים (לא כולל בבליוגרפיה) לאחר צמצום של שני עמודים אחרים. תראי, נכון שקשה לערוך את עצמי, אבל מהערות המנחה היקר שלי הבנתי שכל פרט חשוב וב"ה אף נמצא במקום הראוי לו. אז כפי שציינתי בהודעת הפתיחה, לאחר מאמץ רב צמצמתי שני עמודים מפורמט ההצעה המקורית (ב"ה אעשה בהם שימוש בגוף הדוקטורט), אך אין עוד מקום לנגוס בו. אנסה לשחק עם גודל הפונט והמרווחים. מקווה לטוב. כל טוב, תודה ובהצלחה רבה בכל.

Gali112

New member
גם הגדרת העמוד

יכולה לעשות פלאים להיקף העמודים תזהר עם הקטנת הפונט- יש אנשים שרגישים לזה ומתעצבנים מפונט קטן המקום שיחסית קל לקצץ בלי לפגוע באיכות ההצעה הוא הרקע התיאורטי. אפשר להתמקד ברפרנס העדכניים יותר

גם לי יש כמה רעיונוות

ראשית - השאלה היא מי אמר שעליך לקצר את ההצעה. אצלנו יש אמנם קביעה שההצעה אסור שתעלה על 20 עמודים, כולל ביבליוגרפיה, אבל - הצעת המחקר שלי היתה 45 עמודים, וזה לאחר כל הקיצורים. והעניין הוא - שהמנחה שלי אפילו התעקש שההצעה תהיה נרחבת יותר. כך ש.. לפעמים אפשר לכופף את החוקים, ואם החריגה היא רק ב5 עמודים, נראה לי שאולי אפשר להעביר את זה אחד הדברים שמסיעים ליצור הצעה ארוכה יותר הם אם מטפלים בנשא שלפני הטיפול המיידי בו יש לערוך איזושהי סקירה מקדימה שמסבירה מושגים וכדו', שלא ידועים לכל העוסקים בתחום ולא ידועים דיים לקוראים הפוטנציאליים. דבר אחר שאפשר לעשות הוא לקצר בתוך הסעיפים. כלומ ר- ל אלגרוע מן המבוא והסיכום, אבל - כן בסעפים השונים, כך שאתה משאיר בעיקר את המשפטים ההצהרתים, ופחות הסברים ממקודים. עניין הקטנת הפונט הוא תמיד טוב אפשר גם להצר את השוליים, מ השיאפשר לך קצת יותר מילים בשורה והכי כדאי - להתייעץ עם המנחה מה דעתו - האם אפשר "להעביר" את זה ככה, או - איפה לדעתו, הכי כדאי לקצר. בהצלחה

תודה תודה ושוב תודה

על תמיכתכם. המנחה שלי ביקש ממני לקצר וזאת מפני החשש ששמא הוועדה לתואר שלישי לא תאשר בסופו של דבר את ההצעה בפורמט הזה. הקטנתי את הפונט ל11.5 אך לצערי זה קטן מידי. נוסף על כך זה לוקה בחוסר פרופורציה ביחס להערות השוליים, מה שמצריך אותי בסופו של דבר להקטין גם שם ל-9.5, והאמינו לי שזה ממש קטן. על כל פנים אני עומד על 22 עמודים לא כולל בביליוגרפיה (חריגה של 5 עמודים). ב"ה אשלח מייל למנחה היקר שלי - ירבו כמותו בישראל - ואציג בפניו את התלבטויותיי. ב"ה אני בטוח שהכל ייסתדר מצויין.

נגד משחקים עם גודל הפונט וגודל השוליים

זה נראה רע ולא מקצועי. שמים לזה לב, וזה ישר משדר- הבן אדם לא יודע איך להתמקד בעיקר. לגבי לקצר - חוזרת על המלצתי על פתיחת קובץ שאריות - ככה גם שמוחקים זה עדיין לא הולך לאיבוד. תהיה ממש ברוטלי, תמחק המון דברים ותשים בכזה קובץ שאריות, תישן על זה זה, ואז תקרא שוב (הכי טוב עם עמית למקצוע), ותראה כמה זה באמת חסר. יש דברים גם שאפשר להעביר מהטקסט להערות אגב (שאפשר כמובן גם לשים בסוף) - זה כבר קצת מצמצם.

מממאיה35

New member
אז למה באמת שהמנחה לא יקצר?

תמיד כואב למחוק מה שכתבתנו ביזע רב
... אבל קודם כל - זה לא הולך לאיבוד - אני בטוחה שתשתמש בזה בעתיד, אז כמובן למחוק אבל לשמור עותק (בכלל - כשאני עובדת על כתיבה - כל יום יש למסך תאריך אחר, של אותו היום, ככה יש לי את כל הגרסאות שעבדתי עליהן, כולל מה שקיצצתי או הוספתי). פעם אחרונה שזה קרה לי היה כשהיתי צריכה לכתוב איזה סיכום לפרויקט שקיבלתי עליו מילגה, כתבתי וכתבתי והמנחה שלי החזיר ואמר - לקצץ!
. הוא הנחה אותי גם מה לקצץ אז עשיתי את זה בקלות (ואפילו בהנאה רבה
) ואם אתה לא יכול לבד והמנחה שלך לא אומר לך מה - תתן את זה למישהו מבחוץ, עדיף למישהו בקבוצת המחקר שלך אבל אם אין - אז אפשר גם מישהו שבכלל אין לו נגיעה למחקר או ללימודים של.

למעלה