בוקר טוב

בוקר טוב

החג עבר חוזרים לשגרה, למעשה לא כל כך מהר. אצלנו בעבודה היום הוכרז כיום בחירה וכמעט כולם לא באו. אשתי עסוקה בחיסול תוצאות המימונה. אמש חגגנו עד אחרי חצות. כצפוי באו כל מי ומי וחבר הביא חברים. היה שמח. ביום שישי ראינו תוכנית בערוץ 2 בה הסביר המרצה שבז' פסח ביום חול לא אומרים הלל, כי לא רוצים לשיר על חשבון המצרים שטבעו בים. הרי גם הם יציר כפיו של השם. אתמול כן אמרנו הלל, אבל זה לכבוד שבת. הוא גם הביא ציטטות מהתורה שאומרות שגם המצרים הם עם אלוהים, ובכלל יש להתייחס לגויים בחיוב. מוזר לשמוע דברים כאלה, אך האמת שאנו היהודים מאז מצרים ועד היום הזה סלחנים לאויבנו מעל ומעבר למקובל בעולם. אנחנו לא רק נוסעים בפולקסואגן של היטלר ומכבסים במכונת כביסה AEG אותה חברה שיצרה את ציקלון ב', אלא אנחנו גם מארחים בכנסת ישראל את הקנצלרית הגרמנית ונותנים לה לנאום בגרמנית. אנחנו רצים לנופש בספרד למרות הגרוש והאיקויזיציה. אנחנו אימצנו בגולה שתי שפות יהודיות עליהן בנינו תרבות שלם: היידיש שהיא כולה גרמנית והלדינו שכולה ספרדית. שלא לדבר על הדאגה ההומנית לעזה. שם מאמצים את אמרת ישו הנוצרי: " מי שזורק עליך אבן, זרוק לו לחם בחזרה". דבר שהנוצרים לא עושים. השאלה המתבקשת: האם זו מעלה אלוהית? או שאנחנו סתם פריירים? להבדיל, הנכדה שלי יעל, אותה כבר מכירים כאן, זכתה הפעם בתחרות ארצית בג'ודו במקום השלישי. מדלית ארד. היא כבר זכתה קודם בתחרויות מקומיות ואזוריות, אבל הפעם זו תחרות ארצית. אז שגרה טובה לכולנו.

deebeebee

New member
יצחק, התגעגענו אליך

ושמחים לשמוע ממך. ד"א, לא ידעתי שהמימונה הוא חגם של יוצאי הונגריה

schlomitsmile

Member
מנהל
ולי זה בכלל לא מוזר ניצול שואה אחד סיפר פעם, שבהיותו נער על הרכבת להשמדה, הצליחו האנשים לעקור את הסורגים מעל הפישפש שבקרון. הוא, שהיה קטן דיו, טיפס ונדחק החוצה דרך הפישפש. העיף מבט אחרון לאבא, וזה אמר לו שתי מילים, צוואה רוחנית :"זאי אמענטש". על כן לא מוזר לי לזכור שגם חיילי פרעה היו ברואי אלוה, וגם ילדי עזה הם בבת-עינו, ככל הילדים. ברכותיי לנכדתך על הזכייה המכובדת!../images/Emo106.gif

schlomitsmile

Member
מנהל
למכרה חכמה שלי יש בטוי נאה: גאווה-ענווה אדם יכול להיות גאה במי שהוא, ואם זאת להשאיר מקום גם לאחרים ../images/Emo13.gif

יצחק - אני שמחה שחזרת אלינו!

סליחה שאני שואלת, אבל האם העובדה שיעל למדה ג'ודו קשורה לעובדה שאתה ניצול שואה?..... ואם זו שאלה אישית - אל תרגיש חובה לענות, ואני מבקשת את סליחתך. אני גאה בהישגים של יעל - נא מסור לה - כל הכבוד בשמי.

תודה ענת

אני לא חושב שיש קשר מבחינתה. אני כמובן מתגאה בכל השג שלי או של בני משפחתי כחלק מן הניצחון האישי שלי על הנאצים.

למעלה