בוקר טוב =]

בוקר טוב =]

אני לא כותבת פה אבל אני כן עוקבת אחרי הפורום הזה, איזה כיף שיש פורום נצרות בעברית! לפני שנה כתבתי פה הודעה, על כך שחגגתי את חג המולד לבדי (כיוון ואני ממוצא יהודי, אין לי קרובי משפחה שחוגגים את החג). רציתי לדעת אם מישהו מכיר מקום, בית הארחה או משהו בסגנון בו אפשר לחגוג את החג (ואולי גם חגים אחרים) עם עוד נוצרים אחרים במידה ואני בודדה?

Biblerule

New member
בתור יהודיה

מדוע את מעוניינת לחגוג/לציין את החג? (אגב אני בטוח שכנסיות קתוליות עבריות יארחו אותך במיסות החג בקשר למנהגי העם המקומיים יש גם כל מיני מנהגים שונים והרגלים שונים בקהילות השונות ואין לי מושג עם יארחו אותך ועד כמה זה יהיה דומה לציפיות שלך) ואשמח אם תעני לשאלתי. גם אצל יהודיים משיחיים, לא כולם נוטים תמיד לציין חג זה, כך שזה תמוהה בעיניי.

תשובה

נולדתי כיהודיה למשפחה יהודית, אבל בניגוד אליהם אני מאמינה בישוע המשיח ובנצרות כהמשך הישיר של היהדות.. בגלל שאני לא ממשפחה נוצרית אין לי עם מי לחגוג את החגים הנוצריים באשר הם.

Biblerule

New member
אבל

אם כך את יהודה משיחית. ישוע לא תיכנן הקמת דת נפרדת והרבה בעלי אמונה מאד דומה לשלח ולא רק טוענים שאם כבר אז לא צריך דת אלא רק מספיק לקיים את דברי התנ" והב"ח כי אלוהים לא זקוק לדת. בנוסף בנצרות עצמה יש חילוקי דעות. ומלבד זאת לא ישוע ולא השליחים המקוריים לא אמרו שיש צורך בחגים אלה. בימינו אגב יש נטיה רבה יותר לחזור לחגים המקורים. גם בקרב היהודים הקתולים. איני רוצה חלילה להעליב אף אחד, אך אני חושב שאם כבר את יהודיה בין אם מאמינה בישוע או לא.. יש לך את חגי התנ"ך ואפילו ישוע בעצמו חגג רק את החנוכה ולא ביקש או רמז שהוא מעוניין בעוד חג. מאמין לא זקוק לחג אחד בשנה שיזכיר לו את האמונה שלו (במקרה זה חג המולד שאמור לציין את לידתו של ישוע שגם בזה יש חילוקי דעות) עליי לציין שישנם חישובים שונים לתאריך לידתו של ישוע ואגב על פי חלק מהזרמים המזרחיים יותר החג יחגג בכלל כשבועים-שלושה לאחר חג המולד של ה25.12. (מצטער אם הייתי מעט חצוף או בוטה ומקווה שתביני אותי ולא נפגעת או נעלבת, או אף אחד אחר מחברי הפורום) אם את רוצה לעשות זאת, עשי כראות עיניך, אך שוב עלייך לזכור שגם אם את מאמינה בנצרות כדת המשך, אלוהים לא זקוק לדת, ויש לך מספיק את הוראותיו מכתבי הקודש שאת מאמינה בהם ובנוסף גם ביהדות וכך גם בנצרות יש המן חילוקי דעות ולא רק לגבי חוקים או דרכי הפולחן אלא גם תאריכים ועיקרי אמונה. חגים שמחים :)

1ysrat

New member
שאלה....

השאלה מה את הרגישה ? אם את יהודיה שניא ממשיחית כלומר יהודיה אשר מאמינה בישוע? http://www.baj.co.il/contact או שאת מרגישה נוצריה שזהה דת שנה לגמרה גם חגים שונים? http://www.catholic.co.il/index.php?option=com_content&view=frontpage&Itemid=1&lang=hebrew קראי את שני האתרים אחד זה יהודים משיחית והשני זה נוצרים קתלוית ספרי למי את מתחברת

למעלה