בוקר טוב

popi199

New member
בוקר טוב

יש לי שאלה לגבי תזונת עיזים, דבר ראשון כמה תערובת צריך לתת לעז בוגרת וכמה ל3 גדיים בני 3-4 חודשים? אמרו לי פעם לשים להם כמות ושיאכלו כמה שהם רוצים (שזה מה שקורה עכשיו, הם מקבלים כמות של תערובת בבוקר שמספיקה עד ליום למחרת) האם זה בריא? ועוד שאלה לגבי החציר, כרגע העיזים גם מקבלות חציר שיבולת שאני לא מעוניינת לתת לסוסים שלי, אבל בגלל שמחירי החציר גבוהים אני רוצה לדעת אם אני יכולה לתת להם ממש מעט חציר (פעם ב..)והרבה גזם וצמחיה על בסיס יומיומי, אפשרי?

בוקר טוב פופי

אני נותן להם יחסית מעט, אולי כאשר יהיו לי גדיים אני אתן יותר, כך שתערובת אין לי מושג אבל לא ראיתי שזה מפריע להן, את החציר נתתי בשנה הראשונה קניתי לחורף ולמעשה הוא החזיק הרבה זמן אצלי ובכלל הן העדיפו את הגזם מאשר את החציר, כך שהפסקתי (היה לנו רק 3 בקות) אז היום הן אוכלות רק גזם ושאריות שלנו מהבית (משתתפים על התרנגולות) אז נראה לי שלא יקרה כלום בלי חציר.

popi199

New member
תודה

איזה גזם אתה נותן להן? וכמה עזים יש לך? גם אצלי הן מעדיפות גזם ושטויות מהבית על פני החציר...

יש לי 3 עיזים

2 נקבות בלאדי ו1 תיש זנאן, הגזם הוא מכל הבא ליד, יש שיחים, ועשבים, ואפילו ענפים מעצים, בעיקר הן אוהבות זית.

popi199

New member
וואלה

יש המון עצי זית בסביבה ולא עלה בדעתי לתת להם, אני אנסה.

עץ השיטה גדל לצידי הכבישים ובהרבה מקומות,,,

עליו תו דומה מאוד לאקלפטוס,אני באופן קבוע עים מזמרה באוטו,כל הקיץ הן ניזונות אפילו משוגעות על זה,ואין בעיה של רשויות לקטוף את זה ,לגבי זית יש מקומות שיכול להיות בעיה של רשות, לגבי תערובת המגדלים ממליצים על קילו וחצי מחולק ל 2 בוקר וערב הבנתי שהן יכולות לקבל קולי אים לא מגבילים בתערובת,להבדיל מירק ומרעה, קולי זה חסימת מעים, ותערובת זה מזון דחוס שמשליש את ניפחו עים שתיית מים,

popi199

New member
טוב שאמרת לי!

לגבי התערובת, אני מכירה קוליק כי יש לי סוסים אבל לא ידעתי לגבי עיזים והעיזות שלי מקבלות משהו קילו לכל אחת (מתחלק בין 4). אני גרה בדרום ויש פה מלא שיטה, העניין הוא שהיא קוצנית זו לא בעיה? שמתי לב שכשאנחנו יוצאים לשטח הן מאוד אוהבות לנשנש ממנה את תרמילי הזרעים. הבאתי להן עלים של זית ורימון, הן מאוד התלהבו... הזית אצלינו במושב זה לא בעיה כי יש המון.

שיטה כחלחלה, מצויה בשפע,ללא קוצים לחלוטין,ה..

קלידי ועיני אודותה, וכמובן נצלי כול נסיעה לגיזום, מה שניקרה על הדרך,

למעלה