בוקר טוב :)

בוקר טוב :)

בתאריך 9.2 ההתחייבות שלי כלפי ספק א מסתיימת . לאחורנה הודיע לי ספק זה שאינו תומך יותר במהירות 1.5 MB הנוכחית ואני נאלץ לחדש למהירות 2.5 בתוספת תשלום. יש לציין שאיני מרבה להשתמש באינטרנט ואין לי צורך במהירות שכזו. האם יש באפשרות הספק להכריח אותי לעבור ל2.5 בתוסםת תשלום בשעה שאיני מעוניין להגביר ולחדש החוזה במתכונת הנוכחית.

זו שאלה בדיני צרכנות

לא בדיני אינטרנט והיי-טק, בכל זאת אענה לך. אם תקופת החוזה הסתיימה ובחוזה לא נקבע חידוש אוטומטי, את ה חפשי לא לקבל את ההצעה החדשה. חוזים (גם אחידים) הם מפגש של רצונות בין שני צדדים. ברגע שאין לך רצון לקבל את ההצעה החדשה של הספק, אתה לא חייב. רק שאתה צריך לדאוג להודיע לספק בדואר רשום (ואם החוזה מאפשר, אז גם בפקס או דוא"ל) כי אתה לא ממשיך להתקשר איתו לתקופה נוספת ולוודא שניתקו אותך, כדי שלא יטענו אחר כך שאתה חייב לשלם להם מכח עשיית עושר שלא במשפט.

תודה רבה..

אבל נראה לי תמוה שספקים וחברות תשתית יכולות לנצל את כוחם וכידוע אין תחרות וכולם יישרו קו לגבי מחירים כך שהצרכן נופל בין הכיסאות- נראה לי תמוה כי מי מונע מחברה לבוא שנה הבאה ולדרוש תוספת עבור מהירות שאין לי בה צורך ואיני מנצל אותה כלל ואחרת אני אשאר בלי.

זו שאלת צרכנות

מי מונע? בדיוק מי שמונע מיצרני הקוטג' לדרוש יותר. רק צרכנים שמתאגדים ומראים לספקים שגם לצרכנים יש כח. ממש לא שאלה בדיני אינטרנט.

למעלה