בוקר טוב!

MooN aka asdfgh

New member
בוקר טוב!

רקע: אני בן 15.5 וכבר צמחוני קצת יותר מ 7 שנים, לעולם לא היו לי ספקות לגבי הצמחונות שלי, אפילו שאבא שלי לא תומך בי ממש (אמא שלי ממש בסדר בקטע הזה...) והשאלה שלי לא קשורה, אבל: כשאנשים שואלים אותכם למה אתם צמחונים מה אתם עונים??? קשה לי להסביר לאנשים את הסלידה האיומה שלי מבשר בכמה משפטים ואני תמיד עונה את אותה תשובה טיפשית ומתחמקת "כי זה מגעיל לאכול חיות מתות..." מעניין אותי לשמוע מה אתם אומרים ואולי למצוא פה תשובות מספקות לתת לכל השואלים אותי. תודה רבה, MooN.

rastotman

New member
(מה זה ההתקף כתיבה הזה?)

אם סתם אנשים ישאלו אותי (מתישהו בעתיד כשאני אהייה כבר טבעונית לפחות שבועיים) אני בטח אגיד שכי אני לא חייבת לאכול בשר, ולאנשים ממש נודניקים שיתעקשו לעשות את אחד מדיוני ה"אתה מאמין באלוהים?" בגירסא הצמחונית-טבעונית שלו אני אגיד שאני לא חושבת שמישהו צריך לסבול כי אני אוהבת מעדן שטראוס.
.

lilithmm

New member
גם נכון

באמת מגעיל לאכול חיות מתות אבל העניין הוא הסבל שעוברות החיות לפני שהן מגיעות להיות מתות בצלחת. תיכנס לאתר אנונימוס, צירפתי לך קישור עדות ממשחטת עופות. לוקח למסכנים הרבה זמן למות. דבר נורא ואיום. בסוף הכתבה יש הפניות לחומרים דומים באתר. אחרי שתקרא אתה כבר תדע מה לענות. http://www.anonymous.org.il/of-mishata.htm

Michelle1

New member
כשאתה עונה כפי

שאתה טוען, אתה בעצם עושה את אותה דה-האנשה שעושה תעשיית הבשר: מוציא את החיות היקרות מההקשר האמיתי שלהן ומתיחס אלין כאל פגרים. מה אתה בעצם משיג בזה? האם נראה לך שכך תשכנע ולו אדם אחד בהומניות של מעשיך? לדעתי, אתה רק מוסיף התנגדות על התנגדות. אני לא נמנעת מבשר בגלל שהוא עשוי מחיות מתות, אלא בגלל שחיות שהגיע להן לחיות נרצחו לצורך ההאכלה של המוני אדם! אני אף לרגע לא שוכחת את החיה, המתוקה, היפה, עם העיניים הגדולות והרגשות שעומדות מאחורי אותה חתיכת "בשר מת". כשאותו שואלים למה אני לא אוכלת בשר, אני עונה שאיני מוכנה שבעל חיים אחד יצטרך להיות מוקרב בשבילי. אני עונה שלא יתכן שאקדיש את חיי להצלת סוגים מסויימים בעודני גורמת למותם של האחרים. לא מספיק לתת תשובות מתחכמות שיעוררו גועל ולכן גם התנגדות לכל נושא הצמחונות. צריך לתת תשובות כאלה שיעוררו אמפתיה ויגרמו לאנשים אחרים לחשוב פעמיים לפני הסטייק הבא שלהם!

MooN aka asdfgh

New member
אני מסכים עם כולכם,

אבל אני לא אוהב את האנשים שמתחילים לתת הרצאות של שעות על שאלה אחת (למרות שהנושא חשוב). אני מחפש פשוט תשובה קצרה ומספקת שתוכל להעביר את המסר במקום התשובה המתחמקת אותה הייתי עונה עד עכשיו... אני רוצה ששתכתבו לי מה אתם עונים כששואלים אותכם, לא מה אתם רוצים שאני אענה...

morality

New member
כששואלים אותי, אני עונה:

אני משתדלת לחיות את חיי במינימום פגיעה בבעלי-חיים. זה טעים לי, בריא לי ומוסרי לי.

lilithmm

New member
אני אומרת

שאני לא מסוגלת לאכול חייה שלקח לה למות מעל ל5 דקות אחרי שחתכו לה את הגרון משטף דם במוח במקרה הטוב, ואם היא לא מתה מיזה היא מתה במכונה למריטת נוצות.

haleth

New member
ואני אומרת

"אתה לא רוצה לדעת איך גידלו אותה עד ששחטו אותה". ואז, בדרך כלל, הצד השני דווקא מאוד רוצה לדעת... ואם לא, נחסך ממני הצורך להית מסיונרית על פרש.

xenocide

New member
בדרך כלל מה שאני עונה זה משהו בסגנו

"תחשוב רגע עליך, מפותם, אוכל כמויות של אוכל מגעיל שאתה לא רוצה, סובל באיזור מחיה של מקסימום חצי מטר על חצי מטר וכל זה רק כדי שיצור עם קצת יותר כוח ממך יוכל לאכול אותך. אז תבין..."

lilithmm

New member
אבל

עבור אנשים שלא כ"כ בעניין הרבה יותר דרמטי לתאר תהליך שחיטה מאשר תנאי גידול שגורמים סבל מתמשך, אבל סבל שלא כדאי להשוות עם שחיטה. יש בפורום האח ב"זכויות בעלי חיים" הודעת אנונימוס של השבוע שמתארת עדות ממשחטה. מתארים שם בדיוק איך שוחטים עגלים. לי יצא גם לראות כמה וכמה פעמים שחיטה, מכוון שהמשחטה העירונית היא באותו מתחם של ההסגר. וזה יכול בקלות להוציא תיאבון לאוכלי בשר. ואני רוצה להבהיר, כל הכתוב הוא שגרתי לחלוטין ומתבצע על בסיס יומי. שלא לדבר על חיות שמגיעות לשם ומחכות לשחיטה זמן ממושך ללא מים ומזון. וכן, השוחטים אוהבים את העבודה שלהם ונהנים ממנה! כל הכתוב בכתבה אמת. אחותי לקחה את החבר שלה שאוכל המון בשר למשחטה ואילצה אותו לראות למה הוא גורם. על אדם הגיוני בהחלט אפשר להשפיע. כשרואים פרות במשקים קטנים יכול להווצר רושם מוטעה שהן חיות בתנאים סבירים. לכן אני לא משתמשת לעולם בתנאי גידול, חוץ מתעשיית ביצים ופיטום אווזים. באירופה אפשר לראות המון פרות שחיות בשדה ענק ואוכלות עשב בכיף. ממש צורת חיים אחרת.

אלגריה

New member
תשובה

שלום לכולם, אני דווקא לא רואה פסול בטיעון הראשון, שאינך רוצה לאכול חיות מתות. אדרבא, כך מפשטים בתמציתיות את העוול והגועל שבעניין, הרי יצורים אלה היו חיים לפני מותם, לא? לפעמים, אם מתפתח ויכוח, ויש לי סבלנות לכך אני עונה בשאלה היפותטית: מה היינו עושים אילו היו מגיעים לכאן יצורים מכוכב אחר, העולים עלינו בתבונתם, וכך היו מצליחים לכלוא אותנו, כמו את חיות המשק, במטרה לאכול את בשרנו... בכל אופן, צודקים גם אלה שהדגישו כאן את העניין שהחיות הן יצורים מרגישים, חיים ונושמים. אל תשימו לב לקנטורים של אחרים, והיו נאמנים לעצמכם. כל הכבוד לצעירים מאוד שביניכם, שעומדים בלחצים אלו. שנה טובה לבני האדם ולחיות, אלגריה.

מור ד

New member
אתה מזכיר לי את עצמי

בטח נראה אותך במפגש פורום, חוצמזה שיש דךף שלם של שאלות ותשובות למקרי ויכוחים

למעלה