בוקר טוב

michalul

New member
בוקר טוב

בוקר טוב לכולן,

מידי פעם אני מפציעה כאן בשאלות .

התחילו לי כאבים בעקב ימין. אני ממש אובדת עצות.. לא מדובר בכאב חזק, אלא בכאב חלש מידי פעם. מה אתן מציעות לי לעשות?

בנוסף, היום ב YNET העלו תכנית ריצה. אני כבר לא שם אלא מתקדמת יותר, אבל בהחלט צריכה לעשות תרגילים כוח. מה דעתכן על תרגילי הסקווט, ועל התכנית בכלל? שווה לעקוב אחריה??

יום מקסים

צ ל י ל 8

New member
אין בקישור תכונית מלאה, רק שבוע ראשון

תרגיל הסקווט הוא מעולה אם עושים אותו נכון (מה שלצערי אני לא מצליחה). תקראי עליו ברשת, הוא מומלץ מאוד לחיטוב ישבן.
מעבר לזה אין לי מה להציע כי גם אני מתחילה. יהיה מאוד מעניין להמשיך להתעדכן בכתבות..
כמה את מתקדמת? :)

michalul

New member
היי צליל

אני כרגע רצה 45 דק' כ- 4.5 - 5 ק"מ, תלוי באנרגיות שיש לי באותו היום.
התחלתי תכנית ונעצרתי כרגע בשלב (שאני מאוד אוהבת) ריצה והליכה לסירוגין, 8 דק 3 דק 7 דק 3 דק 6 דק 3 דק 5 דק 3 דק.
אני מניחה שאני אתמיד בזה עד יעבור לי הכאב. אני מתקדמת ממש באיטיות. לא ממהרת לשום מקום.
אני אתחיל לעשות את הסקווטים (יש לי נסיון עבר מעיצוב הגוף שעשיתי פעם). מה עדיף, לעשות אותם לאחר ריצה או סתם באמצע היום???

צ ל י ל 8

New member
גם אני אשמח לתשובה לגבי הסקווטים

כל הכבוד על 45 הדקות! אני בערך בשלב שלך. אני רצה 5 ק"מ ב-42 דקות אבל ללא הפסקות הליכה כי פסיכולוגית קשה לי המעבר בין הליכה לשוב ריצה. מעדיפה את הריצה הרציפה.

צ ל י ל 8

New member
לגמרי עניין של התמדה וכח רצון

לפני חודשיים וחצי בקושי רצתי דקה אחת! בעזרת אפליקציה c25k התאמנתי לרוץ 30 דקות ואז הגדלתי לאט את טווח הריצה עד ל-5 ק"מ.
אם אני יכולה - כל אחת יכולה

לבדוק אולי הגיע הזמן להחליף נעליים

או שאולי החלפת נעליים וזאת הבעיה...
אני הייתי בודקת עם עצמי האם זה מרגיש לי "בסדר" או "לא". אם זה מרגיש לי "בסדר", הייתי מקפידה לעסות את האזור ומורידה עצימות באימונים. אם "לא" - הייתי הולכת לאורתופד או לפיזיותרפיסט ספורט.

michalul

New member
אני גם חשבתי שאולי כדאי להחליף

אם כי זה סכום בשמים. אשמח להמלצה על חנויות עם מחירים אטרקטיביים באיזור הצפון.

לגבי מסג' - רכשתי כרית עם גרגרי סיליקון שניתנת להקפאה, האם כדאי להשתמש בה?

ראנווי בצומת זרזיר

חנות מקצועית ומומלצת מאד בעיני. הבעלים תורם קבוע לקהילת הריצה (בין היתר למירוצים שאני מארגנת). מודה שהמחירים שם לא זולים בעיני, אבל השירות והמקצועיות מפצים על כך.
בכל מקרה נעליים טובות זולות יותר מפציעה.
אם את רוצה לקנות בזול - יש עולם שלם באינטרנט.
לגבי הכרית - אין לי מושג :)

michalul

New member
אשמח לשמוע על המירוצים שאת מארגנת

אם כי נראה לי שכרגע אני עדיין לא בשלב, מבחינה פיזית.

בדיוק בשבילך מעלה עכשיו פוסט

ואני בטוחה שתוכלי להשתתף בו כי זה לא באמת מירוץ אלא ריצה משותפת

קיץ 2011

New member
אם מגיעים לזרזיר, יש גם את ספידאופן

ספידאופן מהצד השני של הכביש (לעומת runway). מבחינת נעליים תמצאי שם רק ברוקס, אבל במחירים מעולים (יש דגמים כמו האדרנלין והקסקייד שעכשיו ב- 400 ש"ח, השאר 489 ש"ח). אם את יודעת דגם ומידה שטובים לך, המשלוח חינם.

תחפשי אותן באינטרנט.

tom696

New member
מצטרפת להמלצה על ספידאופן

לא הייתי שם פיזית. קניתי כבר שני זוגות דרך האתר, היה יופי של שירות.

בעיני אין ערך לסקווט בלי משקל

איני בעלת מקצוע!
תחשבי שבכל פעם שאת מתיישבת על הכסא מול המחשב, או קמה ממנה או יורדת ועולה מדרגה את עושה בדיוק כזה סקווט. השרירים האלה רגילים לשאת את משקל גופך, לקום ולהתיישב.
אז לעשות את התנועה הזאת זה בריא ונחמד אבל זה לא יאתגר את השריר והשריר לא יגדל ולא ימצמץ אם לא תעשי את התרגיל עם משקל נוסף.

ואם כבר סקוואט אז עד למטה

לא מדויק

א. בעליה או ירידה ממדרגות (בהנחה שעולים או יורדים פונקציונאלית ולא לצורך התרגול) יש רק כיוון אחד של התנועה ולא את כל מחזור התנועה.
ב. במדרגה רגילה ולא גבוהה במיוחד טווח בכיפוף/יישור בברך יהיה פחות מבסקווט.
ג. בעלית מדרגה אין את התנועה בירך ובאגן כמו בסקווט.
ד. ישיבה וקימה מכיסא יכולה להיות דומה לסקווט אבל לא תמיד יש את אותו טווח תנועה (תלוי גובה הכיסא), אם נועלים נעלי עקב , למשל, זה משנה את הביצוע ויש עוד השפעות שונות על טכניקת הביצוע (למשל א- סימטריה).
ה. כשמתרגלים סקווט לרוב עושים זאת במספר חזרות ו/או סטים המשנים את מידת ההעמסה. הוספת משקל היא העמסה נוספת.
ו. ניתן להשתמש בסקווט כתרגיל מצויין לחיזוק אם מספר החזרות והסטים מתאים וטכניקת הביצוע טובה.
ז. טכניקת ביצוע טובה היא לרוב עד 90 מעלות כיפוף בברך או קצת יותר, ולא עד למטה.
ח. הנה סרטון הסבר טוב (אם מתעלמים מרעשי הרקע).
ט. סליחה על ריבוי ההערות...

למעלה