בוקר טוב.....

aשרון

New member
בוקר טוב.....

אני מזל סרטן, אני עוקב באופן יום יומי אחר התחזית האסטרולוגית שלי, גם על התחזית השבועית והשנתית אני עוקב.
אני מתייחס לכל עניין האסטרולוגיה בעין של ייעוץ ותו לא איך לנהל את שגרת יומי ולפעמים גם להבין תהליכים שאני עובר.

מה אני אמור לעשות כשאני נתקל בכמה תחזיות שונות לאותו יום? (יום שלישי ה- 7-10-14 מזל סרטן) לדוגמא :

מאתר וואלה -
כשהירח שליט המזל שלכם שוהה במזל טלה, אפשר לומר שגם מצב הרוח שלכם משתפר ועולה. מעבר לחרוזים הרי שמיקומו של הירח בבית הקריירה שלכם שם אתכם במרכז העניינים, והעולם מצפה דווקא מכם שתראו תוצאות בשטח. זמן מצוין לשדרוג יחסים עם סמכויות, ולקידום התכניות שחשובות לכם במיוחד.

מאתר הורוסקופ -
באופן בלתי רגיל, היום תתעמתו לעתים קרובות עם אתגרים שיכבידו עליכם בצורה ניכרת. אולי מוטב שתיסוגו מעט לעתים במקום לקחת אחריות על הכל. דבר זה יסייע לכם, בראש ובראשונה בעבודה, לשמור את האנרגיה עבור דברים חשובים באמת. חשבו גם על בריאותכם. גופכם יודה לכם על כך, משום שעבור הטווח הרחוק אין שום תועלת בבזבוז הכוחות כבר עכשיו.

מאתר מאקו -
התרחשויות קוסמיות קולעות ושוזרות את האנרגיות שלכם יחד עם אלו של הכוכבים פלוטו וכוכב מרקורי, ומחוללות ריטוטים נומרולוגיים המחברים ביניכם לבין אנשים ומקומות המושפעים מן המספרים 8 ו – 5. סערת רגשות שאתם חווים עדיין לא מצדיקה את הניסיון שלכם לכפות את דעתכם על הסובבים אתכם. אתם לא במשפט והחיים הם לא שחור לבן. הביטחון העצמי שלכם מופרז והדבר עלול לגרום להתנהגות בלתי מתחשבת בעליל שתשאיר אתכם צודקים (אולי) - אבל לבד! גורם מבחוץ שאינו חייב לכם דבר, שופך עליכם מילים טובות באוזניים הנכונות.

מאתר Ynet -
הירח עוד במזל דגים, זהו יום שנועד לתת לכם להתפרק ולהתרחק מעט מהלחץ היומיומי.
קחו מעט ספייס מהסביבה, זהו זמן לטיול שקט לאורך החוף. חשוב שתדעו להניח מעט לסביבה, שמעסיקה אתכם רוב הזמן.
יום טוב לכם סרטנים.

ובכן..

יכול להעיד רק על עצמי והכתיבה שלי, ולא של אחרים. אין לי מושג מה הרקע שלהם, ומה מניע אותם לכתוב את אשר כתבו. עצתי לך-קרא את כל ההורוסקופים, ראה מה מתאים לך וליומיום שלך, והמשך לקרוא את אותו הורוסקופ או יותר נכון, את אותו אסטרולוג..

חקשמח!

aשרון

New member
תודה על התגובה...

אני תמיד סמכתי עליך ואני עדיין סומך. מקבל המון כח והכוונה מההורוסקופים שלך.

האם כל אסטרולוג משתמש בשיטה אחרת?, איך אני אמור לדעת מה מתאים לי? זה מבלבל..

ראשית, תודה.

שנית, בהחלט מבין את הבלבול שלך. ההבדל בין התחזיות נובע מכך שכל אסטרולוג למד בשיטה אחרת, ואצל מורה אחר שיש לו סדרי עדיפויות משלו. מעניין, אבל אסטרולוגיה, למרות שיש לה בסיס די ברור ומובנה, היא אחד המקצועות היותר אינדיבידואליסטים שיש, בהם כל אסטרולוג בונה לו קו משלו עם כוונים ודגשים שלו ואף חצר עם מעריצים משלו...
נתקלתי כבר בפורומים אסטרולוגיים בהם כל אסטרולוג אחר שהגיב לאסטרולוג המנהל את הפורום זכה לשטיפה רצינית מצד הגולשים חסידי אותו אסטרולוג. זה די דומה בעצם לכל מקצוע אינדיבידואלי שלקח לעצמו לעזור לאנשים. פסיכולוגיה, למשל. לא פגשתי הרבה פסיכולוגים שדיברו באותה שפה, או שטיפלו באותה שיטה במקרים דומים. יש כאלה שיצילו את חייך, ויש כאלה שיתקעו אותם לפרק זמן ארוך: אישיות הפסיכולוג או האסטרולוג מאוד מודגשת, אולי יותר מאשר אף במקצועות אחרים, ובסופו של דבר האלמנט האישי וסדרי העדיפויות שלו הוא הקובע מבחינתכם.

העניין הזה הוא אחד ממחדלי התורה האסטרולוגית
א. המקצוע אינו אקדמי, עם ניסוי מדעי ובקרה, אלא מיסטיקה
ב. היריבות בין האסטרולוגים קשה ביותר וכל אחד חושב שתורתו היא הנכונה ואין בלתה,
ועל כן כל זה יוצר חוסר אמינות.
מה תגידו אם יתפרסם שראשי ממשלות או מפקדים צבאיים מתייעצים עם אסטרולוגים ? ישר האמינות שלהם תפחת. די בכך שהם מתייעצים עם רבנים... בהודו זה מקובל למדי אבל לא בארצות אחרות, ולו לפחות מן הסיבות שהתורה לא הוכחה באופן מדעי ואין תורה אסטרולוגית אחת, אלא כל אסטרולוג מפרש אחרת וזה יוצר טווח רחב של פרשנויות עם מקום רב לטעויות. מה חבל!

כל מה שעוסק באנשים אינו מקבל לגיטימציה מדעית

אסטרולוגיה, פסיכולוגיה ומדעי החברה בכלל - כל מה שעוסק באנשים אינו 'מדיד' מבחינה מדעית, כביכול, ולכן הלגיטימציה ממנו והלאה. למרות הכל, מחקרים אסטרולוגים רבים שנעשו מראים התכנות מפתיעה, אבל המלה 'מדעי' מטעה ותטעה: גם על מחקרים מדעיים רבים אי אפשר לחזור, ומה שקיבל לגיטימציה היום במדעים המדויקים אפילו כמו בפיזיקה למשל ואפילו במתימטיקה, יש לו הרבה מתנגדים המחזיקים בתיאוריות שונות. ברזולוציה קרובה מאוד אין כמעט כבר תואר 'מדעי' ראוי לשמו בעידן שבו הרפואה האלטרנטיבית מקבלת גושפנקה חוקית, למשל, ולכן הויכוח הזה הוא בכלל פאסה: זה שמשתמש באסטרולוגיה וראה תוצאות יאמין וישתמש, וזה שלא ניסה או שלא מצא את שרצה - לא יאמין. המעניין הוא שכל מה שקשור לרבנים למיניהם הוא באמת סוג של עבודת אלילים בלתי מוכחת בעליל, ולמרות הכל כביכול קיבל לגיטימציה חברתית לא קטנה בישראל של המיליניום החדש, בעוד רבים מהרבנים עצמם מתגלים כנוכלים לא קטנים. מה קרה לנוחי דנקנר שהתייעץ עם הרנטגן, למשל? נוחי פשט את הרגל, אבל עדיין ממשיכים לרוץ אליו. חיים שכאלה..

באקדמיה מתפרסמים מאמרים ומאורגנים כנסים
ויש ויכוחים מדעיים וכך צריך להיות. בפסיכולוגיה יש גם ניסויים מבוקרים מדעיים שהם גם כמותיים והם גם מדידים , אם כי מדעי החברה אבל גם רפואה, אינם מדעים מדוייקים. אבל כשיש ויכוח אקדמי יש גם ראיות ושכנוע ובקרה. באסטרולוגיה אין דבר כזה ועל כן יש הרבה שרלטניות. אצל הרבנים זה אפילו יותר גרוע כי יש להם קהל אוהדים גדול ונאמן ועל כן הם יכולים לעבוד על ציבור רחב. באחד מתוכניות הטלוויזיה לפני שנים אולי זה היה דווקא בעיתון, ערכו סקר בקרב אסטרולוגים ידועים ופורסמים, מי ייבחר לראשות הממשלה בבחירות הקרובות. כולם למעט אחד לא ניבאו נכון. לצערי אני לא זוכרת מי היה האחד הזה. אילו היתה תורה אחידה וברורה , הרי רובם היו מנבאים נכון , לא?
לדעתי היריבות בעולם הזה, היא אחת המכשלות של התורה ועל כן אי אפשר ליצור קורס אקדמי שיהיה מוסכם על כולם ויהיה נתון לביקורת מדעית. כשאין ביקורת מדעית מוסמכת (של מומחים לאסטרולוגיה) , יש בעיית אמינות. וועדת מומחים כזו לא תוכל להסכים כמעט על שום דבר, ועל כן לא ניתן לכתוב את הסילבוס לקורס הזה. ניתן ללמוד את הקורס רק באופן פרטי ולך תדע אם זה נכון או לא.

מה שאת מתארת

נמצא בכל אחד ואחד מהמדעים שעוסקים באדם ובנפש האדם. זה לא ייחודי רק לאסטרולוגיה, כולל הריבים והאגו. אפילו יותר.

Y. Welis

New member
לדעתי יש סטנדרטים, וגם מקומות לימוד

אבל מעצם טבעה, האסט' פתוחה לפרשנות אישית.
&nbsp
לא לכולם אני מסכים. היה לי כאן דיון ארוך עם יאיר על סטנדרטים...

Y. Welis

New member
גם בסין - עניין מסורתי, וראה זה פלא - הארץ מצליחה...

אגב גם ננסי רייגן החזיקה אסטרולוגים והתייעצה איתם.
&nbsp
זה עניין של אמונה - מי שרוצה שיאמין. אין שום הבטחה.

סין כמדינה מצליחה אחרי כשלונות רבים מאוד
ויש בה ציבור של מיליונים שסובל מאד. אבל שם אסור להתלונן!
לננסי ריגן מותר היה להעסיק אסטרולוגים וגם הנסכיה דיאנה. אומרים שגם לסאדת היה אסטרולוג. אפילו שאני מתעניינת בתורת האסטרולוגיה, לא הייתי רוצה שראש הממשלה שלנו , הרמטכל ושאר אנשים בתפקידי מפתח, ילכו לפי התורה הזאת. היא אינה אחידה, יש לה טווח פרשות רחב ביותר, לך תדע לאיזה אסרטרולוג ילכו . בדיוק כפי שאיני רוצה שילכו לרבנים! אדם פרטי יכול לעשות מה שהוא רוצה בעניין זה. בענייני המדינה, צריך לשקול לפי המצב ולא לפי תורה שעדיין לא הוכחה . נכון שגם היועצים שלהם לפעמים נותנים להם עצות גרועות מאוד, אבל לכן יש הרבה יועצים . אם ראש הממשלה יעסיק כמה אסטרולוגים, הוא לא יוכל להגיע לשום החלטה...

לא מסכים עם ההנחות האלה

האסטרולוגית של ננסי רייגן למשל עשתה נפלאות עבור רייגן מסע הבחירות שלו ובעקיפין גם ארצות הברית כולה. לעומת זאת ראינו לאן עצותיהם של המקובלים למיניהם הביאו את נוחי דנקנר... אדם חכם, בכל תחום שהוא, יפתח לך דלת וטיפש - יאטום אותה לנצח. להכנס להנחות מראש לגבי מה יקרה או לא יקרה אם לראש הממשלה יהיה אסטרולוג, לדעתי זה לא נכון. אגב, לא בטוח בכלל שאין לו כזה..

למעלה