בוקר טוב

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
בוקר טוב :coffee: לכולם
שיהיה שבוע טוב חמים ונעים לרובנו ;);)
מתכון:
4 ביצים
25 גרם נטורינה מומסת (ניתן להמיר לשמן זית)
100 גרם קמח שקדים(כוס)
3/4 כוס קורנפלור (80 גרם)
(ניתן להחליף לקמח תפו”א, או עדשים)
שקית אבקת אפיה
כפית שטוחה של מלח
2 כפות קצח
חצי כוס אגוזי מלך חתוכים גס
רבע כוס סומסום
אופן ההכנה:
מערבבים את כל החומרים
שופכים לתבנית
מפזרים מעל סומסום
ואופים בחום 170 מעלות 40 דקות
לחם שקדים, ללא גלוטן וסוכר
יצא טעים |יאמי|
|בהצלחה|
IMG-20250105-WA0011.jpeg
 

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
מתכון:
4 ביצים
25 גרם נטורינה מומסת (ניתן להמיר לשמן זית)
100 גרם קמח שקדים(כוס)
3/4 כוס קורנפלור (80 גרם)
(ניתן להחליף לקמח תפו”א, או עדשים)
שקית אבקת אפיה
כפית שטוחה של מלח
2 כפות קצח
חצי כוס אגוזי מלך חתוכים גס
רבע כוס סומסום
אופן ההכנה:
מערבבים את כל החומרים
שופכים לתבנית
מפזרים מעל סומסום
ואופים בחום 170 מעלות 40 דקות
לחם שקדים, ללא גלוטן וסוכר
יצא טעים |יאמי|
|בהצלחה|
צפה בקובץ המצורף 122118
הבוקר אני במתכונת של אפיה :-):

עוגת התפוחים המנצחת שלי
עוגת תפוחים -מזי מיכאל

3 תפוחים גדולים (לא חייבים לקלף)
2 כפות סוכר חום
2 כפיות קינמון
לחתוך תפוחים לקוביות קטנות ולערבב יחד

בקערה נפרדת :
3 ביצים גדולות או ארבע קטנות
כוס סוכר
כוס שמן
2 כוסות קמח טופח
לערבב ולהוסיף על התפוחים
להכניס לתבנית סיליקון או אחרת משומנת

170 מעלות בערך שעה.
לחלץ מהתבנית ולפזר אבקת סוכר.
בתאבון 💚

חברות וחברים יקרים.... תקחו את התפוחים תחתכו אותם לקוביות קטנות של 1ס'מ .. תכניסו למחבת מחומם /150/100 גרם חמאה תמיסו אותה ותפזרו את אותם תפוחים חתוכות לקוביות על המחבת עם 1 כוס סוכר ובהתאם לרמת המתיקות שתבחרו אפשר להוסים עוד חצי כוס סוכר.. תבשלו הכול על אש נמוכה ותערבבו מדיי פעם של ידבק בהמשך הבישול תוסיפו כמה טיפות תמצית וניל ..תוסיפו את הקינמון ובשלו עד אשר התפוחים יהיו רכים ..ואז תוסיפי את כול זה לתערובת הקמח הביצים וכול השאר עד לקבלת תערובת נקיה וללא גושים. ואז לצקת הכול כרגיל לתבנית ומשם לתנות כפי שנכב פה במתכון..ובכך תקבלו עוגת תפוחים אמיתית ולא חתיכות של תפוחים סתם מפוזרים ..כך בכול ביס תרגישו את טעם עוגת התפוחים עם התפוחים.. יוצר פצצה של טעם בכול ביס..

תמונה מהרשת.
FB_IMG_1736069882755.jpg
 
למעלה