בוקר טוב

dagropp

New member
בוקר טוב

שלום, פעם ראשונה שאני פה, תקבלו אותי יפה. האמת היא שאני לא ממש מכיר מוסיקה קלאסית והמוסיקה שאבא שלי שומע היא כבדה מדי עלי. לא מזמן נכנסתי לחנות שמתמחה בין השאר בתקליטים קלאסיים (יש להם לפחות 600), אבל המוכרים שם מטומטמים, אז הייתי רוצה המלצות ליצירות או לאלבומים קלאסיים. תודה נ.ב. יש לי סף סבלנות גבוה אז לא לפחד להמליץ לי על דברים ארוכים.

בוא נתחיל מהתחלה התחלה...

תראה, אני בקונפליקט... ידוע שמומלץ למי שרק מתחיל לשמוע מוסיקה קלאסית להתחיל עם מוזיקה בארוקית (המוסיקה הקלאסית מחולקת למספר תקופות עפ"י זמן ותקופת הבארוק היא בין המוקדמות - אחרי הרנסנס) כי היא הכי פשוטה וטובה להתחלה - אבל פה הדילמה - אני שונאת מוסיקת בארוק! (אני די בטוחה שהכרזה זו תביא עלי את כל חברי הפורום הזה - תוותרו - במיוחד את ענת!) ולמרות זאת יש כמה יצירות בארוק שהן (תאמין או לא) יפות!!! כמובן כמובן שהסטאבט מאטר של פרגולזי (תשיג דיסק) ותשמע (לפי דעתי) את אחד ואז את שש ואחרי זה שתיים והלאה... ולפי דעתי לך על בטהובן וברהמס (תלוי בן כמה אתה) לפי דעתי לגיל 14-17 הם הכי מתאימים כי הם סוערים כאלה - מגניבים (זאת סתם דעה חסרת בסיס - אל תתקפו אותי פסיכולוגים למנהם - כמה שאני מפחדת מתגובות זה משהו!) אז תתחיל עם מה שאמרתי ותגיד לי איך היה - אם אהבת או לא - ונמשיך משם... אנחנו נעשה ממך שוחר מוסיקה קלאסית! (ושונא מונטוורדי! אתה תבין...)

רגע לא לכעוס!

הקטע עם מונטוורדי בא לי קצת חזק - אל תתעצבנו ואל תתעצבנו! זה היה בצחוק (למרות שאני באמת לא מתה עליו - אבל זכותכם לאהוב אותו!!!! (!live and let live) אוהבת את כולכם - שלום!!!!! ליהי

Minerva

New member
../images/Emo2.gif../images/Emo2.gif../images/Emo2.gif

אהההה... *לא שולחת הודעה זועמת*. ליהייייי, העלבת את ציפור נפשי!!!

האלטית

New member
יקירתי- ליהי

אני לא יכולה שלא להגיב ולהגיד מיד ליקירנו המתנסה הראשוני- תשמע קודם כל רנסאנס. שמיעת מוזיקת רנסנס היא אחת החוויות המעניינות ביותר שיש במוסיקה- ואני בטוחה שיש פה הרבה ותיקים שלא שמעו מימיהם יצירה רנסאנסית טובה ככה. הו הפוליפוניה המורכבת עכשיו שמעי יקירתי- אם את לא רוצה לחטוף מכות תפסיקי לשכנע את החדשים להקשיב לזבל הרומנטי שלך (סליחה לא התכוונתי)! תאמינו לי- אין כמו רנסנס וברוק. אבל באופן כללי אני לא סובלת משמיעת מוזיקה קלאסית ורומנטית רק מודרנית (פיכסה). בעיני כל מוסיקה ווקאלית - מבורכת! אז לך ותרחיב את אופקייך!!!! בהצלחה

ואני לא מבינה,

מדוע אתם מתדיינים על מוסיקה כאילו כל מלחין נושא עימו איזו אידיולוגיה- מהללים אחד, קוטלים אחר, רכושניים כלפי מושא הנאתכם ושוללים (גם אם בהומור) את זה של האחר.
תירגעו, חבר'ה! ולמתעניינת- הייתי ממליצה לך להתחיל (כמעט) עם כל דבר- כל אלו שהוזכרו מופלאים! תהני!

שו?????

מה להוריד
לא ממש הבנתי...
אבל איך התלהבתי מהציורים הקטנים האלה, הא?!? הם משהו!!!!

למעלה