בבית אנחנו שומרים על מטבח כשר. הוצע לי לרכוש כלים (אכילה, צלחות הגשה) ממסעדה שאני לא חושבת שהיא כשרה. האם טבילה במקווה (כמובן אחרי רחיצה) תפתור את הבעיה של אי-כשרות הכלים. או שלוותר מראש?
שלום לך. כלי מתכת מנקים היטב, ואז יש להגעיל ברותחין ע"י מומחה, ולהטביל במקווה. כלי חרסינה ופורצלן, לא ניתן להגעיל ברותחין, ולא ממליץ לקחת. חודש טוב ומבורך.
הכלל הוא: "כבולעו כך פולטו". היינו, כפי שהשתמשנו באיסור כך נכשיר. ואם כן, סיר - שהשימוש בו לבישול, הכשרתו בהגעלה במים רותחים. ואילו, מבערי הגז - שהשימוש בהם הוא ע"י אש, הכשרתם בליבון. ברכה והצלחה.