בוקר טוב...

בוקר טוב...

משיטוט במרחב האינסופי של הסייבר מצאתי את הפורום הזה שאני מקווה כי יוכל לענות לי על מספר שאלות חלקן קשות מאוד. רקע כללי עליי - אני באה ממשפחה דתית מאוד, אימי נחשבה לאישה צדקת שנתנה מעצמה לכולם ולא לקחה לעצמה דבר. אני וכל אחיי הפכנו לחילוניים במרוצת החיים. אח אחד חזר בתשובה והיום הוא רב, שאר אחיי שומרי מסורת. אני הכי חילונית שאפשר. עושה הכל פרט לאכילת אוכל לא כשר - זה אצלי דבר בל יעבור. מקווה כי לא תשפוט/ו אותי בחומרה. השאלה הראשונה שלי היא: אני נשואה כבר כ- 3 שנים פלוס, ואיני מצליחה להביא ילד. כל הריונותיי מסתיימים בהפלות. בפשפוש בזכרוני (אני לא דתייה בכלל) אני נזכרתי כי בחתונתי אני הייתי בזמן המחזור החודשי (בסופו) ולא אמרתי לאף אחד. האמת, כי ברצוני לכפר על כך בלי קשר להריונות - אני מתייסרת בשל כך כבר זמן רב. רק אחרי החתונה גיליתי כי הייתי יכולה לעשות חופה אפילו בזמן המחזור וכל אשר היה דרוש הוא כפפה שתחצוץ ביני ובין בעלי. בכל אופן...... האם יש כפרה על חטא זה? או שאאלץ לשאת בנטל עול זה כל חיי..? אודה לתשובתך המהירה.

לא בדיוק...

במשך כשנתיים מנישואיי שמרתי על טהרה. אבל לאחר הפלה שלישית, וחודשים ארוכים עם קושי בכניסה להריון, כעסתי על בורא עולם והפסקי גם טהרה וגם הדלקת נרות וכל מה שקשור לכך.. כך שהיום אני חילונית לכל דבר. אני שומרת על טהרה מינימלית כלומר לא "יודעת" את בעלי עד כשבועיים מסיום המחזור אבל לא הולכת למקווה.

לא רוצה להאריך.....

מציע.... לחזור לטהרת משפחה מלאה. והקב"ה יפקדך במהרה בזרע של קיימא. פתחו לי פתח כפתחו של מחט - ואני אפתח לכם כפתחו של אולם...... רק בשורות טובות.

תודה לך..

אשתדל לחזור לכך. שאלה נוספת בהקשר זה.. אני מחלימה מהפלה נוספת.. האם גם אחרי סיום דימומי ההפלה יש לנהוג בדיני טהרה? כלומר להמתין 7 ימים נקיים וללכת למקווה? תודה לך על ההבנה ועל אי השפיטה

למעלה