בוקר טוב

בוקר טוב

כפי שסיפרתי לכם החרצוף עבר לגור אצל אחיו הגדול .(בשכונה שלנו) הוא לא ממש עבר עם כל חפציו הוא בא והולך ממלא תיק ונעלם... נכנס כרוח סערה כמובן מבלי לומר שלום משתמש והולך. אתמול הוא ביקר כאן אחה"צ,נכנס ישר לשירותים ולמקלחת דרש כסף מאביו,החליף איתו שלושה משפטים,מאחותו כמעט התעלם לחלוטין,והלך. כשהיה במקלחת ביקשתי מהתור השחור שיבקש את החרצוף לנקות אחריו, התור הנהן בראשו. החרצוף יצא וכמובן לא ניקה אחריו למרות שאביו שאל אותו בלחישה האם נקי שם? אני כמובן נכנסתי וגיליתי שהמקלחת זקוקה לטיפול והכביסה זרוקה על הריצפה. שאלתי את התור למה הוא לא מבקש מבנו לנקות? ענה לי התור,אני אנקה במקומו הוא נכה ...... אני לא יודעת מי נכה יותר אך ברור לי שלא יזיק כאן רופא..... פעם ראשונה שהתור משתף אותי במחשבותיו על בנו,אם היה חופשי יותר היה מוסיף עוד ,אך המבט בעיניים אמר מספיק ואף רמז שמעבר החרצוף הקל עליו. סתם כי בא לי לקשקש...

rolan

New member
בוקר טוב לך יונצ' ולכולם

התקדמתם.... לא?... קודם כל, דיברתם על זה... שנית הוא ענה לעניין יונה'לה אולי את צריכה לשנות את הגישה אני אומרת בזהירות רבה משום שאני לא ממש מצויה בכל פרטי העניין... אולי כדאי לבוא אל התור בגישה של - שנינו יחד נפתור את העניין, בוא נדבר, נחליט יחד וגם ניישם יחד... אולי?! פתאום נראה לי שזה אולי הפתרון...

רולן יקרה

אני חייבת לצאת ואני רוצה לענות לך כמובן שבה לקראת הצהרים ובינתים חושבת על דבריך יום נפלא

yaeli4

New member
יונתי, תמתי, בוקר טוב

אני יודעת שקשה לחנך את החרצוף עכשיו, ובטח כשהוא לא שם הרבה וגם אחרי מערכת היחסים המורכבת שלכם, אבל התור בהחלט חייב להבין שההתייחסות לבית שלכם כאל בית מלון של חרצוף, לא במקום ולא באה בחשבון מבחינתך. וגם אני יודעת שזה לא פשוט נוכח מצב העניינים שם למעלה, על הבית שבראש הגבעה... אבל אולי אפשר לנסות קצת? וחוץ מזה, מה שלומך הבוקר? או-טו-טו נדבר..

יונל, הבוקר פעמיים כי טוב../images/Emo65.gif

אני לא יודעת את השתלשלות האירועים בביתך אבל הבנתי שהחרצוף הוא הבן של התור והוא קצת חצוף בעיניך שאינו לוקח חלק בעיניני הבית ורואה בו כבית מלון ניסיתי להכנס לפרטים האישיים ולראות את ההרכב המשפחתי והגילאים אך לא הצלחתי אני ומחשב... ולעיקר - על אף כל השיתופים שתעדכני אותי נראה לי שהכל בידייך כשם שאת יכולה ללכת איתו ראש בראש את יכולה לבנות את המערכת היחסים ביניכם ולהיות מקורבים אך עם שינוי גישה לי זה נשמע שחרצוף בגיל הבגרות וגיל זה קצת לפני ואחרי הם מרדנים בלי כל גשר לשינו במורכבות המשפחה גם ילדיי שהם רגישים ואיכפתיים ויש בינינו הדברות נפלאה היו להם לא מעט התפרצויות של מרדנות וניסיון אפילו של הרמת קול וחוצפה, והקלת ראש בכל מה שנתבקשו במסגרת מחויבותם על כן חשבתי ששינוי גישה יכולה לשנות את הקערה על פיה תמיד ורצוי כשיש בעיה מולינו לא להתעקש להביא את התסכולים שלנו ואת ההחלטות והראיה שלנו לדברים אלא לנסות (וזה לא קל) להכנס לדמות שמולינו, לחשוב את מחשבותיו להכנס לנעליו כך שנזדהי עם רגשותיו להיות באמפתיה ספרת שהילד בקושי מגיע הביתה נכנס כמו בזק (כי הוא מבין שאינו רצוי) השתמש ברצוי ונעלם אני מהצד כואבת את הילד הזה ולא שאני חושבת שאת רעה לו - יש את בעיות בבית, אין תמיכה וקבלה (זה הוא) התמודדיות שלו עם עצמו -אין לו למי לשפוך ועוד ועוד והוא לבד אבא שמקבל הוראות מהאישה, "הילד שלך" יונהלה תעזבי תנסי לסלק ממך את הצדקנות, הפרינציפים, והכוחניות, את האמא המחנכת, תתחברי עם הרגש שלך ויש לך תבונות נפלאות, חשבי איך את היית בת גילו מה דעתך קצת לחשוב אחרת גם אם ניסית ולא הלך נסי שנית ותהיי עקבית תראי את אהבתך, דאגתך, את שינוי הגישה שלך וראי איזה פלאים ואפשר אחרת באהבה חום ואיכפתיות מגיעים לכל אדם (גם אם לוקח קצת זמן) תעמידי לעצמך מסימה הצמדי אליה עד שתראי שינוי, או תוצאה מה דעתך? ושוב אני בטוחה שניסית כמעט והכל - אך יש עוד הרבה מה לעשות אילנה באהבה והתבוננות מגיעים לשלימות

אילנההההההההההההה

תודה על המילים והיו כאן המונים..... את בהחלט מבינה את הרעיון ,אבל אין לי שום כוונה לשנות או להשתנות מול החרצוף. אני לא מצפה שיהיה שותף למסגרת המשפחתית שלנו ,כי כך הוא בחר. הוא בחר לדחות אותנו וזה מה שיש לו ביד. השינוי שקרה ושיתפתי אותכם בו ,זה שהתור בפעם הראשונה אמר שהוא רואה את בנו כנכה רגשית ולכן בעצם לא דורש ממנו כמו שדורשים מילד רגיל. אילנה ,אני מעריצה את ההתמדה שלך בגישה שלגשת לכל בעיה באהבה וחום. תודה

ומה עם קבלה ../images/Emo35.gif מצב נתון

הרי מצד אחד את אומרת ועומדת על כך שאינך מוכנה לשנות או להשתנות אך את עדיין עומדת כמו חייל מול הלוחם אין מריבה (ובעיני יש כאן מלחמת כוחות ואולי סמוי) רק להשיב את תשומת ליבך במלחמה או במריבה "א י ן מ נ ו צ ח ו א ין מ נ צ ח" לדעתי כולכם סובלים כולל אותך (עם כל העקשנות) מה שמוזר שאת אומרת שאפילו אבא שלו מעיד שיש לילד " נ כ ו ת ר ג ש י ת " אז איפה את הבוגרת, האמא, האישה, (סליחה זה מקומם) אולי תחשבי יש פה נפש אבודה שאולי לך היא זקוקה וגם אם לא אולי תחליטו " ל ק ב ל " אותו כפי שהוא זה הילד שלו ואם זה היה הילד שלך איך בדיוק היית מגיבה נלחמת? או מחפשת פתרונות או קבלות מצטערת התחברתי יותר לילד, לא היתה כוונה לפגוע בך אבל חשבי ואל תשתני רק נסי לראות מצדדים אחרים יום טוב אילנה באהבה והתבוננות מגיעים לשלימות

אילנה

אני מבינה שאת לא קראת את ההסטוריה,אבל אני גמרתי עם קבלה בקשר עם הילד... אני את ליבי ונשמתי כבר נתתי והמצפון נקי . היום הוא גר אצל אחיו ואני והתור נושמים לרווחה. נכה רגשית שאינו מבקש עזרה ואפילו דוחה אותה ישאר ללא עזרה. דברייך לא מקוממים והם בדיוק במקום,אני גמרתי לסבול בגללו ביום שהלך... יחי החופש האהבה והשלום

יעלוש יקרה

כמה אני אוהבת לראות אותך כאן,אוהבת את מה שאת חושבת ואומרת . את צודקת בעניין בית המלון אך לצערי אין מי שיצדיק..... נו תתקשרי כבר

אין פה עניין של הצדקה ולא משפט

רק לדעת להתבונן לאחר קבלת דעות נוספות וההחלטות שלך בעיניך יהיו הצודקות קשה ואסור להצדיק, כשמדובר בשני צדדים, וכאן שומעים רק אחד אני בטוחה שעוברים עליך ימים ואולי רק רגעים קשים ומי לא אלה החיים לסבול ללמוד לתקן ואולי גם לחייך אילנה האהבה והתבוננות מגיעים לשלימות

סליחה אילנה

לא הבנתי לאן מתקשרת תגובתך ? אין לי בכלל בעיה לקבל דעות של אחרים אלא להפך,אני בעד ורוצה הרבה דעות שונות וביקורת. ועל כך תודה

רולנוש../images/Emo23.gif

התור התקדם אין ספק,אני בהחלט משנה גישה,מוציאה את החרצוף מחיי,כל עוד התור נלחם בי כדי להגן על המצב ,התפרש העניין כאילו אני הנלחמת,עכשיו כשהתור הרים דגל של אני איתך,אז נגמרה הבעיה. תודה רולן

עלמה 3

New member
יקרתי יונה ../images/Emo25.gif

איזה קושי לשמוע ולראות - שהתור השחור במקום להתמודד מול חרצוף לחנכו ולהעמידו במקומו - מעדיף לראות אותו כ- נכה. בהחלט לא יזיק כאן רופא - צריך טיפול שורש , מהיר ? אולי תנסי , לשוחח עם תור, תדברי לליבו... שצריך ד"ר דחוף........ עלמה

עלמתי

נגעת בנקודה חשובה,באמת צריך להפנות את הדברים לתור ופחות לראות את התנגותו של החרצוף. אבל ברגע שהתור הודה בפה מלא העניין סגור מבחינתי. החרצוף ילך לטיפול כשיגדל יחליט ירצה ועל חשבונו.... אני מוכנה לשלם על ד"ר רק בשביל התור....................

למעלה