בוקר טוב

adidushim

New member
בוקר טוב

אני מעוניין להכין חזה עוף במרינדת רכז רימונים (ותיבול למשרה כגון קינמון) האם ניתן להוסיף את הרכז למתיסה של ה brining שכתב עליה השף הלבוש? האם ה brining הוא בכלל חיוני לצלייה של חזה העוף? האם כדאי לטגן במחבת כבדה ולהמשיך בישול בתנור (עם המחבת)? תודה
 

asafyigal

New member
לא ניסיתי אף פעם

להכין עוף עם רכז רימונים ואני לא יכול להפנות אותך למתכון בדוק. אם תוכל לתת את המתכון ואת הדרך בה אתה מתכוון להכינו אולי נוכל לעזור. לשאלתך על הצליה - אני אישית אוהב לטגן אותו במחבת עד שהוא מוכן ולא להכניסו לתנור, אבל זה עניין של טעם אישי.
 

terroir

New member
לדעתי איננו חיוני

וגם לא הייתי מתחיל בטיגון ומסיים בתנור. חזה העוף כל כך עדין שצריך טיגון קל בלבד, וחימום יתר יהפוך אותו לסיבי ויבש. אם אתה בכל זאת רוצה צלייה בתנור, עדיף להתחיל את הבישול מנתח של חזה שהוסר מהתרנגולת עם העור (במקום מהחזה הנקי כמו זה שמוכרים באריזות או מהסוג שמשמש להכנת שניצל-עוף). במקרה כזה הייתי הולך על צלייה קצרה בתנור ללא נוזלי הרימונים, ומכין את הרוטב לאחר מכן באותה המחבת.
 
אכן לא חיוני

brining אינו חיוני לצליה של חזה עוף (תרנגולת, אני מניח), בפרט כאשר אתה מתכוון להכינו במרינדה, ובלבד שתקפיד על מרינדה שאינה חומצית מדי לבשר העדין הזה (חומציות יתר תקרע את דופן תאי הסיבים ותגרום להתייבשות הבשר) וכן תקפיד על סגירת הבשר ו/או בישול שאינו יבש וממושך מדי. brining יועיל במיוחד באותם מקרים אותם הגדרתי כ"אל תעשה": מרינדה חומצית, אי-סגירת הבשר, בישול יבש ממושך. בכל אופן, אם תרצה להוסיף מרינדה ל-brining תוכל לעשות זאת בתנאי שאינה שומנית (כי ה-brining מימי) ואינה מכילה חומרים שיספחו את המלח אליהם (ובכך יורידו את מליחות המשרה). אל תשכח גם שאת ה-brining זורקים לאחר ההשריה, כך שלא תוכל להשתמש במרינדה כבסיס לרוטב.
 

adidushim

New member
תודה לכולכם!

בנסיון הראשון באמת טיגנתי את החזות בלי השלב של הברינינג , ולפי התוצאות הוא כנראה באמת מיותר... אני חושב שמחבת חריצים מתאים יותר לטיגון של חזה עוף.
 
למעלה