אכן לא חיוני
brining אינו חיוני לצליה של חזה עוף (תרנגולת, אני מניח), בפרט כאשר אתה מתכוון להכינו במרינדה, ובלבד שתקפיד על מרינדה שאינה חומצית מדי לבשר העדין הזה (חומציות יתר תקרע את דופן תאי הסיבים ותגרום להתייבשות הבשר) וכן תקפיד על סגירת הבשר ו/או בישול שאינו יבש וממושך מדי. brining יועיל במיוחד באותם מקרים אותם הגדרתי כ"אל תעשה": מרינדה חומצית, אי-סגירת הבשר, בישול יבש ממושך. בכל אופן, אם תרצה להוסיף מרינדה ל-brining תוכל לעשות זאת בתנאי שאינה שומנית (כי ה-brining מימי) ואינה מכילה חומרים שיספחו את המלח אליהם (ובכך יורידו את מליחות המשרה). אל תשכח גם שאת ה-brining זורקים לאחר ההשריה, כך שלא תוכל להשתמש במרינדה כבסיס לרוטב.