בוקר טוב

בוקר טוב

אני ממש עסוקה בזמן האחרון אבל רציתי להשמיע לכם משהו מדברי הרב אבינר. אלה שיש להם קשר לעולם הדתי יהנו לשמוע שסוף סוף יש התיחסות לענין בעולם הישיבות.עד הזמן האחרון זה היה טאבו לא הזכירו את זה בכלל.(ההתיחסות מאוד מוזרה בעיני אבל עדיף מאדישות) הוא מרצה בארוחת צהריים ולכן הרעשים. כל הזכויות של הבאת הקטע שמורות לפורום גייז דתיים של וואלה.

סליחה שאני נדחפת

אבל זה אותו הרב אבינר שאמר: "אם חובש דתי נתקל בשני פצועים קשה, גבר ואישה, עליו לטפל קודם בגבר"?

אז זהו שכן

אבל בעצם זה מהשיעור אפשר קצת להכיר את האיש והשקפת חייו הדברים שהוא אמר(שהתפרסמו אתמול במעריב) אכן קיימים בהלכה.וגם משכב זכר אסור על פי ההלכה. אבל כל דתי שפוי יגיד על הדברים הראשונים שהם הבל ולא פועלים לפיהם היום שהיחס לנשים שונה היום (או בשפה יותר דתית נו טוב ואנחה ויד מבטלת). . אבל לגבי הדברים השניים הם לא יהיו כל כך נחרצים לגבי שינוי ההלכה. אז זהו זה הרב אבינר שמתייחס להלכה בצורה נחרצת.אבל בגלל ה"התיחסות" שלו להומואים הוא מקדם אותם לקראת לגיטימציה חברתית(לדעתי)

מודה ומתוודה

שאל הלינק שלך עוד לא נכנסתי (בגלל שאני כרגע מחוברת מהעבודה, ויש לי אי אילו מגבלות טכניות...) אבל אני מתכננת להיכנס אליו בערב... חוצמזה, חשבתי שהגייז הדתיים תולים את תקוותם דווקא ברב שרלו, לא?

מודה ומתוודה

שאל הלינק שלך עוד לא נכנסתי (בגלל שאני כרגע מחוברת מהעבודה, ויש לי אי אילו מגבלות טכניות...) אבל אני מתכננת להיכנס אליו בערב מהבית... חוצמזה, חשבתי שהגייז הדתיים תולים את תקוותם דווקא ברב שרלו, לא? נחמד אם יש עוד רב שמרגיש קצת "מחוייב" לנושא.

colourful

New member
טוב אז

אני כבר שמעתי את כל הנאום כולו, בשבת (מצווה לשמוע דברי תורה בשבת, לא?
) ואני לא ממש מרגישה שמפה תצמח הישועה של ההומוסקסואלים הדתיים. אולי ההתייחסות עדיפה על התעלמות, (המורה לאנגלית שלי היה תמיד אומר: I rather be hated than ignore) אבל בסה"כ לדעתו של הרב אבינר נטייה הומוסקסואלית שקולה כנגד מחשבות רעות אחרות שאדם אמור להתגבר עליהן, כגון, רצח, בגידה וכו' שזה, לא נראה לי מקדם אף אחד לשום מקום. ואגב, אם אני לא טועה, הרבה אבינר הוא זה שעומד בראש אירגון "עצת נפש" הידוע לשימצה.

טרודי

New member
מסכימה איתך

להגיד (תמצות של 21 דקות) "יש מי שיצר הרע שלו גורם לו להימשך לנשים מלבד אישתו, ויש מי שיצר הרע שלו גורם לו להימשך לגברים, ולא צריך לעשות מזה עניין, צריך פשוט להתגבר על זה. ואם קשה מדי, אפשר ללכת לפסיכולוג ירא-שמיים ולהפטר מזה" נראה לי טריויאליזציה של בעיה קשה שיש להומואים הדתיים.

לא התכוונתי שמה שהוא אמר זה טוב חוח

אבל... תפיסת העולם שלו כ"כ גרועה.יש לא אמירות כל כך שניות במחלוקת ודרכם הוא מסביר למה זה אסור.ואת תפיסת העולם שלו אנחנו רואים בעוד מקומות. אבל כשבציבור הדתי מדברים על משהו אפילו בזלזול זאת התחלה של השלמה כשאני הייתי באולפנא התיחסו לפמיניזים כאילו זה סוף העולם. ומשהי שלמדה איתי אז אמרה לי את תראי שעוד 10 שנים יהיה פמיניזים דתי והיא צדקה. (ובגלל זה החלטתי שהיא מספיק חכמה בשביל שאני יגדל איתה ילדים). מה שאני מנסה להגיד שעצת נפש וכל השיעורים המגוחכים האלו לאט לאט מטפטפים את התופעה. לפני כמה שנים אמרו אצלינו אין כאלה. הומואים נמצאים רק בעולם החילוני. היום הם מבינים שזה נמצא בכל מקום.

ציטוטים נבחרים מהשיעור

1. הוא מודה שזה מלידה. או לפחות לא מכחיש 2. התורה אסרה את זה כי זה קיים והיה קיים גם בימי התורה. (התורה לא כותבת על מה שלא קיים למשל התורה לא מצווה על נשים את מצוות פרו ורבו כי במילא הם רוצות את זה. (אחר כך הוא יסביר בשיעור אחר שאין להם מספיק מצוות ולכן הן עומדות בתור אחרי גברים בהצלת אדם ) 3. פסיכולוג חילוני נותן עיצות מסמרות שיער 4. פסיכולוג ירא שמיים (כנראה יש לו מד יראות שמיים) נותן עצות טובות - (ממתי פסיכוליג נותן עיצות) 5. אחרי כמה זמן כולם גרושים אמוציונלית כלומר כל הזוגות ממילא רבים כל הזמן וכבר לא כל כך אוהבים אז אין בעיה להומו להתחתן עם אשה שהוא לא אוהב

Freeda

New member
כלל אצבע

חבל לנסות להסביר טיפשות ע"י שימוש בהיגיון - הוא ייהרס מהקורוזיה
יערה

Freeda

New member
שלוח באהבה ../images/Emo24.gif לשימוש הכלל

אגב - במקור ניסחתי את הכלל באנגלית, לטובת פורום TG-haven: Don't attempt to explain stupidity with logics - the logics will corrode
יערה

אבא גאה

New member
אייי, הרגת אותי

"התרכיז". יעני אם מערבבים עם הרבה מים מקבלים טיפשות
אני אשתדל לזכור.

אורי 0

New member
הוא לא טיפש

ואני מוכרח להסכים איתו:
מה שהוא אומר זה בעצם: רבותי התורה לא נכתבה על ידי בני אדם, התורה זה רשימת פקודות של אלוהים. היא לא נועדה להביא לכם אושר. אלוהים שולט בעולם, הוא כל-יכול (למה שהוא אלוהים), מותר לו לתת לכם פקודות כרצונו ואתם צריכים לתקתק ביצוע. אתם סובלים מזה? בעיה שלכם, כולם סובלים: החיים הם חרא, אהבה זה דבר זמני, וממילא הסבל שלכם לא צריך לענין את אלוהים. מי אתם שתגידו לו מה לעשות. סוף "ציטוט". העמדה שלו מאוד דומה לעמדה של ליבוביץ', שהיה אומר (נא לחקות פה חסר שינים וקול עולה ויורד, מצווח כסירנה צרודה) מה א-תם חושבים [ירידה עד סף לחישה] אלו-הים זה מז-כיר הס-תד-רות?!! {שיא הצרחה) מח-לק ימי מ-נו-חהשבו-עיים [למניעת נזק לעור התוף, נא לסתום אוזניים]??!! התורה לפי ליבוביץ היא לא ענין מוסרי - היא ענין של מילוי הוראות של סמכות מוחלטת. לא מתאים לכם? "מה העבודה הזאת לכם?" ומצד שני (אצלי יש תמיד שני צדדים, בדרך כלל שלושה..) ליבוביץ כן היה בנאדם מוסרי, למרות שהוא בפני עצמו הכחיש את זה, הוא פשוט קם וצעק על כל עוול. כשהוא לא הסכים עם משהו או עם מישהו הוא היה פשוט אומר את זה בצורה מאוד בוטה, אבל אם מישהו ביקש ממנו עזרה או פנה אליו הוא ענה לו בכל הענוה והצניעות. למרות שבמקרה המסוים הזה הדעה שלו היתה מן הסתם אותה דעה. אבינר הוא לא בדיוק כזה. בשם התורה הוא בהחלט תומך בחוסר מוסר (אוקי פה נכנסת הפוליטיקה). וחוץ מזה פה הוא ממש צוחק ולועג לאנשים עם בעיות כאלה ואחרות. אינטרסקסים וכל מיני כאלה. דבר שליבוביץ לא היה עושה לדעתי בחיים, מה שקוראים "חכם על חלשים". הדבר הזה פוסל אותו אינסטינקטיבית בעיני, יותר מדעותיו בענין כזה או אחר.

למעלה