בוקר טוב!

n i v m

New member
בוקר טוב!

כבר העליתי את הנושא הזה פה פעם ואני אשמח לתגובות- אז ככה- הפינאל קאט לפי מה שאני שמעתי ממנו והקשבתי לו, הוא אלבום מאוד מתוכנן, ומאוד מדוייק, לא כמו באלבומים אחרים, החומה למשל(למרות ששניהם תחת ווטרס)שיש פתאום קטעים מפתיעים,הוא גם לא פסיכודלי כמו אלבומים אחרים. הוא מאוד מזכיר לי מבנה של יצירות קלאסיות, הכל כתוב על הנייר ובלי שום סולואים מיותרים. אני היחיד שחושב ככה?

מצטער, לא שמעתי את כל הפיינל קאט

שמעתי רק את הפלטצ'ר ממוריאל הום, והוא אכן מתאים לתבנית שציינת. בכל מקרה, הנה, הקפצתי בשבילך.

ממש לא הצלחתי להתחבר

לאלבום הזה. נשמע לי כמו גיבוב שטויות משעממות של ווטרס. עם הרבה רעש מציק.

edlessme

New member
דווקא אני כן...

והוא לא כל כך משעמם.. ורק שתדע שהרעש הזה מדוגם לעשות לך סיבובים מסביב לראש...(איזה משהוא שאיזה דוקטור המציא...)...

../images/Emo24.gif ברוכה הבאה

חדשה כאן, נכון? אנא קחי כסא... בעצם אני רואה שכבר לקחת אחד.... נשמח אם תשתתפי בדיוני פורומנו הקט.

erezsh

New member
הפיינל קאט

אלבום חביב למדי. יש בו מוטיבים מוזיקליים נחמדים, קטעים של מוזיקה טובה פה ושם. מוטיב מאוד בולט בו הוא המעבר החד ממוזיקה שקטה למוזיקה רועשת (אבל בכל זאת מאופקת - אכן לא תמצא סולואים משתוללים או רעש מתמשך). הקונטרסטיות הזאת מאוד אופיינית ליצירות קלאסיות. דווקא המעברים החדים האלה משולבים במוטיבים המוזיקליים המתאימים יכולים לגרום לרעד מדי פעם, מהסוג שמקבלים השיין און. המוזיקה מבוצעת בכלים מאוד "סטנדרטיים", כלומר בעיקר גיטרה, פסנתר, קצת תופים פה ושם ורק כדי להוסיף קצת יללות גם הגיטרה החשמלית מצטרפת מדי פעם, אבל בצלילים די מלודיים. עבור ה"אפקטים המיוחדים" הפלויד דווקא נעזרים בקולות כמו צחוק (כבר אמרתי שיין און? וקיים גם בדארק סייד), ברעשי רקע של מכוניות, ברעשי רקע של סתם קהל אנשים (אמרתי כבר דארק סייד?) ועוד כל מיני חריקות למיניהן שלא קשורות יותר מדי לאלקטרוניקה. "צלילים יבשים" אפשר לומר. כמובן שרוב האלבום מורכב משירה. וגם את זה, לדעתי, הם (כלומר ווטרס) עושים לא רע בכלל. גם הטקסט לא רע בכלל, ולמען האמת הרבה פחות אגוצנטרי מהחומה. אפשר לומר שהאלבום משתדל להיות פחות או יותר קלאסי, אבל להשוות אותו ממש ליצירה קלאסית, זה קצת רחוק מהמציאות.

meandmeandme

New member
מסכים איתך (כמעט) לחלוטין

לדעתי מבחינת טקסט ואטרס קיבל מין בוסט באנימלס ואז היה קצת עייף (אך מעט אגוצנטרי) ובפיינאל קאט יש מגמת שיפור כזו או אחרת. אני יקצין ויגיד שאהבתי את האלבום הזה מאוד.

hubash

New member
אתם ממעיטים בערכו של האלבום הזה

בדרך כלל אני לא משתתף פעיל בפורומים אבל לאחר שראיתי את קטילת האלבום החלטתי להגן עליו ולהגיד שלפי דעתי הוא אחד הטובים של פינק פלויד ומאוד כיף לשמוע אותו כטראק אחד מתמשך. יש גם קטעים מאוד עצובים בשיר הזה שמדברים על מלחה"ע השניה והזעקות שבוקעות מהרמקולים שלי מרעידות לי את הלב

hubash

New member
הכל תלוי כמה זמן פנוי יהיה לי

אבל אם כבר אני פה תמיד רציתי לדעת מה בדיוק (!) עומד מאחורי כל אלבום בכלל והשירים בפרט של פינק פלויד . אני יודע שחלקם מדברים על מלחמת העולם השניה . אבל אם מישהו יודע יותר פרטים אשמח לשמוע. במיוחד מה עומד מאחורי האלבום החומה ששמעתי כבר כמה פרשנויות אליו אך אשמח לשמוע עוד כמה

בשרשור אחר בעמוד הזה נמצאת

התחלת פרוייקט השירים והאלבומים, בו נסקור את כל אלבומי ושירי הלהקה. אתה מוזמן לקחת בו חלק. באשר ל"החומה" - אני ממליצה לך לקרוא שרשורים בעמודים קודמים, בהם נדונו שאלות רבות בקשר לאלבום.

erezsh

New member
הבנת אותי לא נכון

אני מאוד אוהב את האלבום הזה. קניתי אותו לפני וויש יו, לפני אנימלס, לפני פולס, וכו'.

למעלה