בוקר טוב

גק2

New member
בוקר טוב

שלום איתי מה קורה? האם ראית שהוספתי מילה אונומטופאית נוספת? ועוד - האם אומרים שלט עם קמץ ב- ש או עם שווא ב- ש?

or99

New member
לא זה ולא זה...

בפתח: שַׁלַּט. ולפי רב מילים הצורה הנכונה היא שַׁלַּט רַחַק ולא שלט רחוק. אז מה אם שלמה ארצי אמר...

אורD

New member
דווקא אפשר לסמוך על שלמה ארצי

בשירים שלו לגבי שפה תקנית. חוץ מבמקרה הזה אם אבן שושן אומר...

Yuvalenko

New member
הבאתם לי רעיון גדול ../images/Emo26.gif

למנות את כל השירים הידועים שיש בהם טעות לשונית, בשיר עצמו הכוונה. עולים לי בראש כמה וכמה, אבל אני אתן רק אחד, נשאיר לכם את ה"עונג" : משינה - אחכה לך בשדות - "התיאור שלך לוטה בערפל" - הצורה התיקנית היא: התיאור שלך לוט בערפל!

אִיתַי

New member
שירו של צנחן ../images/Emo8.gif

"אני לבד וְהַמִּצְנָח". צריך להיות "מַצְנֵחַ".

Dynamo1929

New member
"שיר המספרים" של הדג נחש

כמעט בכל מספר יש לו/להם טעות...

Dynamo1929

New member
"שיר המספרים" של הדג נחש

כמעט בכל מספר יש לו/להם טעות...

פעם שמעתי סברה שהם עשו זאת בכוונה

על מנת לשקף את תרבות הנוער של היום ולא כי הם לא ידעו את הצורה הנכונה (על אף שאני מפקפק בזה שהם ידעו...
).

Dynamo1929

New member
לדעתי

זה תירוץ עלוב לכך שהם לא יודעים לשון בגרוש... ובכלל, אני אישית לא אוהב את הלהקה הזאת ובמיוחד את השיר האחרון שלהם שלא מפסיקים להשמיע ברדיו, "שיר הסטיקר" (אם אינני טועה). כל כך הרבה שטויות נאמרות בשיר הזה...

ייתכן בהחלט שזהו תירוץ, במיוחד

מהסיבה שהם עצמם אמרו זאת בראיון לעיתון (ידיעות אחרונות, כמדומני) והסברה היא לא מהאוויר. בכל מקרה, אי אפשר להעביר כל שיר דרך עורכת לשונית. גם בשירים באנגלית יש המון טעויות - במיוחד של להקות מהסוג הזה.

Dynamo1929

New member
בסדר,

אבל אני מצפה שבדברים טריוויאלים כאלה הם כן ידייקו. אני לא מדבר על דקדקנות יתר כמו לדוגמא (או "לדוגמה", למקפידים), לשמוע הבדל בין ההגייה של ע' וא', או הבדל בין "קמץ" ל"פתח"...

ggיפה

New member
"אלף כבאים"

בשיר המפורסם ששר גידי גוב הוא חוזר בפזמון על שגיאה בהגייה של המילה -"מגיע"במקום magia הוא מבטא megia.

BatHell

New member
רעיון מצויין!

בקשה לאיתי: נפתח שרשור חדש?... יכול לשמש כטאג ליין מצויין! :)

אִיתַי

New member
בכיף../images/Emo70.gif

את מוזמנת לפתוח שרשור חדש, ואני אצרף אותו לטאגליינס.

BatHell

New member
תשובה

נראה לי שהתשובה הנכונה היא: אם אומרים 'שלט' בלי סמיכות, אז זה שַלט. אם ישנה סמיכות, כמו 'שלט טלוויזיה', מתבצע חוק חיטוף וזה הופך לשְלט.

Yuvalenko

New member
לא לא לא לא...

זה בדיוק מה שנאמר - ישנו דגש חזק תבניתי בל', משקל "קטּל", ולכן ההברה הראשונה סגורה, ולא תיחטף. אולם אני חייב לציין שבדקתי כעת במילון, בחלק ה"מילואים" שלו כתוב שלט-רחוק, בסמיכות, כאשר אין דגש בל', ואכן חל חוק החיטוף. ככל הנראה זו אכן הצורה הנכונה!

or99

New member
אני בדקתי ברב-מילים...

וכך גם במאגר המונחים של האקדמיה במילון קשר אלקטרוניקה (תש"ל), 1970: שַׁלַּט רַחַק (רחק - במלעיל כמו שַׁעַר). ׂ המושג שלט רחוק גם לא נראה נכון בפני עצמו, משום שהשלט הוא לא רחוק, אלא הוא שולט מרחוק.

למעלה