בוקר טוב :)

בוקר טוב :)

שלום!! אני רוצה להשכיר דירה ואני לא מבינה בזה כלום!!! כלום אני מתכוונת כלום אין לי שמץ של מושג הכל חדש בשבילי ת´אמת !! צריך לעשות חוזה? אם אני מדברת עם אנשים ומצטרפת לדירה שיש שם לדודמא שני שותפים אני צריכה לעשות עם כולם חוזה?? איך זה מסתדר מבחינה כספית איזה הסדרים ?? צריך לשלם ועד בית? ארנונה זה סמטוחה אחת גדולה בשבילי ואני מצידי קחו כסף מזומן ותנו לי שקט בכל שאר הדברים!!! אני דיי רוצה לגור במושב ליד תל אביב <שיהיה לי גם ת'שקט וגם קרוב לי לכל מה שאני צריכה שזה תל אביב> אבל יש גם אפשרות לתל אביב!! אין לי הרבה דרישות לגבי המושב רק שיהיה קרוב לתל אביב ושיהיה תחבורה ציבורית <בעיות חנייה תל אביב> וכמובן שאני צריכה שותף < או שניים למרות שאני יכולה להתחיל לגור לבד בחדר או חדר וחצי!! > יש לכם איזה רעיון?? כי ממש לא מצאתי כמעט פירסומים על מושב ואם אני מוצאת אז זה למכירה!! אז איזה אזור אתם חושבים שמבחינה גראפית כדאי לגור בתל אביב וגם לא עולה הכי יקר שיש?? <כמה שתל אביב יכול להיות לא יקר> שיהיה בנוני ככה אזור לא רע אבל לא איזה חור!!! תודה על העזרה!!

אם את רוצה תשובות ממוקדות

אז כדאי שתוסיפי כמה פרטים על עצמך: בת כמה את? באיזה תקציב חודשי מדובר? כדאי שתדעי שברוב המושבים הקרובים לתל-אביב: א' - שכר הדירה יקר, אפילו יקר מאוד בהתחשב בכך שכולם רוצים לגור באזור שקט אבל מרכזי. ב' - אין תחבורה ציבורית תכופה, אלא רק פעם-פעמיים ביום לפעמים גם זה לא. ג' - דירות עם שותפים כמעט בלתי אפשרי למצוא במושב. ד' - בכלל מאוד קשה למצוא דירות במושב, שוכרים נוטים להישאר בהן תקופות ארוכות, הידיעה על פינוי דירה עוברת מפה לאוזן ובדר"כ הן בכלל לא מגיעות לעיתונים אלא מפורסמות על גבי לוחוח מודעות בצרכניית המושב. השיטה הכי מקובלת במושבים מבוקשים זה שהמעוניינים לשכור תולים מודעות שהם מחפשים דירה באזור ובעלי הדירות מתקשרים אליהם. ועוד כדאי שתדעי: שכשמשכירים דירה חייבים לעשות חוזה בכתב עם בעלי הבית. אבל עוד לפני החוזה יש צורך לשבת עם תחשיב הוצאות והכנסות ולראות אם את מסוגלת להחזיק דירה משלך. ובאיזה סכומים. כאמור, אם את רוצה תשובה ממוקדת יותר, אז יש צורך בפרטים.

קודם תודה על העזרה :)

יש כסףאז שם זאת לא הבעיה!!! רשמתי שאני לא רוצה מקום יקר בתל אביב כי אני לא אוהבת סביבות של צפונים בואי נגדיר את זה ככה!! כן התחבורה הציבורית קצת מפריעה לי במיוחד כי אי אפשר בלי זה!! אבל בגלל שאני יהיה 89 אחוז מהזמן בתל אביב הכל אבל הכל הדברים שאני צריכה שם זה אומר שאני רוצה לחזור הביתה צריך קצת שקט !! אני יהיה בתל אביב מהבוקר <כן עוד מעט אני עפה> עד הלילה !! אז אני רוצה לקום לבוקר בוקר לשקט ובלילה שגם יהיה נחמד :) אז בואי נדבר על החוזה מה החוזה אומר זה שאני חותמת על חוזה זה בלי או עם ערוב עורך דין?? אני הבנתי שהמושב הכי קרוב לתל אביב הוא רשפון 15 דקות מתל אביב <נסיעה כמובן> מה זה תחשיב הוצאות והכנסות?? ומה זה בדיוק אומר להחזיק דירה משלי?? בעיה של כסף באמת אין לי!!! מה שמטריד אותי זה החוסר ידע שלי בכל שאר הדברים שמתלווים וזה כולל הכל!!

:)

אני מבחנתי רציני מעדיפה שיקחו כסף על חצי שנה <כי יש לי את הכסף> שיעזבו אותי מחוזים מבלאגן באמת שבשבילי זה רק כאב ראש!!! מה עוד צריך לשלם ארנונה? חשמל? טלפון? אין לי מה לעשות אם טלפון.. אז נוריד את זה!! שותפים זה ניראה לי יותר קל כי אני אוהבת פשוט קחו את הכסף ותעזבו אותי בשקט!! חחח..

קצת מידע

מה שכדאי להבין לפני שמתחילים עם ענייני שכירת דירה, לא משנה היכן, זה שזה לא רק עניין של לתת למישהו כסף ושהוא ייתן לך קורת גג. כשאת שוכרת דירה, מישהו מעביר לידיך נכס - ומצפה ממך לדאוג לו. החוזה בא להסדיר את החובות והזכויות של כל צד במערכת יחסים הזו - וגם לך יש אינטרס בו, לא פחות מלמשכיר: נניח נתת המון כסף למשכיר, מבלי לחתום על חוזה. יופי, יש לך דירה. חודש אח"כ הוא מביא משטרה להעיף אותך כי התנחלת לו בבית. איזו הגנה יש לך?(תשובה : אין לך.). מדבריך את נשמעת מאוד צעירה, כך שייתכן שמה שיעצור אותך זה לא העניין הכלכלי, אלא המוכנות הנפשית לסוג כזה של אחריות. אם בכל מקרה את נחושה בדעתך להתקדם עם העניין, תיאלתי להיאזר בסבלנות וללמוד דבר או שניים לפני שאת מוסרת את הכסף שלך לאנשים אחרים. במאמרי הפורום ישנו מאמר עם הכותרת "הערכת עלויות". כשמו כן הוא - הוא מסביר אילו חשבונות צפויים לך בדירה ונותן הערכה גסה לכמה זה יוצא. כל החשבונות הללו יהיו תחת אחריותך, וזה אומר לדאוג לשלם אותם באופן קבוע בזמן.

בוקר טוב!!!!

ברור שלא התכוונתי ברצינות אבל רק הסברתי את הכוונת שלי לא להסתבך יותר מידי!!! את צודקת בעיניין של חוזה למרות שלא חשבתי ככה <אני מאוד נאיבית לפעמים> לא חשבתי שבעל בית שמביאים לו כסף והכל בסדר <ואני לא הורסת לו ת'רכוש> פתאום יקרא למשטרה שיתנחלתי לו בבית!! <אנשים עד כדי כך רעים?> אין מה לעשות בגלל זה אני פה לדעת ובחוץ אני ילמד מנסיון!! קשה לי אם הסוג הזה של האחריות למרות שאני לא יהיה כל כך הרבה זמן בבית אבל אני חייבת בית!! קראתי את המאמר לא שמתי לב עליו בהתחלה!! :) היה נחמד לקרוא.. זה הסביר לי מה כל דבר !! אני יקשיב ליעל ויסע לכל המושבים וירשום שם פתק כמו שרשמת לי שזה עובר מפה לאוזן..!! אז במושב אין ועד בית?? איך זה הולך?? אם אני לא צריכה טלפון <אני רוב הזמן בתל אביב יש לי שם קו חופשי אין לי הרבה מה לעשות עם טלפון> מקסימום אני תמיד ישאיר אפשרות פתוחה!! טוב אני ירשום לך מסר אישי יעל!!! וכללית למי מביאים את כל התשלומים האלה?? זה משנה אם זה מושב, עיר או איזה עיר למי מגיעים התשלומים ואיך?? :) תודה!!

*למי מגיעים

ברור שארנונה לערייה וכו וכו.. אבל השתכוונה למי מגיעים הכוונה שלי היתה למי אני מביאה אותם אם זה תלוי באיפה שאני מתגוררת??

אגב..לגביי רשפון...

חברה שלי טובה ,יעלי בר זוהר...גרה שם ביחד עם חבר טוב שלי,גיא... אז אני אוכל לשאול אותה קצת דברים לגביי רישפון. אם את רוצה. :) :) בשמחה. בפעמים שהייתי שם אז מדובר ממש במושב על רמה. אמרת שאת לא אוהבת צפונים..אבל יש שם תחושה כזו. היא לא היחידה שגרה שם,אגב. (מבחינת מפורסמים וכאלה). אז לא נראה לי שתאהבי את רשפון.

למעלה