בוקר טוב

בוקר טוב

אני חדשה פה בפורום ויש לי שתי שאלות בנוגע לחרוזי פימו. הראשונה קשורה לשלב הצמצום, המון!!! חומר מתבזבז לי בשלב זה (עיוותים בקצוות הגליל). בסופו של דבר יש גליל נחמד ויפה אבל תוך כדי עיוות של מלאן חומר, זה הגיוני? שאלה שנייה קשורה לחוט סיליקון שאני משחילה עליו. התחלתי עם 0.5 אבל נראה לי שהוא דק מדי. אתמול קניתי 0.8 וזה כבר נראה לי עבה מדי. יש המלצות? חוצמזה יש לכם פה פורום מקסים שמאד נעזרתי בו בשלבי הלימוד הראשוניים (ועדיין).

ravidb79

New member
תשובות:

1. לגבי צמצום: בכל גליל יהיו קצוות מעוותים, עם הזמן תלמדי לצמצם בצורה פחות בזבזנית. חשוב לשמור על הנקניק ישר! לא לגלגל על משטח העבודה! ולא ליצור רוטציה בנקניק שגורם לעיוות הדוגמא הפנימית יש כמה דברים לעשות מהשאריות, ואני דווקא אוהבת שהן נשארות 2. אני משחילה את החרוזים על חוט סיליקון בעובי 0.8 מ"מ, את החור אני מנקבת עם קיסם. מסיימת בארבעה/שלושה קשרים מתוחים וזהו! אני מזמינה אואתך לבקר באתר שלי לראות עבודות בגלריה ולהתרשם מתוצרים מגלילים בטכניקה לניצול שאריות: "סט דרמטי" + "צמיד אבסטרקטי" + מאפרה וכו' הרבה הצלחה
רביד

תודה על התשובה

שאלתי את אותה שאלה גם בפורום של אמנות שימושית ויעצו לי להשתמש בפרספקס משני צידי הגליל, אבל פתאום נראה לי שלא ברור לי מאיזה צדדים. הרי בתחילה יש לי "פלטה" עבה על השולח. ואני מצמצמת מצידיה. אני בשמחה אבקר בגלריה. מקווה בקרוב לשתף בעבודות בכדי לקבל פידבק.

אשמח לתגובה

בנוגע לשיטת הצמצום עם הפרספקס. וגם לקבל עיצות ושיטות נוספות לגבי דרך טובה לצמצום הגליל תוך כדי בזבוז מינימום חומר

ravidb79

New member
יש צד אחת שצמוד לשולחן ואחר

שבו רואים את חתך הדוגמא חשוף. את יכולה להניח על שני הקצוות פרספקט או זכוכית ולהתחיל לצמצם. גם לי יש גלילים נמוכים בגובה 2 ס"מ / 1.5 ס"מ / 3. ס"מ בהתחלה אך לא אוהבת את שיטת הצמצום עם הזכוכית. בהצלחה רביד

למעלה