בוקר טוב

בוקר טוב

אני בת 25 ורוצה להוריד במישקל , אני אוכלת כ-1200 קלוריות ביום ואפילו פחות , כל יום אני עושה 3 פעמים הליכה של 30 דק' בערך עם הכלבה שלי (איזה מזל שיש כלב) ואני לא יורדת במישקל , וזה מעצבן אני אוכלת ארוחות מסודרות במקום לאכול ממתקים או לחטוף אני אוכלת ירקות או פירות ,(אני יודעת שבפרי יש המון סוכרים אז אני מאזנת את זה ) חבר שלי טוען שאולי יש לי בעיות בבלוטות התריס , האם זה הגיוני??

בעיה בבלוטה?

ייתכן שהחבר שלך צודק. בכל מקרה אם את מתקשה זה המקום לפנות לייעוץ מקצועי שיבחן את סדר היום שלך ואת הצריכה שלך הקלורית ויוודא מהם הצרכים שלך ותקבלי הנחיות לתריט מתאים. בהצלחה.

25lee

New member
לרוני ברוך הדיאטנית,שאלה על הבלוטה

לאחותי יש גם כן בעיה בבלוטת התריס רק שאצלה זה גורם לירידה חמורה במשקל, היא נמצאת בתת משקל והאמת שהיא אוכלת מהכל ובכמות יפה אבל לא מצליחה לעלות, היא מטופלת בכדורים בד בבד עם תזונה מתאימה, האם התרופות שהיא לוקחת הם באמת לכל החיים?... היא לא תוכל לעשות הפסקה בכדורים, במידה ותצליח לעלות במשקל?.. תודה מראש

alon711

New member
תקשיבי

בלוטת התריס,ברמה העקרונית, אחראית על כל ה"אנרגטיקה", רמה מטבולית של הגוף באמצעות הורמון שהיא מפרישה (טירוקסין). עודף פעילות (היפר-תירואידיזם) של בלוטת התריס מתבטאית ברמה מטבלית גבוהה מדי, אשר גורמת לחוסר יכולת לעלות במשקל/משקל נמוך מדי. זה מה שיש, ככל הנראה, לאחותך. במקרה ההפוך, חוסר בפעילות תקינה של הבלוטה או בהורמון המופרש ממנה (היפו-תירואידיזם) מתבטא דווקא במשק קלורי חסכוני במיוחד, רמה מטבולית נמוכה הגורמת להשמנה.

למעלה