בוקר טוב!

THE GREEN DAY

New member
בוקר טוב!

אני צריכה את המשל על האדם שטובע , ומציאים לעזור לו והוא כל הזמן מחפש את עזרת הקב"ה ולא רוצה להיעזר בכל עזר האלה אלא רק לקבל עזרה ישירה של ה' .. מישהו יודע על מה אני מדברת ? זה דחוף...

bios

New member
אני יודע על מה את מדברת

אני לא יודע איפה בדיוק למצוא את זה, אבל נראה לי שאת בעצמך מכירה את כל הסיפור. אז למה שלא תכתבי אותו מחדש ותספרי אותו? את לא חייבת את הנוסח המדויק בשביל להעביר את המסר...

Tukon

New member
אני מתנדב - זו בעצם בדיחה ../images/Emo132.gif

בכפר ליד נהר גר צדיק ידוע, אין צדיק ממנו בכל המדינה. יום אחד עלה הנהר על גדותיו ושיטפון עז החל להציף את ביתי הכפר נכנסו השכנים ואמרו לו, צדיק ברח השיטפון מסוכן אמר הצדיק אני סומך על אלוהים הוא כבר יעזור לי המים עלו והציפו את בית הצדיק, סירה עם אנשי הצלה פנתה אליו שיעזוב מייד את ביתו כי עלול הוא לטבוע. ענה הצדיק אני סומך על אלוהים הוא לא ייתן לי לטבוע. המים הציפו את הבית והצדיק נאלץ לעלות אל גג ביתו. מסוק הצלה שלשל סולם חבלים לצדיק, אך הצדיק בשלו, מסרב להתפנות בטענה שאלוהים יציל אותו לבסוף טבע הצדיק. כשהגיע לגן עדן בקש מייד להיכנס למשרד של אלוהים אלוהים קיבל אותו מייד (הוא היה הצדיק החביב עליו) הצדיק החל מתלונן. למה נתת לי לטבוע, איך זה שלא עזרתה לי, נטשת אותי ברגע שהכי הייתי זקוק לך ענה אלוהים: שלחתי לך את השכנים שלך, לא הסכמתה שלחתי לך סירה, דחית שלחתי לך מסוק, סירבת מה אתה רצית שאעשה עוד...

tmaz

New member
יש לבדיחה הזאת המון גרסאות

(למשל על חולה סרטן שאלוהים שולח לו מנתח, רדיולוג ודיאטנית) וכולן נכונות. כל פעם מישהו אחר ממציא גרסה חדשה שמדגישה סיטואציה אחרת. אולי תמציאי גרסה חדשה? כל המרבה - הרי זה משובח

למעלה