בוקר טוב

אופ 1

New member
בוקר טוב

אני לא יודעת אם הגעתי למקום הנכון. מקווה שכן ושתוכלו לתת לי טיפים. אז ככה. אני בת 23 ויש לי בעייה עם אנגלית. האוצר מילים שלי ממש מצומצם וכשאני קוראת סיפור באמגלית אני כמעט ולא מבינה כלום.העניין שנוצר לי פחד מהמקצוע.אני מעוניינת לשפר את האנגלית שלי אבל אני לא יודעת מהיכן להתחיל. אני קוראת טקסט לדוגמא וצריכה לפרש כמעט את כולו כך שזה דיי מייאש אותי. יש למישהו אולי פיתרון? ודבר נוסף אם מישהו מכיר ספרים שיכולים לעזור לי לשפר את האנגלית שלי.חשוב שהספרים לא יהיו ברמה גבוהה.אשמח לקבל כול עצה. תודה רבה והמשך יום נעים

unita

New member
מכירה..

האמת היא שאצלי, הדרך הכי טובה להעשיר את אוצר המילים, הייתה לראות סרטים באנגלית. כשהייתי שומעת משפט ורואה את התרגום למטה, היית לומדת מילים חדשות. אבל אני מניחה שזה מאוד אינדיבידואלי... גם לשמוע קטעי שמע באנגלית קצת עזר לי.

ישנם ספרונים באנגלית המתחילים

מרמה אחת עד רמה 7 או שמונה. מבחר הספרונים בכל רמה הם רבים ומתחילים מהקל לקשה אמנם הרמות הראשונות הספרונים הם יותר מיועדים לילדים אבל זאת דרך טובה ללמוד האנגלית.בסיפריות העירוניות העלות השנתית להשאלת ספרים היא מינימלית ויש בהן את כל הספרים ברמות השונות. דבר שני יש את ערוץ סטאר וורלד שזהוא ערוץ עם סדרות וסרטים הדוברים אנגלית ללא תרגום תוכלי לצפות בו אולי בהתחלה לא תביני הרבה אבל עם הזמן תביני יותר דבר נוסף שתוכלי לעשות זה להכין לעצמך מין מחברת מילון כל פעם שאת נתקלת במילה חדשה שאת לא מכירה או מילה קשה את רושמת במחברת אם הפרוש שלה ופשוט לומדת אותה וכל יום עושה חזרה על המילים שרשמת כבר מחסה את התרגום שרשמת ורואה אם זכרת את הפרוש וכך הלאה

אופ 1

New member
אריאלה ממש תודה

בזכותך, אני אוכל לחסוך עכשיו הרבה כסף. חשבתי לקנות ספרונים וממש לא חשבתי על הסיפרייה הציבורית. תודה
והרעיון עם המילון,אימצתי אותו אליי.

שמחה שיכולתי לעזור השיטה עם

הספרונים מאוד עזרה לבן שלי. אמנם הוא יותר קטן ממך (סך הכל כיתה ח). ביסודי הייתה לו בעיה רצינית באנגלית וכיוון שהעדפתי לעבוד איתו קודם על החשבון והעברית לא התייחסתי במיוחד לאנגלית כך שבסוף היסודי לקראת החטיבה נוצר פער עצום בינו לבין השפה והרמה הדרושה לחטיבה.הוא התחיל כיתה ז' בחטיבה כאשר רמת האנגלית שלו הייתה ממש על הפנים כמו שאומרים אם היו צריכים להיות הקבצות בכיתה ז' אז גם בהקבצה ג' הוא לא היה מסתדר והיה תמיד נכשל. בקיצור התחלנו עם הספרונים ובאמת בהתחלה ישבנו ופרשנו כמעט כל מילה ומילה לקח לו לקרוא ספרון של כמה עמודים המון זמן. אבל במשך הזמן למד את המילים והם היו חוזרות על עצמן וכך גם עלה ברמה של הספרונים. מה שטוב בספרונים האלו שגם אם את מתחילה ברמה הכי נמוכה אז גם ברמה הזאת הספרונים הולכים מהקל לקשה עד שאת מסיימת רמה אחת ועוברת לשנייה. בקיצור ספרונים אלו מאוד עזרו לילד וגם לי את האמת הייתי קוראת אותם לפני הילד ואז כשהילד היה נתקל בבעיה כבר ידעתי על מה מדובר כך ששנינו יצאנו נזכרים מהנושא. הבן שלי בנוסף נעזר במורה פרטית. דבר שיכול לעזור גם לך השאלה לאיזה מטרה את צריכה. בהצלחה

אופ 1

New member
האמת שאני צריכה את זה לשתי מטרות

האחת, אני ממש רוצה ללמוד את השפה ולא להיתקל בכול פעם בקשיים ברגע שאני נתקלת באנגלית והשנייה לפסיכומטרי. תודה רבה רבה לך

אופ 1

New member
שירה תודה רבה לך

איך אני יכולה להשיג קטעי שמיעה באנגלית? לא חשבתי על הרעיון הזה.

yaf1

New member
הצעה

בעבר הצלחתי תוך כחודשיים לשפר את האנגלית. התחלתי בלהעביר את הרדיו במשך כל היום לתחנת BBC בהתחלה בלי לעשות כלום רק להתרגל לזמזום השפה. לאחר כמה ימים התחלתי לשים לב למדובר כדי להתרגל יותר לשפה. לאחר מכן הקלטתי קטע (התחלתי עם החדשות כי יותר קל עם נושאים מוכרים) והקשבתי מספר פעמים. ואז נסיתי להבין ולתרגם מלים שלא ידעתי... התחלתי גם לכתוב תוך הקשבה... וכך הלאה. וכך לאחר חודשיים האנגלית השתפרה פלאים בהצלחה

אופ 1

New member
תודה רבה רבה לא חשבתי על זה

אני אאמץ גם את זה.וואי יש לי כול כך הרבה שיטות לימוד.עכשיו לא יהיו לי תירוצים למה לא להתחיל ללמוד

rickysofer1987

New member
נצל"ש- רציתי לשאול איזה שיטות יש

כדי לזכור מילים ופירושים שלהם באנגלית. האנגלית שלי טובה מאוד יחסית אבל במילון אנגלית של הפסיכומטרי יש כל מיני מילים חדשות שמעולם לא שמעתי עליהם ואני מתקשה לזכור את הפירושים(אגב לא הייתה לי שום בעיה עם המילון עברי של הפסיכומטרי). על איזה שיטות אתם יכולים להמליץ? תודה רבה

לכתוב את המילים בצד אחד של הדף

ובצד השני את הפירושים. לקפל את הדף. לעבור על הרשימה ולנסות לזכור מה היה הפירוש. כל פירוש שלא זוכרים - בודקים בצד השני באופן מיידי. כך עוברים על הרשימה (שכוללת בפעם אחת רק 20 מילים, לא יותר..) מספר פעמים. במשך הזמן מעתיקים מילים אחרות (אפשר גם להדפיס ולמחוק ולהוסיף... תנסי.

rickysofer1987

New member
תודה, בעיברית עשיתי את זה עם מילים

שלא הצלחתי לקלוט וזה עזר, כנראה שגם באנגלית אני אצטרך לעשות זאת. בקשר להצעה השניה- אני עושה את זה מאז ומתמיד ואני חודבת שזו דרך נהדרת לשפר את האנגלית, רק שבמילון פסיכומטרי המילים לא כ"כ שימושיות, תודה בכל מקרה!

suki2005

New member
שדרוג של השיטה

לכתוב כל מילה על כרטיס קטן(7*3 ס"מ) וכמו שיונה המליצה, אנגלית בצד אחד עברית בצד השני. כל הכרטיסים באותו גודל, מחוררים ומושחלים על טבעת. אם את נוסעת באוטובוס או ברכבת ,לנצל את הזמן לחזור על הרשימה.(להתייחס לזה כאל משחק) במשך הזמן להוסיף כרטיסים/מילים.

הייתה לי אותה בעיה בצרפתית.

כפתרון מצאתי הרבה חוברות מאוד מצחיקות או מאוד מעניינות של קומיקס למבוגרים. בקומיקס יש מעט מילים ולכן החיפוש במילון לא מאיט כל כך את הקריאה ומשאיר טעם לקרוא. באנגלית קוראים לצורת הכתיבה הזו ''רומנטיק נובל''. נסי לחפש כאלה חוברות באמזון.

למעלה