בוקר טוב:)

בוקר טוב:)

אני צריכה מידע על Potomac Maryland , וכן, אני מחפשת באינטרנט אבל בינתיים מצאתי הרבה מאוד אתרים ובקושי בקושי מידע מלבד מזג אוויר ובתי ספר יסודיים. אז אם אתם יכולים לעזור לי אני אשמח, איפה זה נמצא בדיוק? אוכלוסיה יהודית מרוכזת? אוניברסיטאות טובות באזור? ליד איזו עיר גדולה היא נמצאת? מקומות מיוחדים? מאפיינים מיוחדים? מידע ספיציפי לאזור? תודה מראש! דניאל.

וו'קשה..

איפה זה נמצא בדיוק? פוטומק היא עיר שנמצאת במדינת מרילנד, עיר זו היא חלק ממונטגומרי קאונטי, שנחשב כאחד הקאונטים העשירים בארה"ב. מרחק של כ 3.5 שעות מניו יורק, וכעשרים\עשרים וחמש דקות מוושינגטון הבירה. אוכלוסיה יהודית- ישנם המון יהודים המתגוררים בפוטומק ובערים סמוכות לה, (רוקביל, בת'יסדה וכ'ו), ברוקביל ישנה גם פדרציה יהודית וכן (JCC (JEWISH COMMUNITY CENTER ששם ישנם חוגים\אירועים\חדר כושר. מקומות לצאת- סביר להניח שוושינגטון די סי (עיר הבירה) תוכל לספק לך מקומות מעניינים ומהנים לבלות, כאמור 20 דקות נסיעה. אוניברסיטאות את יכולה למצוא בלי בעיה בגוגל (ג'ורג'טאון ושות'), מזג אויר- קרררר שם מאד בחורף, אבל יותר קר במיין
, חם ומגניב בקיץ. יש עוד שאלות?

תודה ענקית:) קיבלתי בינתיים עוד 3

הצעות עבודה ב- NEW HAVEN, CT WEST ORANGE, NJ MANASSAS, VA משהו מהמקומות האלה נשמע לכם עדיף? תודה, ושבת שלום.

nalini

New member
אם את לא לוקחת את פוטומק,

אני אשמח להחליף אותך:) גם אני הולכת להישאר חודשיים הקיץ להיות נני, והאמת שחצי שעה מפוטומק, אבל עם השכר והתנאים שנראה לי תקבלי שם, עדיף לך לרוץ על זה. תשקלי, נפגש לקפה מדי פעם. לירז

אמת שכרגע פוטמק בעדיפות עליונה,

אני לא יודעת המון על המקום, למעשה אני יודעת עליו ממש קצת, אבל למשפחה שם יש רק ילדה 1 בת 10 וזה נראה לי (בשבילי לפחות) כיף יותר ופחות מלחיץ מלרדוף אחרי בן שנתיים שאפילו לא יכול להגיד מה כואב לו ומה הוא רוצה, זה נורא מלחיץ אותי לא להיות מסוגלת לתקשר עם ילד. אז אני מעדיפה ילדה גדולה יותר למרות שדווקא בגלל זה היא יכולה להיות יותר בעייתית אבל אני אוהבת ילדים וילדות אפילו יותר (סתם כי אני יותר בקטע של וורוד וברביות מאשר פאוור רינגרס וחרבות:) אז בינתתים באמת נראה שניפגש לקפה. כמה זמן את שם כבר? דרך מי נסעת?

לדעתי פוטומק בחירה מצויינת

(לדעתי, הרבה יותר טובה מכל שאר האפשרויות שנתת), האנשים בפוטומק בדרך כלל משדרים קצת יותר "ביזנס" מאשר רגשות\חום\אהבה. אבל יש שם יהודים מ-ק-ס-י-מ-י-ם. (הכרתי שם לא מעט והייתי די מקושר בקהילה שם), אגב, התחבורה הציבורית שם היא לא רעה (במידה ולא תקבלי רכב צמוד), תמיד תוכלי לעלות על האוטובוס שיקח אותך לתחנת המטרו ("רכבת תחתית") ומשם לקחת רכבת לוושינגטון די סי (בתחבורה ציבורית זה יכול לקחת לך כ-40 דקות,שזה ממש לא נורא).

ברור שקראתי!-

אבל כתבת- "בתחבורה ציבורית זה 40 דקות" כמה זמן זה באוטו? (לא ברכבת). :)

אני יודעת:) שמתי ../images/Emo23.gif

בגלל זה, כתבתי קודם כל תודה!:) ואז שאלתי כמה זמן זה באוטו.. לא התכוונתי להישמע...ממ..ככה. סליחה. אני פשוט יודעת שדווקא אוטו כן יהיה לי אז אם כבר אתב יודע מה המרחק נסיעה עניין אותי כמה זמן זה לוקח באוטו, אגב, עדיין לא נכנסתי לכתובת שצירפת, אני אכנס עכשיו, אז תודה, שוב.

אהההה..שכחתי..טוב נו כבר עברו

כמה ימים, ולהגנתי אני יכולה חספור את שעות השינה שלי על יד אחת.. 20 דקות?? זה הכל?:) עוד יותר טוב!!! נורא מעסיק אותי למה 90% מהאנשים אומרים לי לא לסוע, מספרים לי רק דברים רעים, אומרים שאני לא אשרוד.. או שאני ממש ממש תמימה והחיים האלה קשים ברמות מטורפות, או שאנשים שכבר עשו את הטעיות שלהם ולמדו מהם החליטו שהם יודעים הכל וכבר החליטו שמה שהיה טעות עבורם יהיה טעות לכל אחד אחר, כך או כך, הייתי שמחה לקבל הזדמנות לטעות את הטעויות שלי, אין לי מושג למה כתבתי את זה.. אני לא מבקשת תגובה (רק שלא יקפצו עלי עכשיו כמו בפורום השכן..) סתם ככה, יצא לי.. תודה על הכל:) ואני מקווה שלכולם יש איפה לעשות את החג.

DaphneZ

New member
בלי לקפוץ עלייך, באמת

משפט לחיים: "אין חכם כבעל הניסיון", מוכיח את עצמו שוב ושוב. אנשים מספרים לך מנסיונם, או נותנים לך עצות כדי שלך יהיה יותר קל. מספרים לך רק דברים רעים? כי אין כל כך דברים טובים לספר על העבודה, וחזרו על זה שוב ושוב. זה צריך להעסיק אותך כי לרוב האנשים פה אין אג'נדה. כן, אפילו לי אין אג'נדה. אם תסעי או לא תסעי לא ישפיע על חיי בשום אופן וצורה. שוב, את שאלת וקיבלת תשובות. לא תמיד התשובות שנקבל יהיו מה שנרצה לשמוע, אבל אלה החיים. אני יכולה לדבר בשם עצמי כשאני אומרת שאני לא החלטתי עבור אף אחת אם היא צריכה לנסוע או לא, יש הבדל בין לתת עצה לבין לומר מה לעשות (ואת יודעת טוב מאוד שלא אמרתי לאף אחת לא לנסוע). אף אחד לא מונע ממך את ההזדמנות לנסוע או את ההזדמנות לטעות את הטעויות שלך. אלו החיים שלך בסך הכל. וכמו שאמרתי לך, במידה ואת כן נוסעת, שזה יהיה עם הרבה כסף לכל מקרה שלא יהיה. סעי לשלום, המפתחות בפנים.

אם בסוף את מחליטה על פוטומק

את מוזמנת לשלוח לי מסר. אני גרה לא רחוק. לירז - מה עם העבודה בפרדריק? מחכה לשמוע ממך.

שאלה נוספת,

אני אתחיל ואומר שיש לי שאלה נוספת, ואם מישהו לא מעוניין לענות אני לא אעלב אבל אין צורך לענות לי בכלל, לאלה שישמחו לעזור לי, אני אזכיר, שקיבלתי מספר הצעות עבודה להיות אופר אצל משפחות יהודיות לא ישראליות בארה"ב. אחת ההצעות שקסמו לי מלבד בפוטומק מרילנד (שכבר עזרתם לי בעניין- תודה) נמצאת בMontclair, New Jersey (המשפחה שם נשמעת לי מקסימה יש להם שלישיית בנים בני 9, והייתה להם אותה אופר במשך שנתיים כך שבניגוד לרוב הדעות כנראה שהיא מאוד לא סבלה שם:) מישהו מכיר את האזור? האם יש שם קהילה יהודית מרוכזת? איזה אוניברסיטאות יש באזור? מה מרחק נסיעה באוטו ו באוטובוס לניו יורק? למישהו יש תמונה אפילו? כל פיסת מידע, אפילו לגבי מזג אוויר, אני כמובן מחפשת בגוגל, אבל אני מעוניינת לשמוע דעה ממקור ראשון, תמיד יותר אמין. תודה לעונים! (וגם למי שלא עונה ומכבד את זכותי לשאול) דניאל.

galgal0ne

New member
לא

קהילה ישראלית גדולה אין במונטקלייר, קהילה יהודית גדולה י (אבל לא מסוג היהודים המסתחבקים) באוטו\בוס מדובר על בערך על שעה נסיעה לעיר. יש רכבת במונטקלייר (אם אני לא טועה) המלצה חמה... אם את כ"כ מתלבטת וכ"כ לא יודעת- תבואי לבקר, אולי להכיר את המשפחה, אוי סתם את האיזורים המדוברים. בפורום יש אנשים עם רקעים שונים ודעות שונות- שלא בהכרח יתאימו לשלך. כמו שאמרת- אין כמו מקור ראשון

הלוואי והייתי יכולה לקפוץ לבקר..

אבל אז הכסף שלי יגמר עוד לפני שאני אספיק להגיד פוטומק מרילנד.. :)

nur01

New member
שכר של אופר באנגליה

נשים יקרות! האם מישהי יודעת כמה נהוג לשלם שכר חודשי או שבועי, לעבודת אופר במשרה מלאה באנגליה, ללא חברת אופר מתווכת ולא כולל דמי כיס. המון המון תודה- נורית.

למעלה