בוקר טוב!

בוקר טוב!

אני בבית עם דלקת בגרון וחום שירד עם כדור... רציתי לשאול: במשך הימים למתן אין נזלת אבל ברגע שהוא שוכב לישון הוא מחרחר וקשה לו לנשום והוא "נוחר" ומתעורר הרבה פעמים בלילות. הלילות האלו הפכו כבר ממש לסיוט. ניסיתי לשים לו שמן אקליפטוס בצידי האף וקרבול במגן הראש במיטה ומכשיר האדים דלוק אבל אלו מקילים רק במעט. מישהו היה בסיפור הזה? יש הצעות? ובגלל שבחוץ קרררר וגשום אנחנו נשארים בבית. למורני אין בעיה עם זה כי היא עצמאית והולכת לחוגים, חברות ועוד אבל למתן מש ע מ ם והוא בחיפוש מתמיד של מה לשבור/ללכלך/לטפס/ וכו´... הוא איבד ענין בצעצועיו ואם הוא כבר מסכים לשחק בהם אזי זה רק למעט זמן. גם הוידאו מקולקל עד שמישהו יחליט לקחת אותו לתיקון... יש למישהו הצעות לפעילות מעניינת ויצירתית(ולא מלכלכת) בבית בכדי להעסיקו? תודה מראש, אירית.

פעילויות לבית...

לצחצח ביחד שיניים להכין ארוחת בוקר לאפות עוגה יחד.. לצייר להרכיב פאזל.. לעשות סדר בארון לנקות.. לצפות בקלטות לספר סיפורים לשמוע מוסיקה..לשיר..לרקוד לצבוע..להדפיס מאתרים דמויות אהובות.. להשחיל חרוזים לעשות אמבטיה להתכרבל במיטה.. תהנו ותרגישו טוב.. ותמיד אפשר להזמין חברים!

odeia

New member
אירית, נתחיל עם האף הסתום, לשים

טיפות אף של תינוקות זה נקרא סודיום כלוריד, זה טיפות של מים עם מלח, מעולה לאף סתום. הרבה מים עם לימון. לגילו של מתן מסוכן קרבול וגם שמן אקליפטוס מותר רק רחוק מאוד מהילד עצמו. מקווה שמכשיר האדים שלך הוא עם אדים קרים. פעילות: ספרים, חוברות, לשחק איתו ביחד הרכבות, גזירות, ציורים ועוד כאלו. מה עם שכנים חברים?

למה קרבול מסוכן?

זו לא הפעם הראשונה שאנחנו משתמשים בקרבול. אני לא שמה ישירות על מתן אלא על מגן המיטה בכדי שלא יהיה לזה מגע ישיר עם העור- כי זה אסור אבל מעבר לזה? מה מסוכן בזה? תודה על תשובתך!

odeia

New member
אם זה רחוק וללא מגע עם הילד אז

בסדר, אבל עדיף שמן הדס או אורן שיותר בטוח לילדים, מדובר על שמן אתרי טהור ששמים על מגן הראש או מסגרת המיטה בלבד, בגיל זה של הילד. בקרבול יש חומרים שלא מיועדים לילדים קטנים. כבר לא זוכרת מה יש בו אבל אני זוכרת שזה לא טוב לתינוקות.

למעלה