בוקר טוב..

Betterfly

New member
בוקר טוב..

מה שלומכן? דיווח על מצבכן... אני לאחרונה יותר טוב. יצאתי קצת מהדיכאון וגיליתי שהדיכאון הוא לא "מצב הצבירה שלי", כמו שהאקס שלי גרם לי להאמין. שאני כן מסוגלת להיות חברותית ונעימה, להנות מדברים, להתחבר לעולם. התחלתי קצת לצאת עם בחורים...

ואוו , זה ממש בוקר טוב!!!

יפה לך יקירתי. יש לך איזשהו מבט כולל לאחור שיסביר כמה מהתהליכים שעברת? שלבים? טיפים לעיתות מצוקה?

Betterfly

New member
בשתי מילים- עבודה עצמית

קודם כל, מאוד פחדתי מהמצוקה ומהדיכאון וההתמודדות איתם. בזמן האחרון פשוט קיבלתי אותם. אני בטיפול פסיכולוגי וגם בקוד"א וגם המון שיחות עם אנשים. לאט לאט מתחילים לראות את האור... צריך פשוט להילחם. לדבר על המצוקות, לנתח אותן ולקחת כל יום בנשימה ארוכה. הדבר הכי חשוב שלומדים בקוד"א (רוב הדברים זה משהו שיודעים לבד אבל צריך שמישהו יזכיר לנו אותם...) זה להרפות. אז הרפיתי... קיבלתי את המצב כמות שהוא, בלי לשאול למה ואיך, בלי ללחוץ על עצמי. עשיתי מה שאני יודעת, ולאט לאט זה הלך והשתפר. זה אמנם איטי וארוך ומייאש לפעמים אבל זה לבסוף משתנה. בינתיים עבדתי כמו שאני יודעת והשקעתי, שמרתי על קשר עם חברים ו... זהו. בקטע של פעילויות- לא רואה טעם ללחות על עצמי- מה שיבוא יבוא ובקצב שלי. אז עדיין אני לא בשיאי והרבה פעילויות כרוכות בכאב ובמצוקה (סתם בילוי עם חברים, נניח... המון צביטות לב) אבל יהיה בסדר.

E D G Y

New member
איזה יופי לשמוע....../images/Emo9.gif

היתה לך נקודת מפנה שאת יכולה לשים עליה את האצבע?

אני יכולה להעיד מעצמי

שאין נקודות מפנה. תחושת השיפור היא כל כך איטית שבאמת אפשר לייחס אותה רק לשיגרה המתמשכת של ההתמודדות. אין פתרון אחד ואין היי לייט. ואגב, לי נורא עזרה הנחת היסוד הראשונה של הבודהיזם: על האמת הנאצלת בדבר הסבל הקיים בעולם. הבודהא מניח שהסבל קיים , נקודה. הוא פשוט חלק יסודי מחבילת התיור שלנו בעולם הזה. לכן, אין לנו מה להתקוטט איתו או לחפש את מקורותיו, הוא פשוט קיים שם וצריך לקבל אותו... להרפות קראת לזה? בדיוק.

למעלה