בוקר טופ - יש סקר חדש באויר

TWEETY =^.^=

New member
בוקר טופ - יש סקר חדש באויר

תוצאות הסקר הראשון לשנת 2002 השאלה הייתה,,,לו יכולנו לבחור כיצד ברצוננו להקים את משפחתנו, במה היינו בוחרים? להלן התוצאות: 19 איש הצביאו 36% בחרו בהסכם מראש (7) 52% בחרו להנשא (10) 10% בחרו באחר (2)
האמת שהתוצאות מאוד הפתיעו אותי, מאחר ובפורום הקודם היה דיון על הנושא, וחלק מהבנות הצהירו שהן עדין היו בוחרות בתרומת זרע. בסקר הזה, לא הייתה אפילו אחת שהצביעה עבור תרומת זרע, ולאור הדיון הקודם, זה מאוד מפתיע - נכון
מה שברור הוא,,,שמוסד הנשואין עדין עומד בראש סולם העדפות, או שזה בגלל נורמה חברתית. מה דעתכן

tipid

New member
TWEETY ,איזה כייף לראותך שוב איתנ.

מה שלומך? ובהזדמנות זאת אני רוצה לברך את כל משפחת הפורום בברכת שבת שקטה מבורכת! מלווה בבריאות אושר נחת הנאה שלום ובשורות טובות בברכת סוף שבוע נעים.. מתמר

TWEETY =^.^=

New member
לקרן, הילה ומרציפנית ../images/Emo24.gif

ברוכות הבאות
לביתנו הקט.

tipid

New member
לקרן, הילה ומרציפנית

ברוכות הבאות למשפחתנו ונשמח לשמוע ממכן בכייף ובשמחה.

ELA02

New member
להיות נשוי

לגדל ילדים טובים השניים מהאחד מה לעשות זה חוק. וגם בשביל עצמך עדין שיהיה לך בן זוג בסביבה זה החוק השני ואני לא חושבת שיש מישהו שרוצה להיות לבד

ליהיות נשוי

גם אני רווקה ,המחפשת נואשות תשובה לשאלה האם טובים השניים,,,לגידול אולטימטיבי,של תינוק\עולל בעולם לא תיקשורתי שכזה,הגעתי למסקנה שאכן אותו עוןלל מתוק חייב דמות אסרטיבית ודמות רכה לאיזון נפשו הרכה והנבנת.

TWEETY =^.^=

New member
לבד או ביחד, ביחד או לחוד../images/Emo140.gif

העניין הוא לא בלהיות לבד כן או לא - גמ´אני מאמינה שטובים השנים מהאחד, אך אני בהחלט מפרידה בין הורות לזוגיות ולא חושבת שזה בהכרח צריך להיות פועל יוצא של,,, את שנות ה-20 צריך לנצל למימוש הפנטזיות והחלומות השונים ואז לקראת גיל ה-30 צריך להתחיל להתבסס כדי להכין את הקרקע להקמת משפחה. ואז או שהגענו לשלב זה עם בן זוג או שלאו,,, ואם לא, מתחיל הלחץ והמרוץ נגד הזמן, נגד הנורמות ונגד שבירת המוסכמות. אני מאמינה שברגע שאנחנו ממשות את האמהות שלנו, אנחנו יותר רגועות ולא באות למערכת הזוגית ממקום של לחץ. אני יכולה להעיד מעצמי, שתמיד התחלתי מערכות יחסים בשאלה "הוא מתאים
איזה אבא הוא יהיה
איזה איש משפחה הוא יהיה
איזה מפרנס
והכי חשוב - איזה בן זוג
תמיד הייתי בלחץ, ודפקתי המון מערכות יחסים בגלל הלחץ הנוראי שלי, היום לעומת זאת, כשאני בעיצומו של הליך ההורות שלי, אני עדין נפגשת עם בני המין השני, אך להבדיל מבעבר, אני יותר רגועה ולא שוברת את הראש בשאלות מיותרות, אני לא לחוצה ולא חושבת על הרכבת ועל התחנה הסופית המאוחרת. אני נטו עם בן הזוג ונטו עם הרגשות והפתיחות שלי, אני מרגישה יותר טיבעית ופחות שחקנית ואפילו עם אומץ להגיע לבלינט דייט עם טרנינג ובלי איפור ועם המון המון רוגע שבא בשיא הטבעיות והכייפיות - סופ סופ אני היא אני, סופ סופ, יש לי את האומצ לומר לעצמי, "אני זו אני וזה מה יש ואין טעם להילחץ ולחשוב , מה הוא חושב
האם אני מוצאת חן בעיניו
האם יצא מזה משו
יאללה שזה כבר יגיע, יאללה שזה כבר יבוא,,,אני כבר לא בלחץ ולא שמה
על מה הוא חושב - כי זה מה יש, ומי שירצה אותי, יקח אותי עם הטרניג ובלי האיפור
ועם הילד. ולמה
כי ככה, אני כבר לא לחוצה ואני אהיה כבר אמא, איתו או בלעדיו(אביר החלומות) אז כשזה יבוא, זה יבוא ו ב ג ד ו ל עם ילד או בלעדיו ולא הילד ימנע ממני מלמצוא את החצי השני שלי, אבל עיכוב במציאת החצי השני שלי, עלול למנוע ממני את האמהות שלי. אתמול אמר לי מישהו,,,"אנשים מעדיפים, רווקים ורווקות", אז נכון הוא צודק אבל זה תלוי באיזה גיל - ובגילאים שלנו, כל אחד כבר בא עם התיק שלו ואפשר כבר פחות להיות בררנים ויותר מנוסים ומיודעים לנקודות החשובות והקריטיות שלנו. מקווה שלא סיבכתי את היוצרות
והצלחתי להסביר את האני מאמין שלי. ולראיה, אספר לכם על ארועי אמש, על מנת לנסות ולהמחיש יותר את הנקודה הזו. כיום אני בעיצומו של הטיפול שלי,,, שזה אומר, שאני מזריקה יום יום בשעה X, את ההורמונים להבשלת הזקיקים, שייצרו ביציות, שלימים יהיו לתפארת מדינת ישראל
אתמול נפגשתי לראשונה עם בחור ששוחחתי איתו זה זמן רב. כשקבענו להיפגש, אמרתי לו שבשעה X אני צריכה להיות בקרבת קופת חולים, על מנת לקבל את הזריקה (
אני לא מהמזריקים לבד - אני מתהה מפחד). לציין שהבחור ידע על כוונותי להרות ואיך. בקיצור,,,בשעה X טסנו לקופת החולים על מנת להזריק. הרגשתי סופר טבעי, וסופר כייפ ושמחתי שהוא היה עימי, לא התבישתי ולא התעסקתי במחשבות מיותרות על מה הוא חושב לגבי כל הסיטואציה - כי שוב, ז ה מ ה י ש
כשנפרדנו איש איש לדרכו, הרגשתי שאני רוצה לתת לו חיבוק ענק, הנה כזה
בדיוק כמו שאני רגילה לחלק גם פה, וגם בגלל שהיה לי ממש כייפ ונוח איתו - אבל התביישתי, ואחר כך התעצבנתי, ששוב אני נותנת לעצמי ההוא - הלחוץ הזה, להכתיב לי את דרכי.
נראה לי שעוד כמה טיפולים גם זה ישתחרר
סתאםםםםםם צוחקת

TWEETY =^.^=

New member
שרשור ו ../images/Emo38.gif של נושא משותף

צרפתי גם את הבוקר טופ לפה, כדי להשאיר את כל התגובות על תוצאות הסקר באותו השרשור.

חרגונית

New member
בוקר טוב../images/Emo141.gif

קפה ועוגה.. קודם כל ועכשיו.. קראתי את הכתוב כאן על הורות בזוג או לא.כן גם לדעתי טובים השניים מן האחד.אבל...לפעמים שני הורים זכר ונקבה יכולים "להרוס" ילד.ונכון שתמיד עדיף שיהיה לילד אמא וכמובן גם אבא אבל מה לעשות לא תמיד זה מתאפשר. והיה לי כבר וויכוח עם חברים לטובתו של חבר שמעדיף את בני מינו וגר עם אהוב שהם חושבים על ילד.יצאתי "להגנתם" שלדעתי גם לאלו שמעדיפים את בני מינם מותר לחוות הורות והם בהחלט יכולים להעניק כמו משפחה גרעינית ואולי אפילו יותר.והתנדבתי להיות הצד הנשי של הילד אם זה יצא לפועל אצלם. כנראה שהסוס של האביר שלי עוד לא מצא את הדרך אלי
אז שבת שלום לכולם

TWEETY =^.^=

New member
../images/Emo42.gif בוקר טופ חרגוניתי

אחלה
הכנת לנו הבוקר,,,והעוגה אוי העוגה הממממ יאמי יאמי, ללקק ת´אצבעות
בעידן של היום יש יותר ויותר מודלים שונים של משפחות, וכמו שאמרת,,,המודל הקלאסי יכול גם הוא "להרוס" את העולל
, היה גם מחקר שקראתי פעם ושאני מחפשת אותו כבר יאמבה זמן כדי להביא אותו לפה,,,,בקיצור המחקר נעשה בשודיה נדמה לי (לא סגורה על זה) והוא טוען שברוב המקרים, ילדים לחד הוריות יותר בריאים נפשים מילדים לזוג. אני חושבת שמה שבאמת חשוב בכל הסיטואציה שלנו, זה המוכנות הנפשית שלנו והקבלה והשלמות של הסיטואציה. כי אם אנחנו נהיה שלמות אם כך, זה מה שנעביר הלאה וזה הקטע הכי חשוב - לדעתי.

תגובה לסקר החדש

ראשית בוקר נפלא ושבת קסומה לכל נשות ואנשי הפורום,תודה עמוקה על כך שצרפתן אותי לשורותותיכן,, אגב סקר,,שנים התחבטתי בשאלה האים מוסד הנישואין הוא נורמה המושרשת בנו או באמת מן אמירה של ביחד,, הבנתי שטובים תמיד השניים מן האחד ,מה גם שלטובת הדורות הבאים ממסד הנישואים מקנה תחושת ביטחון,לשניי ההורים ולילדים בפרט. מה שאבסורד הוא התהליך החברתי העיקש, המראה לנו שממסד הוא דבר שנוי במחלוקת,אשמח לתגובות ושתיהייה לכולנו שבת ושבוע פורה,,

TWEETY =^.^=

New member
בכייפ מרציפנית../images/Emo39.gif

אני מקווה שתהני איתנו
אגב, את מתכוונת לסקר הקודם, ולא לחדש
כשאת מדברת על מוסד הנשואין, את מתכוונת לחופה וקידושין, או לכל קשר נישואים שלא יהיה
ותחושת ביטחון אגב היא תחושה סוביקטיבית לעניות דעתי.

גליה ש

New member
אני בכלל לא בטוחה ש"טובים השניים"

אני אמנם הצבעתי בעד נישואים, אבל זה בעיקר מהמקום של הפחד מחריגות ולאו דוקא משכנוע עמוק בזה שצריכים שניים להורות. זה טוב שיש עם מי להתחלק ומצד שני, נחמד גם כשלא צריך להתוכח... לגבי הצאצא, למה דווקא שניים? אולי שלושה או ארבעה או "כפר" שלם? טובת הילד/ה זה דבר מאוד מעורפל לדעתי... טובת הילד/ה, אם כבר, זה אולי לא להביא אותו/ה בכלל לעולם כזה? אני רוצה ילד/ה בשבילי ואני רוצה בן-זוג בשבילי. ויהיה לי - הכל. רק כנראה לא בסדר ה"נורמלי"... וקצת חבל כי אני כאמור אוהבת שהדברים קורים "כמו אצל כולם" (אולי בעקבות החינוך הקיבוצי). וקצת עובדותף אני כרגע 4 ימים אחרי החזרת 4 עוברים ב- IVF ראשון. כדורים קטנים ומתוקים מ- 8 תאים שאולי והלוואי שמנסים עכשיו להיצמד לרחם שלי המחכה להם מאוד. כל תפילה של כל אחת מכן תעזור. בהצלחה לכולם.

LimorNimrod

New member
בהצלחה - מחזיקה אצבעות ../images/Emo145.gif

כמוך, גם אני עכשיו בציפיה...

ליברה*

New member
אני יכולה לדבר רק בשם עצמי

בשבילי - זוגיות זה מה שהייתי הכי רוצה (אחרי ילד) והרצון שלי להינשא הוא לא בגלל לחץ חברתי (איני בן-אדם קונפורמיסטי) אלא פשוט מפני שזה מה שהכי מתאים לי וזה מה שאני רוצה. זה גם מה שאני הכי רוצה עבור הילד העתידי שלי - גם אמא וגם אבא שהם ביחד ויש ביניהם יחסי אהבה. למעשה, הסיבה שבה אני עושה את ילדי בגיל כל כך מבוגר (44) היא כי היה קשה לי לוותר על הרצון שלי לעשות אותו במסגרת זוגית. ואני עושה את מה שאני עושה רק בגלל השעון הביולוגי המתקתק
ועל כן, לי אישית היה קצת קשה עם שם הפורום הזה למן ההתחלה. זה נכון שיש ממד של בחירה במה שאני עושה (האלטרנטיבה היא להישאר ערירית), בחירה ברמה הפילוסופית. אולם ברמה הפשוטה המעשית אני לא הולכת להיות חד-הורית כי זה מה שאני באמת רוצה
...ושוב, חשוב לי להדגיש שזו עמדתי האישית ואין בכוונתי לפגוע באף אחד מהקוראים חס וחלילה...

למעלה