בוקר טו ושבת שלום לכולם

בוקר טו ושבת שלום לכולם

הכי מעצבן אותי שמספרים לנו שנפטר בן 61 עם מחלות רקע, למי מעל גיל 60 אין מחלות רקע אם זה טרום סוכרתי או סוכרת, אם זה לחץ דם גבוהה, אם זה כולסטרול או שומנים בטרגליצרידים וכל זה עוד במקרה הטוב, מה הם מחפשים כיסוי תחת למוות של אנשים? הפחד מחלחל לכולנו בלב בנשמה ובוורידים אז מה נשב בבית עד כלות הימים.

כמובן שיש עוד דברים מדאיגים ומעצבנים.

חלק מילדנו לא יוכלו לחזור למקום העבודה, חלק יתקשו למצא עבודה ואז הם יפלו על צוארינו ההורים הגמלאים, למי יש אומץ להגיד לילד נזקק לא, אין לנו אפשרות וכדומה, אשמח להשתתפותכם בסוגיות אלה ובכלל, אתם חושבים שהחיים יחזרו להיות מה שהיו? איפה לדעתכם יחול השינוי הכי גדול?

tamarsharoni

New member
אני קצת פחות חוששת כי

כמעט שלא יוצאים מהבית . גם לחץ הדם גבוה אבל מורידה ומאזנת, וכן אי ספיקת הלב שעדין מאוזנת , וגם בזמן מחלה אפשר לאזן , עד גבול מסויים .
נראה לי שכשמדברים על מחלות רקע , הכוונה יותר לכיוון סרטן , אי ספיקת כליות ובעיות כבד .אלו מחלות יותר "כבדות"
אבל זו כמובן רק דעתי , ולא תורה מסיני .
בנוסף , אינני מבינה למה כל דובר ב t.v. סופר כמה חולים יש כמה מושמים כמה מתים . כמה מצבנו טוב יותר מכל העולם , אבל לא נותנים מספרים באחוזים כדי שנוכל להשוות . ולא מסבירים מה פרוש מחלות רקע . , כדי שבאמת נבין ונדע
, ולא יווצר מצב שכל אחד יבין איך שנוח לו .

TCHM

New member
צריך לדייק - אין תוספת סוכר אבל בשיזיפים יש סוכר

השיזף מכיל סוכרוז, פרוקטוז וסורביטול שמהווים
כ-21 גר' (בערך) פחמימות לכוס משקה אבל עם
ערך גליקמי נמוך.
לסוכרתיים כדאי להשתמש במתינות.

הניה 8

New member
בקר מבורך, שקד, אני חושבת כשכותבים מחלות רקע לא מתיחסים

לטרום,,אלא למחלה עצמה,שהיא עמוק בפנים,,עם ערכים גבוהים
למשל סוכרת שהיא בגבול לא לוקחים כדורים אלא שומרים על מה שאוכלים
והיא מתאזנת לא לזה הכונה, אלא לחולים שגם שמירה וכדורים לא עוזרים להם ונמצאים בערכים מאד גבוהים
ןהשינוי הגדול שאני חושבת עליו אחרי הקורונה, ומאחלת שיעשה הוא ה ההתנהגות
של אדם כלפי זולתו,,לא רק ההסתכלות על עצמו, ומשפחתו, אבל אני מאד סקפטית במישור הנל , שוכחים מהר מאד, שהאדם הוא אפסי, שכולנו שווים הקורונה לא מבדילה בין אדם לאדם, אין עשיר ועני, אין חכם וטיפש,אין רע וטוב
אין שחור ולבן, כדאי להתמקד במחשבה זו, הכל הבל הבלים התמקדות בזולת ועשית הטוב היא המטרה

יוליקה

Member
מנהל
אפרופו, שכולם מדברים על עליה במשקל

גם בגלל הקורונה וגם בגלל הפסח...
אז אני ירדתי 600 ג"ר!!
למרות הקנייעדלך, ולמרות המצות, ולמרות סלט המיונז...

tamarsharoni

New member
ספור אמיתי על ירידה במשקל .

לפני כ25 שנה , הינו 5 חברות שהחלטנו לעשת דיאטה ביחד . העסק לא עבד ותוך חודש כולנו הפסקנו . עבר עוד חודש , נפגשנו , וניסינו לסכם את ה "מבצע דיאטה" , מי ירד וכמה . אז קמה אחת הבנות ומכריזה: אני הפסקתי את הדיאטה חודש אחרי שהתחלנו , והפלא ופלא , אני עדיין ממשיכה לרדת . רובנו התפלאנו ושמחנו בשבילה , אבל אחת מאיתנו , אחות במרפאת ילדים במקצועה , קפצה ואמרה : תבדקי את רמת הסוכר בדם ובשתן . כבר למחרת עשתה את הבדיקות . מסתבר שהגברת חלתה בסכרת .
שבת שלום לכולנו ותשמרו על הבריאות .

הניה 8

New member
צריך לעשות בסןכרת בדיקת ac1 שהיא המדד

הנכון שמראה היכן עומד מצב הסוכר לשלה חודשים ,צריך להגיע עד 7 מעבר לזה
נקרה מצב של סכרת, אני איזנתי את הסוכר שלי עי" דיאטה היה לי
5.7-שזה גבולי ובמצב זה יופי אפשר לאזן ,נכון יש גם מדדים של בדיקת שתן
אבל בדרך כלל עושים אחרי בדיקת a1c שיוצא גבוה

יוליקה

Member
מנהל
אני לא עושה דיאטה

אבל מקפידה על אכילת חלבונים ולא מגזימה עם פחמימות
הסוכר שלי 5.6 A1C

הניה 8

New member
אבל כפי שאני זוכרת יוליקה את לוקחת כדורים

,אני לא,,,וזה הבדל אני לא בדיאטה אבל
שומרת בתזונה

הניה 8

New member
כי בשביל לדעת אם אני סוכרתית או לא היתי חיבת

לעשות את הבדיקה איפא אני עומדת ,עשיתי רק פעם אחת' מאחר ואני יודעת איפא אני עומדת , לא עושה יותר הבדיקה הנל , אבל מאחר ואני בעמדת טרום סכרת
מידי פעם עושה בדיקה עצמית,יש לי מכשיר לראות האם אני אוכלת נכון או לא עושה לעתים רחוקת מעקב עצמי,,סוכרת מחלה קשה . ואין לזלזל בה, לאכול נכון ולהיות במצב עם יד על הדופק,

למעלה