בוקר- לא הבנתי כלום

1הירוקה

New member
בוקר- לא הבנתי כלום

קודם כל קראתי את ההתכתבות ולא הבנתי כלום , בגלל שאני ירוקה אין לי מושג על הנעלים זויות סוגים וגם לא הצלחתי להבין כלום ממה שכתבתם , מישהי יכולה לעשות תקציר מנהלים באשר לנעלים מה לבדוק מה לבקש ? קונים אותם מקבלים אותם בית חולים מה ההבדל בין הנעלים של חול להארץ - זה יכול לעזור לכולם מה דעתכן ( אני מקווה שזה לא תיק ) חזרנו ממרפאת הק"פ אתמול פרופסור וינטרופ היה מאוד מרוצה הרגל התקדמה ונראת אחרי 2 גבסים מש ישרה אבל הוא אמר שבטוח נצטרך לעשות את הניתוח הארכת גיד כי יש לו את הבעיה בעקב ... וכנראה זה יהיה עוד כ 5 שבועות , אני מפחדת מזה כל כך מצד אחד אומרים שזה קל מצד שני באדנה עושים את זה בהרדמה חלקית ושמעתי מהפיזוטרפיסטית שהתינוקות צורחים מהזריקה או מהניתוח , הם מרשים להורים להיכנס ואני בדילמה מצד אחד אני יכולה להיות בפנים ולנחם אותו וללטף ולדבר איתו שזה הכי מרגי אותו בעולם ( כמו שאני עושה בגבס ) מצד שני אני מעדיפה להיות בחוץ ולא לשמוע כלום ואז בעלי יכנס ואני יראה את הילד אחרי מה דעתכן מישהי הייתה בניתוחון ? האם הלכתם להתיעץ עם עוד רופאים לפני הניתוחון ? כי אצלי במשפחה כולם אומרים שצריך ללכת ? בוקר/ צהריים טובים לכולכן ...

בוקר טוב ../images/Emo13.gif

אני אשאיר לעידית (אמא של כדור) לסכם את נושא הנעליים כי שמתי לב שהיא המומחית והחוקרת כאן. בכל מקרה קונים אותם מחנות אורטופדית לפי מרשם של הרופא. אח"כ מגישים לקופ"ח ומתפללים להחזר כמה שיותר גדול. איזה יופי שיש התקדמות טובה
לנו לא היה ניתוח כי הרופא שלנו לא מנתח אוטומטית. הבסנתי שיש כאלו שעושים כך (כולל פונסטי). האם הרופא שלכם מנתח תמיד? בכל מקרה הבנתי מאחרים שזה ממש פרוצדורה קלה (יחסית). וגם מחיסון הם בוכים. אבל עובר להם מהר. אני אישית לא מסוגלת להישאר בחוץ כשעושים משהו לתינוק ולילד שלי. אני חייבת להיות שם לידו ולא משנה כמה קשה. אבל אם מאוד קשה לך את בהחלט יכולה שבעלך יהיה איתו בפנים ואת תרגיעי אותו מייד ביציאה. בהצלחה

1הירוקה

New member
מי הרופא שלכם?

אצל פר וינטרופ שאןמרים שהוא בעל שם עולמי בשנים האחרונות מנתחים כמעט את כולם הם אומרים שאם לא עושים זאת יש אחר כך בעיות בעתיד .. אני לא מבינה איך אני אמורה להחליט עם איזה בדיוק ידע ברפואה ? עם התואר השני שלי במנהל עסקים .. איך אין משהו קבוע זה ממש מתסכל אם עושים את הניתוח אז חושבים אולי לא הייתי חייבת ? אם לא עושים אז אולי בעתיד זה יסתבך ... ממש דילמה ?? בנושאהנעלים - קונים נעלים חדשות נכון ? אני לא מקבלת בחנות משהו ישן נכון ? מה זאת אורמת מתפללים עם מכבי מגן הם לא אמורים להחזיר כמעט את כל הסכום ? בכמה כסף מדובר ?? בחנויות של הנעלים יש רק סוג אחד נכון ? ביי אני

את רק בתחילת הדרך בהורות

ואת תיתקלי בזה הרבה, לאו דווקא בקשר לקלאב פוט. וממרומי 4 וחצי שנות הורות ושני ילדים, הטיפ הכי טוב שאני יכולה לתת לך הוא - אל תסמכי על אף אחד מלבד כושר השיפוט שלך והאינטואיציה האימהית (מה שנקרא תחושת בטן). אני יכולה לספר לך סיפור איך כשהגדול שלי כשהיה תינוק היה מאושפז בבית חולים ונלחמתי בצוות שהילד מיובש. בסוף צדקתי ומזל שהתעקשתי כי אחרת היה לא טוב. או איך רופא מכובד (סגן מנהל מחלקה בבית חולים) טען שהוא זקוק לניתוח, לי זה לא נראה. הלכתי לרופאים נוספים וגיליתי שצדקתי. אז תקשיבי, תלמדי ואם משהו לא נראה לך נכון, לכי לעוד חוות דעת. ובסוף ההחלטה הטובה ביותר שאפשר לקבל היא ההחלטה שלך. ולגבי הנעליים-בטח שקונים חדשות. קונים נעליים לחוד ומוט לחוד והמוכר מחבר אותם לפי הוראות הרופא. וממכבי זהב מקבלים את רוב הסכום חזרה. רק תדאגי שהמוכר ירשום את עלות הנעליים יחד עם המוט כמתקן אחד-דניס בראון. ושלחתי לך גם מסר.

גווניבר

New member
../images/Emo24.gif אנחנו איתך!

לגבי נעליים, אני לא מעודכנת. לגבי הניתוחון- לא כולם עוברים ניתוח. כדאי לך להכנס לקבוצת דיון ב'YAHOO' של אנשים שלא עשו ניתוח לק"פ. בימנו אולי הניתוחים מאוד קטנים ועוברים בקלות, אבל לפעמים צריך לעשות עוד ניתוחים בגילאים יותר גדולים. אם את מעדיפה להיות בחוץ בזמן הניתוח זה בסדר גמור!!! קשה לאמא לראות דברים כאלה. תוכלי ללטף אותו כשהוא יצא מחדר הניתוח.

1הירוקה

New member
תודה על התשובה

אני לא מצליחה משום מה להירשם ביהו משהו שם לא בסדר?

לאיזה פורום את מנסה להרשם?

כדי להרשם ליהו יש צורך לפתוח משתמש, לאחר מכן נשלח אלייך מייל אותו את חייבת לאשר במייל חוזר. אם את לא עושה זאת, המשתמש לא מתקבל. לאחר שלב האישור, נרשמים לקבוצת הדיון, שגם היא בדר"כ לללא רישום אוטומטי. מנהל הפורום בודק מי את ואז מאשר את רישומך. ההליך מסורבל אבל מבטיח שלא יהיו שם אנשים לא רצויים. בהצלחה. אילן

על הפורום ביהו

שוב אכתוב שהניתוח הוא לא הניתוח להארכת הגיד אלא לניתוחים הגדולים של שינויי העצמות וכו'. הפורום מתבסס על שיטת פונזטי ולכן מצגג בניתוח להארכת הגיד כמעט באופן אוטומטי.

תקציר תולדות הנעלים והבר

טוב לעשות תקציר זה באמת היה דיון ארוך. לגבי הניתוח- גוון, הקבוצה ביהו היא ביחס לניתוחים של סידורי העצמות, לא הארכת הגיד. הקבוצה בקשר עם פונזטי. ירוקה- לא כדאי לעשות את הניתוח לפני גיל חודשיים. אני לא זוכרת למה, אם את רוצה אנסה לברר. לגבי אם להיות או לא להיות בניתוח. תלוי בך. אני החזקתי לאושרי את היד בברית. והייתי נותנת הרבה כדי שד"ר בור ינתח אותו ויתן לי להיות שם איתו, בור לא הסכים. זה תלוי בך. אל תוותרו על הרדמה מקומית- ולא מלאה. (אנחנו גרים בירושלים) הסיבה שרצינו ללכת לרופא אחר היא שפרופ' פורת לא רצה לתת לנו להיות בניתוח. פורת עשה את הניתוח ממש טוב ובאופן כללי הוא אמר שאי אפשר לעשות אותו לא טוב. לא יכולנו לקחת אתו פרטי בגלל בירוקרטיה של "מכבי" אבל הוא אמר שגם ככה זה לא משנה. הנעלים והבר. חוץ ממה שכתוב באתר של אושרי על המדבקה והחור בעקב והמידה... בקיצור: בארץ יש יותר מסוג אחד של בר אבל סוג אחד של נעלים. (לגבי התשלום מה שאש"ת כתבה זה ממש נכון). בארץ מייצרים את נעליים "הפוכות", זה כדי לתקן בעיה אחרת, אומרים שזה לא מפריע לק"פ. אותי אישית זה מרגיז. הנעלים מחו"ל ישרות ומרופדות. באתר הזה: http://www.markellshoe.com/tarso1.html תוכלי לפי הסוליה לראות מה זה נחשב "הפוכות". הבר: עם תסתכלי בתמונות תראי שכפות הרגלים מסובבות על הציר. יש זויות שונות אם הק"פ הוא ברגל אחת או שתיים. חוץ מזה יש ברים שמגיעים ישרים ויש מכופפים כך שהנעליים, אם שמים את הבר במקביל לרצפה, הנעלים נראות בזוית והן עצמן לא מקבילות לרצפה. ההתלבטות אתמול הייתה למה צריך את השיפוע. אז אחרי הרבה בירורים הסתבר שצריך את השיפוע כדי לשמור על כפות הרגלים בזוית כלפי מעלה (מה שנקרה דורסרפלקציה). הניתוח להארכת הגיד נועד לאפשר תנועה זו והבר המכופף נועד לשמור על התיקון שהושג בניתוח. איש ברים שמגיעים ישרים ואז צריך לכופף אותם לבד לזוית של 5-10 מעלות. כאשר יש ק"פ ברגל אחת אפשר גם לכופף רק בצד של הק"פ. מקווה שזה עוזר. אם לא תכתבי שוב בבקשה. עידית

גווניבר

New member
סליחה על ההטעיה ../images/Emo12.gif

ראית אולי פרטים על ניתוחי עצמות למבוגרים בק"פ? זה מה שד"ר ליליניג הציע לי השבוע, וזה נשמע נורא מפחיד!!

גווניבר

New member
ירושלים, אם איני טועה

קופ"ח מאוחדת, הדסה עין כרם. אני לא יודעת עם הוא עובד גם מחוץ לירושלים.

לא מכירה

ניסית את פרופ' פורת בהדסה. הוא נגד ניתוחים... הוא מחמיר (אני שומעת אותו כל פעם צועק על רופאים מתחילים), ומאוד מקצועי. מקבל ב"מכבי". לא הייתי ממליצה לך לעשות כזה ניתוח לפני שאת שומעת כמה דיעות, ובטח את זה את כבר יודעת.

מנסה לעזור

ישנם שיטות שלא משתמשים בניתוח אלא עם הדבר הכרחי כדי להתיעץ.

למעלה