בוקר לא כל כך טוב..מהותיקות בפורום אולי היכירו את ורדה

yaely2

New member
מנהל
מעט על רוזהלי

אני את רוזהלי הכרתי כאן בפורום ואולי משום כך כואבת הפרידה. היתה בחורה שידעה מה שהיא רוצה ויותר מכך גם ידעה איך להשיג את זה.
סיפור אחד מיני רבים שהיו לי איתה. שתינו, רוזהלי ואני, היינו מוזמנות לברית מילה - נכד של חברה. כול באיי הברית היו חרדים וגם רוזה לי הייתה דתיה. (מפדל +).המוזמנים ישבו בשני חדרים,.הפרדה מוחלטת. בחדר הנשים ביקשה ממני הסבתא של הנימול לומר דבר תורה, ונעניתי.
לקראת סוף הארוע, כשכבר הייתי בחוץ לכוון המכונית, שמעתי קולות ריצה, הסתובבתי רוזהלי, מה קרה? והיא נושמת ונושפת "בואי איתי רגע" הלכתי מעט לכוון האולם, והיא קוראת לי בואי בואי, אבל מה יש שם? שאלתי אותה והיא משיבה בואי כבר. עמדנו בפתח האולם ורוזהלי מצביעה פנימה ואומרת לי "את רואה שם את האישה בסגול? אחרי שהלכת היא שאלה את כולם עלייך "מי מכיר את הרבנית הזאת "
שלום לך רוזהלי, שנים לא התראינו אבל זה לא אומר ששכחתי את כול השיחות הארוכות שלנו בטלפון.

חבל על דאבדין ולא משתכחין.

tamarsharoni

New member
עדי , את מתכוונת למגבת ניר ?

והאם את שוטפת את הפטר...,קוסב..... ושמיר לפני שמכניסה לצנצנת אטומה , ומשאירה על השיש או במקרר , הבנתי שכל צרור עטוף הנפרד , אך האם כולם חוגגים באותה הצנצנת או שכל צרור מקבל צנצנת משלו ? תודה . אנסה את כל השיטות .

הדסהש1

New member
בוקר לא כל כך טוב..מהותיקות בפורום אולי היכירו את ורדה

מירושליים שכינוייה היה רוזלי..אתמול אחר הצהריים נפלה במיטבח ונפטרה....יהי זיכרה ברוך..היא היתה נשמה טובה עזרה לכל מי שזקוק..שהייתי מאושפזת כמה פעמים הופיעה לבקריני מירושליים..
כל שבועיים לערך היתה מתקשרת לברך לשבת שלום ובחגים..מתעניינת בשלום משפחתי ובשלומו של בעלי שעבר ארועי מוח...יהי זיכרה ברוך...

yaely2

New member
מנהל
סיפור שאהבתי

סיפור שאהבתי.
לא סיפור על החגים אבל לדעתי סיפור נחמד.
באחת הממלכות הקדומות מרד הצבא במלך. המלך נמלט על נפשו, ראה שער פתוח ונכנס פנימה. בעל הבית היה יהודי. כשאמר לו המלך מי הוא מיד התנדב לעזור לו.
ראשית רץ ופתח את הדלת האחורית לרווחה, מצא תחפושת של שטריימל ופאות מפורים הלביש על ראש המלך. הביא ספר גמרא שם על השולחן ואמר למלך המחופש: "לא משנה מה יקרה את העיניים מן הספר אתה לא מסיר" והנה נפרצה הדלת נכנסו חיילים ושאלו "היכן המלך? ראינו מישהו נכנס לבית הזה" השיב היהודי, נכון, מישהו נכנס ומיד יצא מהדלת האחורית. החיילים החלו לחפש בבית בכול פינה, אפילו הסתכלו והתבוננו ב"אברך" הלומד אך לא התייחסו אליו וכך יצאו בידיים ריקות
זמן קצר לאחר מכן עבר כרוז ברחובות והודיע שהמרד מוגר והמלך חוזר לארמון. אנשי צבא ושררה הגיעו לבית היהודי. המלך נפנה ליהודי ואמר לו "אמור לי בבקשה מה שאלתך ואתן לך" אמר היהודי "הוד מלכותו לא משאלה רק שאלה. מה הרגשת כשהחיילים הסתכלו לך בעיניים שעה שאתה ישבת וכביכול למדת?
המלך פנה אל היהודי ואמר "כזו שאלה לא שואלים. המלך ציוה את חייליו לקחת את האיש הזה לבית האסורים. לא עזרו תחינות ובכיות, המלך היה נחוש בדעתו.
בבית הסוהר קשה, וליהודי יותר קשה. האוכל היה טרף ואת שאפשר היה לאכול אותו היה מעופש. בנוסף המלך הקשיח את ליבו ולא רצה לראות אותו כלל. ביום שלמחרת החלו להישמע הלמות פטישים בכלא, והייתה ליהודי הרגשה שבונים במה וחבל תליה כדי לתלות אותו. הוא הצליח לעלות במאמצים לחלון שהיה קרוב לתקרה וראה שאכן בונים במה ועמוד תליה.
באחד הבקרים פתחו את הדלת ובליווי שני חיילים לקחו אותו לעמוד התליה. כבר אמר שמע ישראל אין ספור פעמים, זכר את הפסוק "אפילו חרב חדה מונחת על צווארו של אדם אל ימנע ידו מן הרחמים" ולא הוקל לו. הקהל מוחא כפים והוא מגיע לעמוד התליה.
אט אט מחליקה לולאת החנק על פניו כשלפתע נשמעה צעקה "עצור" זה היה המלך, ניגש אל היהודי ואמר לו "עכשיו את יודע איך הרגשתי כשהחייליים הסתובבו סביבי בביתך.

shaiv

New member
יהי זכרה ברוך

ברוך דיין אמת
יהי זיכרה ברוך

יצא לי לשוחח איתה, דרך מסרים בתפוז. (רוזלי, מירושלים).

tamarsharoni

New member
בוקר , לא הכרתי את ורדה, אבלי יהי זכרה ברוך .

ונעבור לדברים שעל פרק היום , לפחות אצלי במטבח . אני משתמשת הרבה בפטרוזיליה .
האם יש מי שיודע איך שומרים אותה טרייה למשך זמן , שאפשר להכניס לסלט או גבינה ?
אשמח לנסות כל רעיון שמתקבל על הדעת .

yaely2

New member
מנהל
פטרוזיליה

שלם תמר,

אני אישית לא שומרת פטרוזיליה, אך מנסיונן של חברותיי אני יכולה לומר לך שהן מכניסות את הפטרוזיליה לכוס או צנצעת ממלאות את הכוס מים ומכניסות את צרור הפטרוזיליה כאילו היה זר פרחים, חצי במים וחצי בחוץ.
יעלי

למעלה