בוקר מלבב. שקשוקה ל-60 איש בצפון קרוליינה

אמרלדה

Active member
בוקר מלבב. שקשוקה ל-60 איש בצפון קרוליינה

כי בא לו להתנדב לבשל.

עכשיו מחפש רעיונות צמחוניים לאוכל "תעשייתי" (כלומר במנות ענק, ולא מסובך להכנה) נוסף, למקרה שיבוא לו עוד פעם, בין שיט בקאנו לטיפוס הרים ועוד כאלה..

את הממולאים חנטריש כבר נתתי לו. עוד רעיון, מישהו?

תודה.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
ואו! בחור כלבבי! הכנתי לחברים בסקי תבשיל חיטה

עם ירקות שורש ויין. אם יש סיר גדול, לא סיפור להכין ל60 (אני הכנתי ל30).
נראה לך שיענין אותו?
 
לו. חשבי על פלאפל בתנור

פלאפל בתנור
================================================
350 גרם גרגרי חומוס יבשים מושרים ללילה (או אף יותר זמן. בקיץ כדאי לשמור במקרר).
אני קונה קילו, משרה, מסננת, מחלקת לשלוש שקיות ומקפיאה.
מכניסים למעבד המזון ומוסיפים:
בצל גדול חתוך גס
שום – 2-4 שיניים גדולות (אני אוהבת יותר ושמה כחצי ראש)
הרבה ירק: חבילה גדולה של פטרוזיליה ו/או כוסברה קצוצה גס, וגם גבעול סלרי קצוץ יתאים פה
(אני אוהבת חצי חבילה פטרוזיליה וחצי חבילה כוסברה)
2-3 כפות שמן זית,
מלח, כמון ומעט כורכום (ויתרתי על הכורכום)
מעבדים לעיסה גרגרית.
יוצרים קציצות קטנות, מסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה מרוח בשכבה דקה של שמן קנולה ואופים בתנור מחומם מראש ל- 190-200 מעלות, עד לקבלת צבע חום זהוב.

ואם הוא מכין ומצלם, אשמח לתמונה.
 

אמרלדה

Active member
תודה, אבל זה מחנה עם תנאים די בסיסיים

לא חושבת שיש תנור, ובטוח שאין מג'ימיקס. יש גז, ואולי יהיה בישול
פויקה או מדורה במהלך החודשים הקרובים.

אז רק כיריים.

מצד שני, נשמע אחלה מתכון. אני אאמץ אותו. תודה רבה.
 

shira1960

Active member
צ'ילי צמחוני

אין לי כמויות מדוייקות וזה מאוד גמיש- תלוי איזה ירקות ותבלינים יש לו. בגדול- שעועית מבושלת או משימורים, אפשר שעועית אדומה או לבנה קטנה או שחורה.

מכינים את הססיס- בצל חתוך לקוביות, פלפל אדום וצהוב כנל, שום כתוש, פלפל חריף, כל זה לטגן כמה דקות. להוסיף רסק עגבניות, מים ואת השעועית, ותבלינים ( פלפל שחור, כמון, צ'ילי גרוס). צריך להיות משהו כמו חמין או נזיד מבחינת כמות הנוזלים. לבשל עוד 30 דקות בערך. מכיוון שצמחוני, פשר להוסיף עוד ירקות כמו תירס. מגישים על אורז או פסטה או סתם עים הרבה לחם. אפשר להוסיף שמנת חמוצה או גבינה צהובה בהגשה
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
קדרת גריסים וירקות בבירה/בישול בעלמה

לא גריסים כי אם חיטה, לא יין כי אם בירה ולא שי-לי כי אם דברים בעלמה.

חוץ מהטעויות הנ"ל זכרתי נכון - תבשיל מצוין! החלפתי חלק מהירקות בירקות דומים והכפלתי כמויות במספר מכפלות:

קדרת גריסים וירקות בבירה/בישול בעלמה

מרכיבים ל-3 מנות מכובדות

1 דלורית

1 בצל חתוך לרבעים

5 שיני שום שלמות

3 גזרים

5 משמשים מיובשים

2 כוסות גריסי פנינה

בקבוק של חצי ליטר בירה

2 כוסות מים

1 כף זרעי חרדל

פפריקה חריפה- לפי האומץ

4 תרמילי הל

כפית מלח

1 כפית אבקת קינמון

1 כפית כורכום

גריסי פנינה

1. את הדלורית קולפים בקולפן של מלפפון, ואז חותכים לחצי. מרוקנים את הבפנוכו שלה עם כף. חותכים כל חצי לרצועות עבות (יוצאים פלחים שמנים כאלה בצורת ירח).

2. קולפים את הגזר, וחותכים אותו ל-3-4 חתיכות עבות (אפשר להציץ בתמונה ולהבין למה אני מתכוונת).

3. חותכים את הבצל לרבעים. קולפים את שיני השום.

4. כל הרכיבים של הקדרה מוכנים, ועכשיו מסדרים אותם בסיר ומערבבים בינהם את הגריסים. אם הקשבתם לדודה עלמה וחתכתם גדול לא תהיה לגריסים בעיה למצוא מקום טוב בין הירקות.

5. מעל לכל הרכיבים שופכים את הבירה.

6. מוסיפים את המים, ואת התבלינים.

7. מניחים על האש, מכסים במכסה, ומביאים לרתיחה. אחרי שהכל רתח מורידים לאש קטנה, ומבשלים עוד בערך 30 דקות, עד שכל הנוזלים נספגים והגריסים רכים.

8. מגישים חם, ואפשר גם לשמור שאריות במקרר ולחמם, זה נשמר אחלה.
 

אמרלדה

Active member
מעולה. לא בטוחה שימצא את התבלינים המיוחדים,

אבל הוא יודע לאלתר. נשמע מתאים מאוד. תודה.
 
למעלה